Odense Teater | Undervisningsmateriale på Odense Teater

Materiale til undervisning

Til udvalgte forestillinger udarbejder vi fagrelevante undervisningsmaterialer, som uploades her på siden senest en måned før forestillingen har premiere.
I undervisningsmaterialerne kan du finde inspiration til arbejdet med forestillingerne før og efter jeres besøg på teatret.

Har du spørgsmål eller problemer med at downloade materialet kan du sende en mail til Line Hede Simonsen: line@odenseteater.dk (du kan også få tilsendt materialet pr. mail).

Undervisningsmaterialerne er blandt andet udarbejdet med bidrag fra Odense Teaters skolekontakt, som består af en gruppe af frivillige lærere fra både folkeskolen og gymnasiet.

 

Savner du noget? Gå også på opdagelse i vores arkiv, der rummer mere en 100 undervisningsmaterialer fra vores forestillinger helt tilbage til 2006.

 

Forbered eleverne på en tur i teatret

Forestilling

Alle

Målgruppe

Alle


Generelt inspirationshæfte

Forestilling

Alle

Målgruppe

Udskoling og ungdomsuddannelser


Dansk, drama, filosofi, billedkunst m.fl.

Forestilling

Momo og tidstyvene

Målgruppe

2. klasse og op


Dansk, drama

Forestilling

Mågen

Målgruppe

9. - 10. klasse og ungdomsuddannelser


Historie, dansk, samfundsfag, drama og filosofi

Forestilling

Arendt - at se i mørke

Målgruppe

9. - 10. klasse og ungdomsuddannelser


Dansk, performance, musik

Forestilling

Det

Målgruppe

Ungdomsuddannelser


Dansk, engelsk, drama, billedkunst m.fl.

Forestilling

Et juleeventyr

Målgruppe

2. - 10. klasse og ungdomsuddannelser

Praktiske informationer for skoler

Nederst på hver forestillingsside finder du en bestillingsformular, som du bedes udfylde med minimum alle de felter der er markeret med en rød stjerne. 

Når formularen er udfyldt klikker du på send, og vi vil vende tilbage til dig inden for 7 hverdage. Du vil modtage en bekræftelse pr. mail, og billetterne modtager du, når de er betalt.

Skoler, som har større transportudgifter i forbindelse med deres besøg, kan søge om tilskud hos Odense Teater.

Efter en egenbetaling på 15 kr. pr. elev refunderer vi 50% af jeres transportudgifter.

Hvis du vil være sikker på at få tilskud til transport, inden du køber billetter, skal du søge om forhåndstilsagn. Send en mail med antal elever samt et estimeret beløb til os.  

Når din skole har besøgt teatret, sender du faktura eller lignende for at få udbetalt pengene.

Forhåndstilsagn, faktura med videre sendes til skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk

Husk at tjekke hvilken adresse forestillingen foregår på: Store Scene og Værkstedet, Odense Teater, Jernbanegade 21 eller Teatersalen, Odeon, Odeons kvarter 1.

Vi anbefaler, at I kommer så tidligt som muligt. Det kan tage tid at orientere sig, uddele billetter, finde plads i salen og nå på toilet. Dørene til teatret åbner allerede 1 time, før forestillingen begynder, og dørene til salen åbner som regel ca. 30 minutter før.

Forestillingen begynder præcist. Dørene lukkes, når forestillingen går i gang, for ikke at forstyrre publikum og skuespillerne. Hvis du kommer for sent, kan du ikke regne med at komme ind.

Mobiltelefoner skal som minimum være sat på lydløs - og helst være helt slukkede. De skal blive i lommen eller tasken, når I er i salen. Det er IKKE tilladt hverken at filme eller fotografere i salen. Lyset fra en tændt mobilskærm kan være lige så generende for de øvrige mennesker i salen og på scenen som en ringetone.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odense Teater kan medbragte madpakker og drikkevarer  nydes i foyeren eller i garderoben enten før forestillingen begynder eller i pausen. Vi åbner dørene en time, før forestillingen begynder. Når forestillingen er slut, bedes I forlade teatret og spise madpakken andetsteds.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odeon er det kun tilladt at indtage sin medbragte mad og drikke i garderobeområdet i kælderen.

Det er ikke tilladt at medbringe mad til vores aftenforestillinger.

Alle kan opleve teater uanset forudsætninger. Men det er altid en god idé at forberede dine elever. Måske er det første gang, at de skal i teatret. Giv dem en god start ved at forberede dem på, hvad der skal ske. Hvor skal I hen? Hvad er teater? Hvilke forventninger har de selv til besøget?

Det er også oplagt at arbejde med forestillingen i relevante faglige sammenhænge både før og efter I ser forestilling. Du kan finde masser af inspiration til dette og meget mere i vores undervisningsmateriale

Teater er ingenting uden sit publikum. Teater er altid live – og magien opstår, fordi man er til stede i samme rum med hinanden og med skuespillerne.

Vis hensyn til de øvrige gæster og til skuespillerne. Snak ikke under forestillingen – gem det til pausen eller efter stykket er slut.

Det er dog altid tilladt at klappe, grine, græde og i det hele taget at lade sig rive med – det bliver forestillingen kun bedre af!

Læs mere om hvordan du forbereder eleverne på en tur i teatret.

Skolekontakten er Odense Teaters sparringspartnere i spørgsmål om kommunikation og formidling af vores forestillinger til børn, unge og deres lærere.

MEDLEMMER AF SKOLEKONTAKTEN

  • Karen Jette Andersen Tidligere lærer Marstal Skole og Ærøskøbing Skole
  • Marie Lind VUC / Flow
  • Rikke Klokker Grønning Holluf Pile Skole
  • Sune Roholt VUC / Flow og Mulernes Legatskole
  • Line Banke Odense Friskole
  • Ane Sofie Vestergaard Stokholm Odense Katedralskole
  • Marie Juul Holdam Odense Katedralskole
  • Brian Bo Jensen Nordfyns Gymnasium

Hvis du har lyst til at deltage i arbejdet, er du velkommen til at kontakte skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk 

Odense Teater vil gerne give unge mennesker et indblik i livet på et teater.
Der er 3 eller 4 praktikanter ad gangen. Vi tager kun praktikanter, der går i 9. eller 10. klasse. Vi tager praktikanter ind 2 gange om året. Næste gang er uge 39 i efteråret 2024 og uge 10 i foråret 2025. 

ANSØGNING
Send en kort ansøgning på mail til skolekoordinator Line Hede Simonsen, line@odenseteater.dk

FORLØB
Praktik på Odense Teater er en generel praktik, hvor du får lejlighed til at se, hvordan et teater fungerer. Du kommer altså ikke i praktik som skuespiller, men i praktik på teatret med alt hvad det indebærer. Du vil få indblik i de forskellige faggruppers arbejde lige fra skræddere til skuespillere. Praktikken vil mest være en observation af det arbejde, der foregår. Vær opmærksom på at praktikken inkluderer aftenarrangementer, og at du derfor må påregne at holde dine aftener fri i praktikugen.

Vi forventer, at du er ansvarlig og selvstændig. Teatret har ikke mulighed for at følge praktikanterne. Opholdet er relativt frit, og det er op til praktikanten selv at tage initiativer og stille spørgsmål, som alle meget gerne vil svare på.

Som underviser er det en god idé at modtage vores nyhedsbrev ca. 1 gang i måneden. Her kan du holde dig opdateret omkring fyraftensarrangementer, forestillinger og billetbestilling. 

Du kan tilmelde dig til vores nyhedsbrev her

Banner billede

Tilmeld dig nyhedsbrev for undervisere

hold dig opdateret om tilbud til skoler og undervisere