Skolebilletter

Brug teatret i undervisningen
Skoler og andre uddannelsesinstitutioner kan komme i teatret til en særlig skolepris.
På disse sider kan du læse om priser, undervisningsmaterialer og se hvilke muligheder, du har som underviser.

 

Du kan booke dine skolebilletter til sæson 2021-2022 nu. 

 

Ny skoleforestilling

BUSTERS VERDEN

Teatersalen/ODEON

6. – 21. september 2021,

Kl. 10.00 & 13.30

Målgruppe

1. – 6. klasse

Fag

Dansk, drama, idræt og bevægelse.

Buster er fræk, fuld af fantasi og gåpåmod. Busters far er arbejdsløs, og indimellem drikker han for meget. Men engang var han en stor tryllekunstner, der gik under navnet den store Osman, og han har lært Buster alle sine numre. Buster har altid et trylletrick eller en plan i ærmet, selvom de store drenge driller, eller han kæmper med matematikken. Buster er sjov, modig og han lader sig ikke slå ud af, at han er for lille til både budcyklen og jobbet i ismejeriet.

 

Buster er ikke mindst en elskelig, men uheldig helt, når han forsvarer sin lillesøster Ingeborg, underholder den gamle Fru Larsen eller forelsker sig i den smukke Joanna. Bjarne Reuter er en af Danmarks største børnebogsforfattere, og han har selv skrevet denne teaterversion af Busters verden.

Anbefales fra 9. klasse

Terror/is/me

Store Scene

11. sep. - 1. okt. 2021

Målgruppe

9. - 10. klasse, STX, HTX, HHX, HF

Fag

Samfundsfag, engelsk, dansk, drama

Nyskrevet forestilling om 20-året for terrorhandlingerne 11. september.

Kan du huske 11. september? De fleste husker præcist, hvor de var, og hvad de lavede, da de så tvillingetårnene i New York styrte i grus i 2001. På 20 års afstand kan vi se alle de konsekvenser, terrorangrebet fik - også langt ud over USA’s grænser. Det angreb ændrede ikke blot USA’s historie, men hele verdenshistorien.

 

Terrorismen spreder stadig sin frygt og er overalt. Den inficerer os alle. Den er med i alt lige fra samtalerne ved vores spiseborde til byplanlægning og regeringers beslutninger og internationale alliancer. Men hvad er egentlig terrorens væsen?

 

Hvordan bevarer vi vores menneskelighed i en verden, hvor det der er terror for nogen, er frihedskamp for andre? Terror/is/me udstiller og undersøger alle vores fordomme og al vores frygt i en strøm af virkelige beretninger fra den skæbnesvangre dag. Som et terrorrekviem sætter forestillingen gang i vores sanser og følelser med musik, lyd, ord og krop.

 

Den prisbelønnede iscenesætter Sargun Oshana står bag forestillingen sammen med forfatter og podcastskaber Sigurd Hartkorn Plaetner, der har indfanget og nedfældet historien ud fra øjenvidneberetninger og interviews med danske og internationale nøglepersoner.

Ny skoleforestilling

Jul på Slottet

Store Scene

16. – 23. november 2021

Kl. 10.00 & 13.30

Målgruppe

Fra 1. klasse og op

Kongen har tabt krigen mod nabolandet Montania og skal inden juleaften betale krigserstatning. En erstatning, som langt overstiger, hvad det lille land kan magte, for skatkammeret er gabende tomt. Nu er gode råd ikke bare dyre, men aldeles ubetalelige.


Kongen iværksætter alle mulige og umulige krumspring for at skaffe de mange penge. Han forsøger blandt andet at få slottets troldmand, Astralius, til at fremstille guldet selv. Men lige lidt hjælper det.

 

Da Montanias sendebud kommer med et ganske særligt tilbud til prinsesse Miamaja fra prinsen af Montania, er det pludselig ikke bare landets og prinsessens hjerte, men selve julen, som kommer i farezonen. Nisserne - med spilopmageren Fimpe i spidsen - er ude af sig selv. For hvad er vel vigtigere i hele verden end julen?

 

Instruktør Martin Miehe-Renard var en af bagmændene til TV-julekalenderen Jul på Slottet, og nu skaber han en spritny teaterversion på Odense Teater. Glæd dig til et herligt gensyn med denne dejlige julehistorie og ikke mindst til et genhør med Bodil Heisters skønne musik.

 

Nyhedsbrev for undervisere

Modtag en mail et par gange om året med spændende tilbud for undervisere om
arrangementer, nyt om forestillinger og gæstespil fra os og vores samarbejdspartnere.

Vi videregiver ikke dine kontaktoplysninger.

Skoler på Odense Teater

COVID-19

Det skal være trygt at gå i Odense Teater

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 


Vi sender mere information om de praktiske forhold til alle med billetter inden, I skal se forestillingen.


Aflysning

Er klassen ramt af Covid-19 må I ikke møde op i Odense Teater. Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestillingen inden kl. 16 på tlf. 66 12 00 52. I får jeres billetter flyttet til en anden dag eller refunderet.


Ved aflysning af en forestilling bliver I kontaktet direkte af Odense Teater med nærmere information. Om muligt byttes billetterne til en anden forestilling. Ellers refunderes billettens pris.

I kunsten kan livet kendes