Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Død over eliten

Skrevet af den prisvindende dramatikere Thomas Markmann

Valg på Odense Teater

Det er valgår, og fronterne er trukket skarpt op. Odense Teater er lejet ud til tv-showet, Den Store Valgaften, hvor statsministerkandidaterne konfronterer hinanden. Steffen Kramnietzche er socialist med en grøn profil og tror på fordelingspolitik, ligestilling og at uddannelse er et afgørende fundament for demokratiet. Bent Jensen er nationalborgerlig og kan se, at der er sket et skred i Danmark.

Urolighederne fra venstre-/højrefløjsdemonstrationer har også spredt sig ud gennem hele landet. Magthaverne har igen og igen tilgodeset sig selv og politikerleden er vokset. Folket har fået nok af de belærende pegefingre, der fortæller dem, hvad de skal gøre for samfundet. Folket vil have magten tilbage, og Danmark er på randen af et socialt kollaps!

Forestillingen er et snit ned igennem en allerede splittet verden. Hvad sker der, når folket har taget magten og skubbet eliten i baggrunden. En modstandsbevægelse er nødvendig.

Odense Teater erklærer DØD OVER ELITEN.

Store Scene
Premiere 1. februar 2019 kl. 19:00

Spilleperiode
1. februar - 2. marts 2019

Forpremierer
30. januar 2019 kl. 19:00
31. januar 2019 kl. 19:00

Tip en ven

Dramatiker Thomas Markmann
Iscenesættelse Moqi Simon Trolin 
Scenografi/kostumer Eilev Skinnarmo

Pressefoto Død over eliten

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Klaus Bondam tilbage på Odense Teater

Det er 15 år siden, at Klaus Bondam sidst stod på en scene. Men nu er den tidligere borgmester i København på vej tilbage til teatret. Den 1. februar er han aktuel i den nyskrevne politiske forestilling Død over eliten på Odense Teater.

– Efter 15 år med især politik og nu som direktør for Cyklistforbundet troede jeg egentlig, min skuespilkarriere var forbi, men så fik jeg det her tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, fortæller Klaus Bondam.

Forestillingen er en nyskrevet politisk forestilling af den danske prisvindende dramatiker Thomas Markmann, der vender op og ned på alt det vi troede, vi vidste om folk og elite. Der bliver trykket på de ømme populistiske ligtorne, og den politiske korrekthed bliver smidt over bord. Død over eliten har premiere 1. februar 2019 – i et år med folketingsvalg, og Klaus Bondam skal spille politiker.
Instruktøren Moqi Simon Trolin er ikke i tvivl om, at Klaus Bondam er perfekt til rollen, på trods af at han ikke har stået på en scene som skuespiller i 15 år.

– Klaus er topprofessionel. Han har en politiker i sig, samtidig med at han er en dygtig skuespiller, så det er en perfekt rolle til ham, og jeg glæder mig til at få ham med på holdet, fortæller Moqi Simon Trolin.

Klaus Bondam er uddannet skuespiller i Odense. Det er 25 år siden han har stået på scenen på Odense Teater, men nu vender han tilbage for en stund i forestillingen Død over eliten. Og ja, jobbet som direktør for Cyklistforbundet er ikke droppet – det passer han ved siden af forestillingen.

Vis mere

Særligt til undervisning

Forestillingen er egnet til folkeskolens ældste elever og elever på ungdomsuddannelserne. 

Billetpris for elever kun 60 kr. Læs mere og bestil jeres billetter her

Fra 10. januar kan du hente et undervisningsmateriale til forestillingen.

Få mere inspiration til din undervisning her

Café og restaurant

KONGENS HAVE

Café og restaurant Kongens Have er et eventyrligt sted, placeret i hjertet af Odense, nemlig på Odense Teater og med udsigt til Kongens Have. Mere centralt bliver det ikke.

Læs mere om café og restaurant Kongens Have her

 

 

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK