Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Oliver Twist

Skuespil af Neil Bartlett efter Charles Dickens’ roman

Lommetyvene er løs i denne medrivende historie om den forældreløse Oliver Twist og hans oplevelser i fattighuset og Londons underverden.

Den forældreløse Oliver Twist lever i Londons gader, hvor der ikke er meget hjælp at hente for fattige mennesker. Drengen vokser op i et fattighus under hård disciplin og kummerlige forhold. En dag flygter han til London. I den beskidte og barske storby løber Oliver direkte ind i armene på en lommetyvebande af hjemløse drenge, som ledes af den sleske skurk Fagin. Fagin og hans bande forsøger at oplære Oliver i tyveriets og overlevelsens kunst, men det går ikke helt, som de har tænkt sig. På sin vej gennem Londons underverden møder Oliver mennesker, der er blevet hårde som sten i kampen for overlevelse, men det er også her han møder varme og gode viljer, der hjælper ham til at komme ud på den anden side.

OLIVER TWIST bygger på et af engelsk litteraturs mest berømte værker. Charles Dickens tegner et realistisk portræt af Londons undergrund og skildrer nuanceret de mennesker, der lever på bunden af samfundet.

Musiker og komponist Hal Parfitt-Murray har komponeret helt ny musik til forestillingen

OLIVER TWIST anbefales fra ca. 8 år.

 

Store Scene
Premiere 9. november 2017 kl. 18:30

Spilleperiode
9. november 2017 - 6. januar 2018

Priser
Fra 27 - 365 kr.

Forpremierer
7. november 2017 kl. 18:30
8. november 2017 kl. 18:30

Nytårsaften kl. 15.00

Tip en ven

Billet

Se flere

Oversættelse Jesper Kjær

Iscenesættelse Madeleine Røn Juul

Scenografi Catia Hauberg Engel

Komponist og kapelmester Hal Parfitt-Murray

Lysdesign Simon Holmgreen

Lyddesign Rudi Senf 

Musikere i forestillingen Hal Parfitt-Murray, Maren Hallberg Larsen og Villads Hoffmann

Pressefoto Oliver Twist

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge. Billedet må ikke videreformidles mod betaling.

Henvendelser fra pressen kan ske til Morten Kjærgaard:
presse@odenseteater.dk / Tlf.: 63 13 92 52

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen Oliver Twist.

Klik her og download undervisningsmaterialet.

OLIVER TWIST menu

Nyd en særlig OLIVER TWIST-menu i restaurant Kongens Have inden forestillingen.

- Ovnstegt kylling med pommes sauté, salat & grøntstave
Voksne 95 kr.
Børn (u. 12 år) 65 kr.

Book bord direkte på www.kgshave.dk
Skriv i kommentarfeltet: Oliver Twistmenu
 

Skuespiller Kristoffer Helmuth

Skuespiller Kristoffer Helmuth, som skal spille Oliver Twist, har allerede medvirket i flere familieforestillinger og blandt andet spillet Tvebak i BRØDRENE LØVEHJERTE, Ivan i GUMMI T og Oskar i LAD DEN RETTE KOMME IND.

Oliver Twist er en dreng, der klarer sig på trods af alverdens modgang. Hvad er det, der gør, at han klarer sig?
”Oliver Twist starter virkelig på bunden. Han er fattig og har ingen familie. Hans håb og drøm om en familie holder ham oppe, og han klarer sig. Den slags fortællinger kan vi godt lide at fortælle børn, fordi de indgyder håb om, at modgang og ondskab kan overvindes. Tænk bare på Harry Potter og Brødrene Løvehjerte.”

Har du selv gået meget i teatret som barn?
”Begge mine forældre er skuespillere, så de tog mig med til en masse børneteater. Teater var noget helt særligt, som var på højde med en tur i Tivoli. De teaterminder, jeg har fra min barndom, handler meget om, at det var noget, vi gjorde sammen alle sammen. Senere som teenager begyndte jeg også at opsøge teater selv. Ligesom med alt andet kunst, og de fleste andre ting i øvrigt, så bliver man god til det, når man øver sig. Det er jo ikke, fordi teater er svært, men når man får det ind med modermælken, bliver det en naturlig måde at opleve på.”

OLIVER TWIST spiller både for familier og skoler, og det er et publikum, Kristoffer Helmuth efterhånden har en del erfaring med.

Hvordan oplever børn teater?
”Der er sådan en dobbelthed, i den måde børn opfatter teater på. Tit når jeg har talt med børn efter vores forestillinger, er de meget overraskede over, at vi skuespillere faktisk kan se og fornemme dem i salen. Børn er jo meget mere vant til at sidde bag en skærm. Men omvendt har børn sådan en evne til helt oprigtigt at tage historierne ind som den skinbarlige sandhed. De er ikke forudindtagede, de oplever bare. Og de tror på dragerne, soldaterne, skurkene og heltene.

Hvorfor skal vi se OLIVER TWIST?
”Det er både en eventyrlig dannelseshistorie og en vigtig fortælling om, at vi skal tage os af hinanden. Om at vi altid skal være opmærksomme på, hvem vi taber i samfundet, og at det er vigtigt at få alle med. Det er jo stadig en relevant pointe i dag.”

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billettelefon 70 20 20 96
odenseteater@billetten.dk