Ankomst

Vi anbefaler, at I kommer så tidligt som muligt. Det kan tage tid at orientere sig, uddele billetter, finde plads i salen og tisse af. Dørene til teatret åbner allerede en time, før forestillingen begynder, og dørene til salen åbner som regel en halv time før.

 

Forestillingen begynder præcist, og dørene lukkes, når forestillingen går i gang, for ikke at forstyrre publikum og skuespillerne. Hvis du kommer for sent, kan du ikke regne med at komme ind.

Fotografering & Mobiltelefoner

Mobiltelefoner skal som minimum være sat på lydløs - og helst være helt slukkede. De skal blive i lommen eller tasken, når I er i salen. Det er IKKE tilladt hverken at filme eller fotografere i salen. Lyset fra en tændt mobilskærm kan være lige så generende for de øvrige mennesker i salen og på scenen som en ringetone.

Mad og drikke

Madpakker og medbragte drikkevarer kan på teatret i Jernbanegade nydes i foyeren eller i garderoben enten før forestillingen starter eller i pausen. Vi åbner dørene en time, før forestillingen begynder. Når forestillingen er slut, bedes i forlade teatret og spise madpakken andetsteds.

 

Til skoleforestillinger på Odeon er det kun tilladt at indtage sin medbragte mad og drikke i garderobeområdet i kælderen.

Forberedelse

Det er helt op til jer, hvor meget I ønsker at forberede jer, inden I skal i teatret. Det er dog altid en god idé som minimum at undersøge, om forestillingen spiller på teatret i Jernbanegade eller i Kulturhuset i Odeon, hvor lang forestillingen er, og om der er pause. I kan altid se forestillingens varighed på hjemmesiden, efter den har haft premiere. Ellers kan I også altid spørge vores flinke foyerpersonale.

Derudover er det en god idé at tale sammen med dine elever inden forestillingen. Måske er det første gang, at dine elever er i teatret. Giv dem en god start ved at forberede dem på, hvad der skal ske. Hvad er det for et sted? Hvad er teater? Hvilke forventninger har de selv til besøget? Du kan finde masser af inspiration til dette og meget mere i vores materialebank.

En god oplevelse er det vigtigste

Teater er ingenting uden sit publikum. Teater er altid live – og magien opstår, fordi man er til stede i samme rum med hinanden og med de spillende. Vis hensyn til de øvrige gæster og til skuespillerne. Snak ikke under forestillingen – gem det til pausen eller efter stykket er slut. Det er dog altid tilladt at klappe, grine, græde og i det hele taget at lade sig rive med – det bliver forestillingen kun bedre af!

I kunsten kan livet kendes