Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

DE STORE HUNNER

DE STORE HUNNER spidder identitet, karriere og kvinder i en underholdende forestilling om de roller, vi spiller både på og udenfor scenen.

En håndfuld moderne superkvinder er nomineret til den samme pris for “Et kvindeligt livsværk”. Spændingen bag scenen er intens. Mens primadonnanykkerne tager til, diskuterer de, hvem der har ofret mest for at nå til tops, og hvem der fortjener prisen?

Karrieremoren til fire, der er bortrejst fra sine børn halvdelen af året?
Den self-made koncerndirektør fra betonindustrien, der har klaret sig i en mandeverden ved at opføre sig som en mand?
Den første kvindelige højesteretsdommer i 165 år, der har frosset sine æg ned og bilder sig ind, at hun altid kan få børn senere?
Kvinden, der har skabt en helt ny børnehaveform, som passer til toplederes arbejdsliv, og hvor børn må alt?
Eller den geniale matematiker, der engang var mand. Kan hun/ han overhovedet få prisen, når hun ikke er en rigtig kvinde?

Efterhånden krakelerer både facaderne og vores vante forestillinger om identitet, køn og roller i dette nye stykke af den tyske succesdramatiker Theresia Walser.

Værkstedet
Premiere 19. september 2015 kl. 16:00

Spilleperiode
19. september - 15. oktober 2015

Priser
Fra 90 - 180 kr.

Varighed
Ca. 1 time og 25 minutter. Der er ingen pause.

Forpremierer
17. september 2015 kl. 19:30
18. september 2015 kl. 19:30

Danmarkspremiere

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"DE STORE HUNNER begynder som feministisk karrieremanifest og ender som et opråb om, at vi skal turde lytte til hinanden."

Jyllands-Posten

"En underholdende og særdeles hjernestimulerende leg med teatrets illusion - og virkelighedens - i en tid, hvor alt synes at være til diskussion. Sat på scenen er fem entusiastiske skuespillere - Annika Johannessen, Githa Lehrmann, Malene Melsen, Peter Jorde og Mia Lerdam - der alle kan lystspillets svirpende replikkunst."

Af Theresia Walser

Oversættelse Simon Boberg

Iscenesættelse Christoffer Berdal

Scenografi Peter Schultz

Forlag Nordiska ApS – København

Pressefotos

Se flere

VIDEO FRA PRESSEMØDET

Theresia Walser

Theresia Walser, som oprindeligt er skuespiller, har skrevet dramatik siden 1997. Hun har modtaget flere priser for sit arbejde.

Instruktør Christoffer Berdal, som iscenesætter DE STORE HUNNER, har instrueret flere af Theresia Walsers forestillinger: “Det som blandt andet er fantastisk ved Walsers dramatik, er hendes evne til at aflure de statuskampe, der foregår mellem os mennesker. Både det vi siger med ord, men også alt det vi siger med vores kropssprog. Hun er optaget af, hvad der sker i de offentlige rum: på arbejdspladser og andre steder, hvor vi pludselig kommer i konkurrence med hinanden.

Walser får sagt nogle meget præcise ting om os mennesker, så det bliver både tankevækkende og morsomt. I det her stykke er der særligt fokus på kvinder, der gør karriere. Hvad sker der når kvinder kommer i toppositioner? Har de afstået deres kvindelighed og gjort karriere på mændenes præmisser? Eller erobrer de nyt kvindeligt terræn? Når vi moderne mennesker har så travlt med at være individuelle succeser, hvordan kan vi så overhovedet indgå i fællesskaber? “

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK