Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

DE STUERENE

Historien om 20 år med Dansk Folkeparti

“Råb! Kaos! Uorden! Sådan husker jeg Fremskridtspartiets berygtede landsmøde i 1995. Enhver, der har lyst til at se det, kan gå ind på Danmarks Radios hjemmeside, hvor reportagen ligger i ”Bonanza”. Jeg har ikke selv haft behov for at gense mødet. Men sådan begyndte det hele. Historien om Dansk Folkeparti. Historien om kampen for indflydelse til gavn for Danmark.”  Sådan skriver Pia Kjærsgaard i prologen til DE STUERENE.

Året er 1995. Forandringer er på vej, og store politiske sager præger landet.
Globalisering, internationalisering og vigende landegrænser er den nye virkelighed. Samme år træder et nyt parti frem på den politiske scene - klar til kamp for de danske værdier. Som udbrydere af Fremskridtspartiet blev de hurtigt dømt ude, men i dag, to årtier senere, står de forrest i dansk politik. Drømmen om indflydelse gik i opfyldelse. Forelskelsen i Danmark blev gengældt.

Men skandalesagerne skurrer. Racismedomme og kontroversielle udtalelser har været og er DF’s faste følgesvend. Så fik Nyrup ret? Bliver Danmarks største borgerlige parti aldrig stuerent? Eller er den gamle kritik langt ude i skoven?

DE STUERENE ser nærmere på de forandringer, der er sket mentalt og værdimæssigt siden 1995, hvor Danmark fik et nyt parti. Et parti som i 20 år har domineret den offentlige debats indhold og tone, velvidende, at fremtiden tilhører den, der tager mælet.
 

Sukkerkogeriet
Premiere 7. november 2016 kl. 19:30

Spilleperiode
7. november 2016 - 8. november 2016

Priser
Fra 110 - 220 kr.

Varighed
Ca. 2 timer og 15 min. inkl. pause

Gæstespil Mungo Park Kolding

Tip en ven

Pressen skrev

Berlingske

"Mungo Park Koldings »Jeg er Danmark. De stuerene« om Pia Kjærsgaard og Dansk Folkepartis vej mod magtens centrum er en underholdende teaterleg mellem satire og dødelig alvor. Dens styrke er, at den insisterer på hverken at være en helgenkåring eller en dæmonisering."

Jydske Vestkysten

"Mungo Park Kolding har alle chancer for at sige "tak for sidst" til Dansk Folkeparti. I stedet har man med "De Stuerene" skabt et nøje afstemt og tankevækkende stykke samtidsteater."

Jyllands-Posten

"”De stuerene” overrumpler i Kolding"

Kristeligt Dagblad

"Er Dansk Folkeparti blevet magtfuldt på grund af eller på trods af Poul Nyrup Rasmussens (S) besværgelse om, at det aldrig bliver stuerent? Det er omdrejningspunktet i Mungo Park Koldings medrivende og underholdende stykke om partiet og Pia Kjærsgaard (DF)"

Morten Hede

"Velformuleret, debatskabende scenekunst med forestillingen “De stuerene” om 20 år med Dansk Folkeparti."

Politiken

"'De stuerene' er underholdende og informationsmættet teater om Pia K. og DF"

Ungt Teaterblod

"Uanset om man er enig med Dansk Folkeparti eller ej, og uanset om man er enig i, at de er blevet stuerene eller ej, er ’De stuerene’ en frisk og modig fortælling om historiens gang og udvikling i både det politiske system, men i lige så grad i den generelle Danmarkshistorie."

Medvirkende
Tine Gotthelf, Frank Thiel, Marie Nørgaard, Carl-Christian Riestra, Anne Vester Høyer

Af 
Line Mørkeby i samarbejde med Jens Korse, Michael Schøt og Lasse Bo Handberg

Instruktør
Kasper Sejersen

Scenograf
Louise Beck

Idé
Lasse Bo Handberg

Pressefotos

Se flere

TeaterBaren Sukkerkogeriet

Du kan spise i Sukkerkogeriet før forestillingen. Bestilling senest to dage før på mail eller telefon. Menukort kan ses på TeaterBarens hjemmeside.

Bestil dine drikkevarer til pausen inden forestillingen går i gang. Så står drikkevarerne klar til dig når pausen begynder. 

Læs mere på www.teater-cafeen.dk
Roersvej 33, 5000 Odense C
Tlf. 21 84 72 10
info@teater-cafeen.dk

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK