Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

≈ [CIRKA LIG MED]

≈ [CIRKA LIG MED] er et sjovt og brutalt stykke, der forsøger at give publikum fuld morskab for pengene og frækt stiller spørgsmålet: Hvornår er en forestilling egentlig sin billetpris værd?

Den svenske dramatiker Jonas Hassen Khemiri fik til opgave at skrive et nyt stykke om Frankenstein! Han researchede på menneskeskabte monstre og fandt: Penge!
Et menneskeskabt monster, som mennesket fuldstændig har mistet kontrollen over.

Hvor meget tjener du? Hvem tjener du? Hvad er du cirka lig med?

I ≈ [CIRKA LIG MED] møder vi en række mennesker, der er på kollisionskurs med samfundets markedsvilkår: Martina drømmer om at flytte på landet og blive selvforsynende, Mads ønsker at knuse det økonomiske system. Andrej søger job, men har det forkerte efternavn. Freja søger hævn. De investerer penge i porto og pinjekerner, falske bobler og parfume, klapvogne og utopier. Alle synes inficerede af penge.

“Snart kan du ikke gøre dine venner en tjeneste uden at bede om penge, og du kan ikke hjælpe din mor uden at skrive en faktura, og dine pupiller forvandles til bittesmå sorte dollartegn.”

Sukkerkogeriet
Premiere 29. september 2016 kl. 19:30

Spilleperiode
29. september - 22. oktober 2016

Priser
Fra 80 - 240 kr.

Varighed
Ca. 2 timer og 30 min. inkl. pause

Forpremierer
27. september 2016 kl. 19:30
28. september 2016 kl. 19:30

Tip en ven

Pressen skrev

A. Katrine Rubeksen, Kulturkongen

"Lige så givende som en terapi session, blot meget billigere."
"Cirka lig med, er et stykke man virkelig ikke bør snyde sig selv for at se, da det tager fat om et tema, som vi alle har at gøre med i dagligdagen, nemlig penge."

Læs hele anmeldelsen her.

Fyens Stiftstidende

"På Sukkerkogeriet udstiller cirkus-komedien ”Cirka lig med” vor tids ureflekterede tilbedelse af pengemagten."

Gregers Dirckinck-Holmfeld

"På Odense Teater er det ’pengene eller livet!!’ Samfundets besættelse af økonomi gjort til sprudlende, bevidst forvirrende cirkus."
Læs hele anmeldelsen her.

Mina Nielsen, Kulturkongen

"Et stykke der er billetprisen værd - og mere til."
"Dette er et must-see stykke, og jeg ærgrer mig kun over at jeg blot får det at se en enkel gang."

Læs hele anmeldelsen her.

Ungt Teaterblod

"’≈[cirka lig med]’ er uden omsvøb drøngodt håndværk."
"’≈[cirka lig med]’ er sjov, sjov, sjov, intelligent, alvorlig og en rigtig ’tænker’"

Læs hele anmeldelsen her.

Weekendavisen

"Jo, min investering gik hjem, fordi denne feberfantasi om fattigdom og pengemagt provokerer med påstanden om, at vores moral er reduceret til en cost-benefit-analyse, fordi den er godt skrevet, iscenesat, scenograferet og spillet over hele linjen ≈ godt teater. Sådan cirkus."

Af Jonas Hassen Khemiri

Iscenesættelse, oversættelse og bearbejdelse Simon K. Boberg

Scenografi Edward Lloyd Pierce

Pressefotos

Se flere

Teaser

Teaser for forestillingen der slet og ret hedder
"≈ [CIRKA LIG MED]".

Det største menneskeskabte monster siden Frankenstein er ifølge den svenske forfatter og dramatiker Jonas Hassen Khemiri PENGE.

Forestillingen ≈ [CIRKA LIG MED] behandler emnet på godt og ondt. Det bliver udfordrende, alvorligt og ret sjovt.

Indslag på TV2 Fyn

Pengene er nutidens monster!

Vi er allesammen styret af penge, og det er de også på Odense Teater, hvor en ny forestilling handler om...penge.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, men penge er et temmelig stort omdrejningspunkt i den her verden - money makes the world go round.

Det er også temaet i teaterstykket "Cirka lig med", som kan ses på Odense Teaters scene Sukkerkogeriet. Her får vi et kig på tankegangen i vores kapitalistiske verden.

Jonas Hassen Khemiri om ≈ [CIRKA LIG MED]

Forfatteren og dramatikeren Jonas Hassen Khemiri fortæller om sit stykke ≈ [CIRKA LIG MED] i forbindelse med urpremieren på Dramaten i Stockholm.

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen ≈ [CIRKA LIG MED].

Klik her og download undervisningsmaterialet.

