Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Carmina Burana

– En eksplosiv, moderne danseforestilling

Dansk Danseteaters forestilling Carmina Burana danses til Carl Orffs eviggyldige, musikalske storværk af samme navn. Koreografien er skabt af kompagniets to prisbelønnede og anmelderoste, unge koreografer: brasilianske Alessandro Sousa Periera og italienske Fabio Liberti. 

Dansk Danseteaters 'Carmina Burana' bliver en danseforestilling bestående af to dele, hvor koreograferne har ladet sig inspirere af middelalderens underfundige fabler og fortællinger om sort magi, hoffets pomp og pragt og gadens skøre folk og fæ.  

Fængende og storslået musik
Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen vil klinge velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de krasse tekster for massive rytmer og smældende korstemmer, skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker – et værk, der selv i dag kan blæse selv den mest klippefaste musikkender omkuld.

Hofliv og galehus 
I Fabio Libertis koreografi møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med hvidmalede kinder, flæsekraver og røde læber lever livet på godt og ondt. Det hele danses og formidles med et forfriskende strejf af både humor og ironi.  Koreograf Alessandro Sousa Pereira har på samme vis ladet sig inspirere af middelalderlivet med et komisk twist, men i hans del udspiller dansen sig på gårdspladsen, hvor omstrejfende skæbner med krumme fingre og ængstelige blikke hvileløst strejfer omkring.

Alt i alt indeholder Carmina Burana som orkesterværk en række musikalske og alment menneskelige historier, der er oplagte at videreudvikle til en moderne og legesyg danseforestilling, som både hylder musikken og dansen, de gejstlige og de gale, kærligheden og de jordiske glæder!

Tim Rushton om forestillingen: 
”Efter 14 år som kunstnerisk leder og koreograf i Dansk Danseteater giver jeg nu stafetten videre til to af kompagniets yngre koreografiske talenter. De tilfører virkelig Carl Orffs musik en ungdommelig vildskab og energi, og jeg glæder mig til at se det færdige værk. Jeg må sige, at det tegner godt. ” – Tim Rushton, Kunstnerisk leder og Koreograf 

 

>> Optakt ved Dansk Danseteater 25. marts kl. 18.30
Dansk Danseteaters nationale turnéleder Jason Nelson giver sammen med en af danserne fra kompagniet en mere indgående introduktion før aftenens forestilling. Her får publikum ikke blot et indblik i arbejdsprocessen og de tanker, som ligger bag forestillingen. Det er samtidig en mulighed for at møde og stille spørgsmål til udvalgte dansere. Introduktionen vil foregå både på dansk og engelsk, da danserne kommer fra flere forskellige lande.

Der er ikke flere ledige pladser til optakten.

 

>> Undervisningsmateriale

Store Scene
Premiere 25. marts 2015 kl. 19:30

Spilleperiode
25. marts 2015

Spilletider
Onsdag kl. 19.30

Varighed
Ca. 1 time og 30 min. inkl. pause

Gæstespil Dansk Danseteater

Tip en ven

Komponist Carl Orff

Idé og koncept Tim Rushton

Koreografer Alesandro Sousa Pereira & Fabio Liberti

Lysdesign Jacob Bjerregaard

Medvirkende Dansk Danseteaters dansere

Pressefoto Carmina Burana

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK