Tak til alle som deltog i vores webinar for undervisere om Ronja Røverdatter.


Vi havde lovet at lægge en optagelse af webinaret på hjemmesiden, men teknikken har drillet, så det kan vi desværre ikke. Her kommer en lille opsummering af webinaret og du kan se de videoer, som vi viste på webinaret.

 

Første live webinar fra Gl. skuespillerfoyer
Webinaret blev sendt fra den gamle skuespillerfoyer lige ved siden af Store Scene hvor prøverne til Ronja Røverdatter var i fuld gang.

 

Vi har produceret forskellige undervisningsmaterialer til forestillingen.
- et materiale til indskolingen, der giver idéer til hvordan du kan arbejde med forestillingen, så den giver fagligt udbytte i danskundervisningen, selvom eleverne endnu ikke kan læse historien selv.
- et materiale til mellemtrinnet med fokus på dansk, som arbejder med at eleverne skal undre sig, stille spørgsmål og selv komme på banen med diverse produktionsorienterede opgaver.
- et materiale som giver gode idéer til at arbejde med drama og idræt i forbindelse med forestillingen. Find undervisningsmaterialerne her!

Webinar - Ronja Røverdatter

NY MUSIK

Der er skrevet helt ny musik og sange til Odense Teaters version af Ronja Røverdatter. Det er komponist og musiker Nikolaj Busk, som har skrevet musikken og det er forfatter og tekstforfatter Thomas Høg, der har skrevet sangteksterne. Hør om deres arbejde i de to film, som du kan se nedenfor.

NY MUSIK TIL RONJA RØVERDATTER AF NIKOLAJ BUSK

THOMAS HØG FORTÆLLER OM SANGENE

Scenografi og kostumer

Scenograf og kostumedesigner Camilla Bjørnvad viste sine tegninger og inspirationsbilleder til både det scenografiske univers og kostumerne. Hun fortalte blandt andet, at hun havde skabt universet under Corona lockdown i sit sommerhus, tæt på naturen. Det gav meget god mening i forhold til Ronja Røverdatters univers at have så nem adgang til natur, mos og træer som hun havde der i sommerhuset. Røverne i Mattisborgen er inspireret af rockere og andre machotyper, som har givet røverne et lille twist i denne version. 

Koreografi og inspiration

Herefter kom koreograf og medinstruktør Peter Friis forbi og fortalte om hvordan han arbejder meget organisk med koreografi. Han har idéer til bevægelser og dansemoves men lader også skuespillerne lege med de indspark han kommer med. I forhold til røverne har han ladet sig inspirere af Camilla Bjørnvads idéer med machorøvere og fundet inspiration i Maoriernes Haka dans og også i Disneyfilmen Vaiana. Det har givet nogle sjove dage på prøvegulvet at lege med Haka dansen og de muligheder der er i den. Han opfordrede til at vise eleverne noget inspiration og lade dem lege med Haka for eksempel.

Ronja Røverdatter på en lidt ny måde

Instruktør Frede Gulbrandsen fortalte om sin fascination af Astrid Lindgrens fortælling og hvordan den virker relevant på en helt ny måde i en tid hvor unge, ligesom Ronja og Birk, siger fra over for de voksnes valg og måder at leve på. Nutidens unge er klimaforkæmpere og meget bevidste om, at de vil leve på en anden måde end deres forældre. Og så er Ronja Røverdatter også en historie om overgangen fra barn til ung, hvor forældre går fra at have heltestatus til at blive mennesker med fejl og mangler. 

Tryghed i teatret

Vi sluttede af med Covid-19 og lidt information om hvordan vi griber sikkerheden an, når I kommer i teatret med jeres elever.

  • Hver klasse/gruppe følges separat ind på deres pladser. Der sprittes hænder på vejen. Voksne og børn over 12 år skal bære mundbind i foyerområdet. Mundbindet må tages af, når man sidder på sin plads.
  • Garderoberne er lukkede så medbring så lidt som muligt.
  • Hvert andet sæde er spærret af i salen.
  • I pausen bliver man siddende med mindre man har brug for at gå på toilettet.
  • Klasser/grupper følges ud enkeltvis så man ikke kommer i kontakt med andre grupper.

Læs mere om sikkerhed her!

COVID-19

Det skal være trygt at gå i Odense Teater

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 


Vi sender mere information om de praktiske forhold til alle med billetter inden, I skal se forestillingen.


Aflysning

Er klassen ramt af Covid-19 må I ikke møde op i Odense Teater. Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestillingen inden kl. 16 på tlf. 66 12 00 52. I får jeres billetter flyttet til en anden dag eller refunderet.


Ved aflysning af en forestilling bliver I kontaktet direkte af Odense Teater med nærmere information. Om muligt byttes billetterne til en anden forestilling. Ellers refunderes billettens pris.