≈ [CIRKA LIG MED]

STJERNEARRANGEMENT

SUKKERKOGERIET - TORSDAG 13. OKTOBER 2016 KL. 17.30 - 18.15

Mød instruktør Simon K. Boberg som sammen med nogle af de medvirkende skuespillere vil fortælle om arbejdet med Jonas Hassen Khemiris ≈[CIRKA LIG MED]. En komedie om mennesker og penge, om værdi og markedsvilkår

>> Tilmeld dig her
(Stjernearrangementerne er forbeholdt Odense Teaters Stjernekunder)

TeaterBaren Sukkerkogeriet

Du kan spise i Sukkerkogeriet før forestillingen. Bestilling senest to dage før på mail eller telefon. Menukort kan ses på TeaterBarens hjemmeside.

Bestil dine drikkevarer til pausen inden forestillingen går i gang. Så står drikkevarerne klar til dig når pausen begynder. 

Læs mere på www.teater-cafeen.dk
Roersvej 33, 5000 Odense C
Tlf. 21 84 72 10
info@teater-cafeen.dk

Jonas Hassen Khemiri

Dramatiker og forfatter Jonas Hassen Khemiri er Sveriges mest anerkendte litterære
stemme lige nu. Han har stor succes i udlandet med sine stykker og sine bøger, og i 2015 modtog han Sveriges mest prestige-fyldte pris August-prisen, for sin seneste roman ALT DET JEG IKKE HUSKER.

Khemiri har et stort talent for at skrive historier fra samfundets flerstemmige og flerkulturelle virkelighed. Med et troværdigt blik og eminent replikkunst beskriver han mennesker, så vi forstår dem, og han viser os verden fra en ny vinkel - eller måske nærmere fra mange nye vinkler. Hos Jonas Hassen Khemiri er der nemlig ingen endegyldige sandheder. ”Hvis jeg har et mål, er det at skabe forståelse og forvirring på samme tid”, har Jonas Hassen Khemiri sagt til Dagens Nyheter.

EN KOMPLEKS VERDEN
Jonas Hassen Khemiris historier handler om identitet og forholdet mellem mennesker i et moderne Sverige, hvor mange holdninger, sandheder og etniciteter lever side om side, og alle holdninger indeholder en flig af sandheden. Derfor forsøger Khemiri i sine fortællinger altid at nuancere debatten og vise, at sandheden har mange facetter alt efter synsvinklen. Alligevel føler han sig ikke som en politisk forfatter. Han kommer ikke med svar eller sandheder. Det er verden alt for kompleks til. ”Jeg har altid været en vægelsindet person, som vender og drejer tingene og ser dem fra forskellige perspektiver, og det er en glimrende egenskab, når man skriver prosa. Hvis man skal være leder af et politisk parti, er det derimod en meget dårlig egenskab”, har han udtalt til Berlingske. 

PENGE - ET MENNESKESKABT MONSTER
Egentlig blev Jonas Hassen Khemiri bedt om at skrive en ny version af historien om Frankenstein. I sit research-arbejde blev han interesseret i andre menneskeskabte monstre, som i fremskridtets navn har taget magten fra os. Det største af dem alle er PENGE, og undersøgelsen af, hvad penge gør ved os, blev til forestillingen ≈ [CIRKA LIG MED]. I Politiken har Jonas Hassen Khemiri fortalt: ”Det er jo endeløst fascinerende, hvad pengene gør ved os, og hvordan cifre går ind i menneskers relationer som grus i maskineriet”. 

INVADERET AF TAL
I ≈ [CIRKA LIG MED] følger vi forskellige personer, som på hver deres måde er på kollisionskurs med markedet. De forsøger alle at håndtere følelsen af, at noget er forkert. Stykket er et på en gang varmt, morsomt og skarpt portræt af en verden, hvor alt måles i tal. Med humor, situationskomik og rappe replikker viser Jonas Hassen Khemiri, hvor påvirkede vi alle er af økonomi, selv i vores venskaber, kærlighedsforhold og familieliv. ”Alle karaktererne er dele af mig selv, jeg er også invaderet af tal. (...) Når man først begynder at tænke over, hvordan tallene styrer vores tanker, så dukker de op overalt: Man investerer i et forhold for eksempel.”

”Mange mennesker investerer meget af sine selv- og verdensbilleder i troen på, at verden er lig med. At vi er lige meget værd, har lige store chancer og samme forudsætninger. At debet bliver kredit til sidst. Det her stykke forsøger at bøje det der lig-med tegn og vise hvor meget, som er cirka lig med.”

_____

Kilde:”Jonas Hassen Khemiri: ”Jag vill skapa förståelse och förvirring” af Carin Ståhlberg, Dagens Nyheter og ”Jeg skriver bare om samtidens Sverige” af Sebastian Wittrock, Politiken. ”Vores nationale selvbillede trænger til at blive opdateret” Birgitte Rahbek, Berlingske.

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK