Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Dæmoner

Et moderne ægteskabsdrama af Lars Norén

En moderne klassiker, der taler til vores nutid fra en anden tid, og lader os se os selv i afstandens ubærligt skarpe lys

Når lyset tændes, befinder vi os i et hvidt hjem. Lejligheden er rolig og ordentlig. Smuk, klassisk klavermusik spiller og en kvinde træder frem – Katarina. Hun er klædt i silke og hendes ansigt er dækket af en ansigtsmaske. Kvinden knæler på en hvid pude. Foran hende er et postkort, en flaske gin og et halvfyldt glas. Musikken skifter pludseligt til hård basrytme, fodtrin høres og kvinden afslører sit ansigt. Døren til elevatoren åbnes og ud træder hendes ægtemand, Frank, og med sig har han urnen med sin døde mors aske.

Dæmoner er noget så sjældent som en moderne klassiker. En forestilling, der står på skuldrene af Edward Albees ”Who’s afraid of Virginia Woolf” og August Strindbergs ”Dødsdansen”. Dæmoner udstiller det arketypiske parforhold og dets konflikter.

Skuespiller og hovedrolleindehaver, Maja Juhlin, fortæller: ”At se Dæmoner er som at gå ind i spejlhuset og se sig selv i en forvrænget udgave. Det ene par i forestillingen lever det perfekte parforhold, men bag den polerede overflade tvinger livets kriser dem ud i en grænseløs adfærd, hvor de slipper dyriske drifter og dæmoner fri. Og så gør det de dét ved hinanden, som vi allesammen nogle gange har lyst til – men ikke gør, fordi vi er opdraget til at overholde sociale konventioner. Altså, hvem har ikke haft lyst til at knalde sin partner i hovedet med en stegepande?” afslutter Maja Juhlin med et smil på læben.

Lars Noréns stykke er absurd tragikomik, der efterlader én forfærdet og storgrinende. Instruktør Simon Boberg og scenograf Edward Lloyd Pierce har sammen med Mungo Park Kolding skabt en æstetisk oplevelse, der bliver siddende i kroppen længe efter lyset er slukket.
 

**** Kristeligt Dagblad:
”Dæmoner” giver det moderne samliv en ordentlig tur i livets blodige blender og viser et voldsomt relevant skræmmebillede på, hvor vi mennesker kan drive hinanden hen.

***** CPH Culture:
Maja Juhlin finder en ægte smerte i hjertet på sin fatale furie og Frank Thiels stadig mere desperate ægtemand udvikler sit vanvid i takt med, at hans dario-images destrueres for vore øjne.

Teatersalen/ODEON

Spilleperiode
18. - 19. marts 2019

Varighed
Ca. 2 timer og 20 minutter (inkl. pause)

Gæstespil Mungo Park Kolding

Tip en ven

Instruktion Simon Boberg
Scenografi og lysdesign Edward Lloyd Pierce
Lyddesign Jes Theede
Manuskript Lars Norén

Medvirkende Frank Thiel, Maja Juhlin, Magnus Christensen, Anna Stokholm

Pressefotos

Se flere

ODEON

I spidsen af Odeon er der to spisesteder:

Café Odeon Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i Odeon Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om Odeon Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz får du en helstøbt oplevelse, med en lækker middag i forbindelse med forestillingen, i spidsen af Odeon. Restauranten stiller høje krav til råvarernes kvalitet. Menukortet er inspireret af danske og franske traditioner, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK