Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Maskerade

af Ludvig Holberg iscenesat af tysk teaters kæledægge og verdensklovn Herbert Fritsch

Klassisk komedie i moderne version. Forvent masser af grin og løssluppen slapstick. Ludvig Holbergs Maskerade iscenesat af Herbert Fritsch - en af tysk teaters største og mest prisbelønnede instruktører

»Jeg kan umuligt blive fra maskeraden i aften« - Leander

Den klassiske historie om generationsopgør, hvor ungdommelig kærlighed står over for forældrearrangerede ægteskaber. På maskeraden opstår den vilde forelskelsesrus, der giver anledning til forviklinger og uorden. Alle vil af sted: de unge mennesker Leander og Leonora, deres tjenere Henrik og Pernille og Magdelone, Leanders mor. Kun Leanders gamle far Jeronimus holder stædigt fast i, at maskerade er amoralsk lystsluppen galskab og satans værk.

Stykket er en hyldest til maskeraden, som blev forbudt kort tid efter stykkets tilblivelse i 1724. Modstanderne mente angiveligt, at maskeraderne var fester, der gav anledning til usømmelige elskovsintriger. Den holdning fandt Holberg grinagtig i sin primitivitet. Han mente at det moderne frie Norden var hævet over dens slags spekulationer, og at det ville stå en kvinde og mand frit for på denne tid, at udstede kærlighedserklæringer som de ville. Samtidig så Holberg maskeraden som en filosofisk leg, der for en tid kunne sætte os tilbage i den tilstand, hvor der ingen forskel var mellem høj og lav, imellem herre og tjener.

Det danske arvegods lægges i hænderne på den tyske instruktør Herbert Fritsch. Hos Fritsch bliver den klassiske komedie til slapstick med indlagte, legende og udfordrende improvisationer og akrobatiske indspark. En moderne version som Marx Brothers eller Charlie Chaplin in outer space. Fritsch' universer er altid en sanselig leg, hans iscenesættelser går for fulde huse på de tyske teatre, og hans opsætning af Den spanske flue gæstespillede på Det Kongelige Teater i 2014.

POETRY SLAM VS. HOLBERG
Kom til Poetry Slam konkurrence, hvor professionelle poetry slammere dyster med egne tekster mod skuespillere, der dyster med Holbergs tekster. Læs mere her.

Store Sal/ODEON
Premiere 8. januar 2018 kl. 19:30

Spilleperiode
8. januar 2018 - 8. januar 2018

Priser
Fra 20 - 420 kr.

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Gæstespil Det Kongelige Teater

Tip en ven

Iscenesættelse og scenografi Herbert Fritsch

Kostumedesign Victoria Behr

Lysdesign Ulrik Gad

Medvirkende Morten Hee Andersen, Marie Dalsgaard, Rasmus Fruergaard, Lila Nobel, Peter Plaugborg, Jens Jørn Spottag Tammi Øst og Bjarne Antonisen.

Komponist Olivier Antunes

Præsenteres i samarbejde med Odense Symfoniorkester

Pressefotos Maskerade

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge. Billedet må ikke videreformidles mod betaling.

Henvendelser fra pressen kan ske til Morten Kjærgaard:
presse@odenseteater.dk / Tlf.: 63 13 92 52

ODEON

Odense Teater i ODEON
Odense Teater har forestillinger både på vores nye scene, Teatersalen, samt i ODEONs Store Sal. Læs mere om Odense Teater i ODEON her.

I spidsen af ODEON er der to spisesteder:

Café ODEON Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i ODEON Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om ODEON Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz på 1. etage serveres en dejlig 2-retters middag med et glas vin. Maden byder på sæsonafstemte retter, imens I nyder en fantastisk udsigt. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk