Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

BRØDRENE LØVEHJERTE

BRØDRENE LØVEHJERTE er Astrid Lindgrens fantastiske og smukke
historie om venskab og kærlighed, og om at man godt kan være modig,
selvom man er bange.

Drengen Tvebak er syg, og han ved, at han skal dø. Heldigvis har han sin storebror Jonatan, som fortæller historier om eventyrlandet Nangijala, hvor man kommer hen, når man dør. Skæbnen vil, at de to mødes i Nangijala hurtigere end ventet. Her bliver de til brødrene Løvehjerte, der må kæmpe for at befri Kirsebærdalen og Vildrosedalen fra den onde tyran Tengil og den frygtelige ildsprudende drage Katla. På deres lange rejse viser lille forsigtige Tvebak, at han er en rigtig Løvehjerte ligesom sin modige storebror.

”Der er ting, man må gøre, selvom det er farligt.
Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille skid.”

BRØDRENE LØVEHJERTE fortæller om nogle af livets sværeste emner på en måde, der på én gang tager børns bekymring alvorligt og indgyder dem livsmod.

Anbefales fra ca. 8 år.

 

Store Scene
Premiere 31. oktober 2015 kl. 16:00

Spilleperiode
31. oktober - 29. december 2015

Priser
Fra 50 - 290 kr.

Varighed
Forventet spilletid ca. 2 timer inkl. pause

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

“Brødrene Løvehjerte er historien om, hvordan to småkårsknægte får et forpligtende efternavn, redder folkene i Vildrosedalen og går i døden sammen - to gange.

På Odense Teater bliver eventyret fortalt med gru, action, ømhed, alvor og humor. Åndeløst følger vi Tvebaks forvandling fra “lille skid” til et menneske, der sætter andres liv over sit eget."

Gregers Dirckinck-Holmfeld

"’Brødrene Løvehjerte’ er ikke vat og nissemænd, men er en herligt anderledes juleforestilling på Odense Teater. Astrid Lindgren-eventyr, så det flammer."
Læs hele anmeldelsen her.

Information

"Brødrene Løvehjerte bliver til en nænsom og kærlig dødsfortælling på Odense Teater (...)"
"Den unge iscenesætter Maria Kjærgaard-Sunesen har skabt imponerende gode overgange mellem scenerne, så børnene hele tiden får forklaret de store skred i tid og sted. Hun har også fint øje for Odense Teaters mange stærke karakterspillere."

Jyllands-Posten

"Højdramatisk og medrivende opsætning af ”Brødrene Løvehjerte” på Odense Teater.

(...) historien, der ofte bliver fortalt ret eventyr-realistisk, op til noget, der ligner en forrygende blanding af danseteater og musical. Med mennesker og dukker, med due-danserinder og seje heste. Der er en trodsig vildskab og en frodig teaterfantasi over de mange optrin, der virkelig river os med."

Kjerteminde Avis

"Astrid Lindgrens elskede børnebog er på Odense Teater blevet til en inciterende musikforestilling med klare bånd til Skammerens Datter i kraft af Klaus Risagers musik. Fornem scenografi og fine skuespilpræstationer."
"Vi havde tre små gæsteanmeldere med, og de var alle begejstrede for, hvad de havde
oplevet."

Kulturkongen

Kulturkongens brugere skrev:
"Et veludført og velspillet stykke. Gode effekter på scenen som overrasker. Flot kulisse og en god historie."
"Brødrene løvehjerte er gennemført som teaterstykke... Tempoet vekslede meget harmonisk og lydsiden var fantastisk. Samlet en meget positiv oplevelse."
Læs mere her.

Weekendavisen

"Astrid Lindgrens eventyr om Brødrene Løvehjerte bliver fortalt med den helt rigtige mængde flammer og drageskrig på Odense Teater."
"Som en dreng sagde på vej ud: »Det her er den bedste teaterforestilling, jeg nogensinde har oplevet. Det var 3D. Bare endnu vildere!«"

Af Astrid Lindgren

Dramatisering Mats Hudden, Marie Lalander

Iscenesættelse Maria Kjærgaard-Sunesen

Scenografi Camilla Bjørnvad

Musikere Klaus Risager og Bent Clausen

Oversættelse Inger Christensen

Forlag Nordiska ApS – København

Pressefotos

Se flere

Scenograf

Camilla Bjørnvad fortæller om arbejdet med scenografien til Odense Teaters aktuelle udgave af BRØDRENE LØVEHJERTE.

Hanne Hedelunds dagbog

Den perfekte julegave

Mangler du den perfekte julegaveidé? Har du lyst til at tage Nangijala og eventyret om Brødrene Løvehjerte med hjem i børneværelset?

På Odense Teater kan du købe Kina Bodenhoffs nyoversættelse af Astrid Lindgrens populære fortælling om brødrene Karl og Jonatan Løve - bedre kendt under navnet Brødrene Løvehjerte.

Bogen koster 150 kr., og er allerede pakket ind, så den er klar til at lægge under juletræet.

Bogen kan købes i foyerkiosken i forbindelse med forestillingen, eller i Odense Teaters Billetkontor.

Astrid Lindgren

BRØDRENE LØVEHJERTE er måske den af Astrid Lindgrens historier, der rammer hjertet mest.

Tusindvis af børn og deres forældre har haft vidunderlige stunder med brødrene Karl og Jonatan i Nangijalas bjerge og grædt med Tvebak, der ligger syg hjemme i slagbænken.

Ligesom mange af Astrid Lindgrens andre bøger blev Brødrene Løvehjerte da også mødt med både begejstring og kritik, da den udkom i 1973. Hvad lignede det at skrive en historie om død for børn? Men som Jens Andersen skriver i biografien “Denne dag et liv” forklarede Astrid Lindgren ved flere lejligheder om tankerne bag bogen. Hun ville skrive en bog, der kunne trøste børn i en tid, hvor religion ikke længere gav troværdige svar. Så Tvebaks spring ud i intetheden med Jonathan på ryggen var tænkt som en slutning fuld af håb og trøst: “For et barn er det en lykkelig slutning. Det
eneste, børn er virkelig bange for, er ensomhed. At blive forladt af dem, de holder af. De to brødre følges ad ind i et andet land. de er sammen for evigt. Og det er et barns drøm om lykke.”

Og hun havde nok ret, livskloge Astrid Lindgren for Brødrene Løvehjerte er blevet en af de mest læste og elskede børnebøger i hele verden. I 1977 blev bogen til en berømt film og senere en teaterforestilling. Da Odense Teater tilbage i begyndelsen af 1990’erne spillede forestillingen, blev den en stor succes blandt både børn og voksne.

Astrid Lindgren havde hentet sin inspiration til bogen flere steder. En dag gik hun og kiggede på gamle gravsten. Teksten “her hviler to brødre”, fik hende til at fundere. En tidlig morgen, da hun gik nede ved søen “Fryken” ved solopgang, var der nærmest over-jordiske farver, og da vidste hun, hvordan bogen ville blive. Hun har også nævnt, at hun i forbindelse med optagelserne til EMIL FRA LØNNEBERG havde bemærket, hvordan Jan Ohlsson - der spillede Emil - trykkede sig ind i sin storebrors favn efter trøst. Alt sammen var det med til at skabe de billeder i Astrid Lindgrens hoved, der senere blev til historien om Brødrene Løvehjerte.

Dansk fantasys dronning Lene Kaaberbøl, forfatteren bag SKAMMERENS DATTER, har kaldt BRØDRENE LØVEHJERTE for verdens bedste børnebog, og der er ingen tvivl om, at det er en bog, der har betydet meget for hundredetusinder af børn.

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK