Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Lysistrate

Præsentationsforestillingen af 4. årgang på Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen i Odense

Kvindernes oprør

I krig og kærlighed gælder alle kneb.

Mændene fra Athen og Sparta har i årevis ført krig mod hinanden. Krigen virker uendelig, lige indtil kvinden Lysistrate fra Athen lægger en snedig plan. Hvis ikke våben kan få krigen til at standse, så kan sex!

Sammen med alle kvinderne i både Athen og Sparta besætter Lysistrate Akropolis og kvinderne sværger en dyr ed på, at de ikke vil dyrke sex med deres mænd, før der er skrevet under på en fredstraktat.

Krigen i dobbeltsengen får mændene til at udvikle sære gangarter for at skjule deres ubændige lyst. Lysten er ikke mindre på kvindernes side, og Lysistrate må kæmpe hårdt for at holde sammen på sine tropper. Der er hverken grænser for fantasien eller de dårlige undskyldninger, når kvinderne forsøger at snige sig ud til deres mænd for at få stillet elskovslysten.

Det bliver frækt og sjovt, når de otte talentfulde afgangsstuderende kaster sig over Aristofanes’ veloplagte komedie, der giver ægteskabet og kampen mellem kvinder og mænd et frivolt spark et vist sted.

Værkstedet
Premiere 2. december 2017 kl. 16:00

Spilleperiode
2. december 2017 - 22. december 2017

Priser
Fra 85 - 180 kr.

Varighed
Ca. 1 time og 40 min. (der er ingen pause)

Forpremierer
30. november 2017 kl. 19:30
1. december 2017 kl. 19:30

Græsk komedie

Tip en ven

Forestillingen spiller på Folketeatret 17. - 20. januar 2018. Køb dine billetter her
 

Af Aristofanes
Bearbejdelse og iscenesættelse Liv Helm | Scenografi Nathalie Mellbye
Lysdesign Elroy Villumsen | Lyddesign Nanna-Karina Schleimann

Pressefoto Lysistrate

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge. Billedet må ikke videreformidles mod betaling.

Henvendelser fra pressen kan ske til Morten Kjærgaard:
presse@odenseteater.dk / Tlf.: 63 13 92 52

Café og restaurant

KONGENS HAVE - Et nyt spændende spisested på Odense Teater

I café og restaurant KONGENS HAVE kan du nyde mad og drikke før og efter forestillingen. I caféen tilbydes der små caféanretninger, panini, kage og meget mere samt et stort udvalg af kolde og varme drikke. I restauranten tilbydes der forskellige teatermenuer samt større kongemiddage.

KONGENS HAVE - CAFÉ OG RESTAURANT
Info@kgshave.dk | Tlf. 53 68 18 00

Læs mere på: www.kgshave.dk, eller følg dem på Facebook.

Lukket for det varme vand

Det bliver både frækt, sjovt og farligt, når de otte talentfulde afgangsstuderende fra skuespiluddannelsen i Odense kaster sig over Aristofanes’ veloplagte komedie LYSISTRATE, der giver ægteskabet og kampen mellem kvinder og mænd et frivolt spark et vist sted.

Det er instruktør Liv Helm, der iscenesætter forestillingen, som er satire, kabaret og kønskamp i et:

”Da jeg læste LYSISTRATE første gang, tænkte jeg blandt andet over, at der blev talt meget grimt om det modsatte køn. Det, synes jeg, er interessant at dykke ned i. Selvom vi lever i et meget mere lige samfund i dag, så dukker den der ulmende vrede mellem kønnene stadig op ind i mellem. Tænk bare på, hvor grimt der bliver talt kønnene imellem på en social platform som Facebook for eksempel.”

”Komedier som LYSISTRATE var datidens satire, så der bliver gjort tykt grin med alt og alle: magtkampe, politik, forholdet mellem mænd og kvinder. På Aristofanes’ tid har publikum kunnet genkende en masse fra deres samtid, og vi arbejder på, at nutidens publikum får den samme følelse. Til denne version har vi skabt et fandenivoldsk kabaret- univers, hvor vi giver den fuld skrue på kønskamp og gakkede sexfrustrationer, og hvor der også bliver plads til aktuelle referencer til politik og magtforhold i samfundet i dag.”

”Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde med afgangsholdet. Det er nogle idealistiske og dygtige unge mennesker, der er med på at prøve alt muligt. Og det, synes jeg også er vigtigt, at de får lov til. De skal gerne alle sammen have lov til at vise, hvem de er som skuespillere.”

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billettelefon 70 20 20 96
odenseteater@billetten.dk