Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Forårsrullen

Musikforestilling

En musikalsk Danmarkskrønike

Fra Tivolis romantiske drømmesfære til Montmartres tilrøgede jazzhule gik soyaen rundt, mens der blev spist forårsruller til tidens populære toner. Forårsrullen var beatnikkernes eksotiske spise i 1960’erne. Kernefamiliens redning, da mor var kommet på arbejdsmarkedet i 1970’erne, og yuppiernes nemme frokost i 1980’ernes fortravlede hverdag.

På den måde blev forårsrullen et symbol på det moderne Danmark. Det er den historie, vi gerne vil fortælle i musikforestillingen FORÅRSRULLEN.

Den danske forårsrulles historie går tilbage til 1935, hvor kinesiske Van ankommer til Københavns Hovedbanegård. Egentlig skulle han kun være her et par år for at studere landbrug. Men så kom der krig i Kina, og derefter kom verdenskrigen. Van brugte år på danske højskoler og i det danske uddannelsessystem. Han kom til at elske Danmark, og han mødte sin danske kone.

Familien Van åbner sammen en fabrik i Nyborg i 1970, og det varsler en helt ny tid fuld af håb og fremtidsdrømme. Det er som om, at familien har held med at rulle alt det bedste fra Danmark ind i pandekagen sammen med hvidkål, oksekød og krydderiblanding.

Teatersalen/ODEON
Premiere 17. maj 2018 kl. 19:30

Spilleperiode
17. maj 2018 - 13. juni 2018

Forpremierer
15. maj 2018 kl. 19:30
16. maj 2018 kl. 19:30

Tip en ven

Manuskript og iscenesættelse Martin Lyngbo

Dramaturgisk konsulent Gritt Uldall-Jessen

Kapelmester Anders Ortman

Scenografi Rikke Juellund

Lysdesign Simon Holmgreen

Lyddesign Kim Malmose

Medvirkende

Pressefoto Forårsrullen

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge. Billedet må ikke videreformidles mod betaling.

Henvendelser fra pressen kan ske til Morten Kjærgaard:
presse@odenseteater.dk / Tlf.: 63 13 92 52

FORÅRSRULLEN - Stjernearrangement

TEATERSALEN/ODEON
Torsdag 29. maj kl. 17.30 - 18.15

Hvad har en forårsrulle med integration og danmarkshistorie at gøre? Mød instruktør og manuskriptforfatter Martin Lyngbo samt et par af de medvirkende skuespillere til en samtale om stykket og dets tilblivelse.

>> Tilmeld dig her
(Stjernearrangementerne er forbeholdt Odense Teaters Stjernekunder og sponsorer)

ODEON

Odense Teater i ODEON
Odense Teater har forestillinger både på vores nye scene, Teatersalen, samt i ODEONs Store Sal. Læs mere om Odense Teater i ODEON her.

I spidsen af ODEON er der to spisesteder:

Café ODEON Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i ODEON Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om ODEON Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz på 1. etage serveres en dejlig 2-retters middag med et glas vin. Maden byder på sæsonafstemte retter, imens I nyder en fantastisk udsigt. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk