Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Død over eliten

Skrevet af den prisvindende dramatiker Thomas Markmann

Valg på Odense Teater

Det er valgår, og fronterne er trukket skarpt op. Odense Teater er lejet ud til tv-showet, Den Store Valgaften, hvor statsministerkandidaterne konfronterer hinanden. Steffen Kramnietzche er socialist med en grøn profil og tror på fordelingspolitik, ligestilling og at uddannelse er et afgørende fundament for demokratiet. Bent Jensen er nationalborgerlig og kan se, at der er sket et skred i Danmark.

Urolighederne fra venstre-/højrefløjsdemonstrationer har også spredt sig ud gennem hele landet. Magthaverne har igen og igen tilgodeset sig selv og politikerleden er vokset. Folket har fået nok af de belærende pegefingre, der fortæller dem, hvad de skal gøre for samfundet. Folket vil have magten tilbage, og Danmark er på randen af et socialt kollaps!

Forestillingen er et snit ned igennem en allerede splittet verden. Hvad sker der, når folket har taget magten og skubbet eliten i baggrunden. En modstandsbevægelse er nødvendig.

Odense Teater erklærer DØD OVER ELITEN.

Store Scene
Premiere 1. februar 2019 kl. 19:00

Spilleperiode
1. februar - 2. marts 2019

Varighed
Ca. 2 timer og 30 minutter (inkl. pause)

Forpremierer
30. januar 2019 kl. 19:00
31. januar 2019 kl. 19:00

Tip en ven

Pressen skrev

Morten Buckhøj

"På Odense Teater forløses denne stærke, vedkommende og kloge tekst til noget nær fuldkommenhed i Moqi Simon Trolins strålende instruktion af et fremragende ensemble." Læs hele anmeldelsen her.

Kulturkongen

"Selvom forestillingen er 2 ½ time lang incl. pause er tempoet højt, og der er masser at genkende og grine af undervejs." Læs hele anmeldelsen her.

Børsen

"Politisk teater af tiden, til tiden og om tiden. Forestillingen “Død over eliten” på Odense Teater er uhyggelig aktuel."

Jyllands-Posten

"...vi kommer ikke udenom, at ”Død over eliten” først og fremmest er en velskrevet og ikke mindst gennemtænkt forestilling. Med et stort dramaturgisk overblik evner Markmann at holde et utal af bolde i
luften, hvad angår både karakterer og sideløbende historier."

Politiken

"Hvorfor skal vi gå og vente på, at det bliver til noget med det folketingsvalg? Odense Teater kan i hvert fald sagtens finde ud af at skyde det hele i gang. Med noget så sjældent som en aktuel ladning ny dansk dramatik."

Ungt Teaterblod

"Jeg fik uden tvivl følelsen af, at jeg sad til en reel valgaften, og at valget stod blandt de to kandidater, der var på scenen. Både det, at lyset forblev tændt og Kristoffer Helmuths evne til at spille så direkte til publikum var to essentielle ting for at få den ægthed frem." Læs hele anmeldelsen her.

Dramatiker Thomas Markmann
Iscenesættelse Moqi Simon Trolin 
Scenografi og kostumedesign Eilev Skinnarmo
Lyddesign Marcus Aurelius Hjelmborg
Lysdesign Simon Holmgren

Pressefotos

Se flere

Trailer

Er vi i krig?

Politiker afbryder interview

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen Død over eliten.

Klik her og download undervisningsmaterialet.

Klaus Bondam tilbage på Odense Teater

Det er 15 år siden, at Klaus Bondam sidst stod på en scene. Men nu er den tidligere borgmester i København på vej tilbage til teatret. Den 1. februar er han aktuel i den nyskrevne politiske forestilling Død over eliten på Odense Teater.

– Efter 15 år med især politik og nu som direktør for Cyklistforbundet troede jeg egentlig, min skuespilkarriere var forbi, men så fik jeg det her tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, fortæller Klaus Bondam.

Forestillingen er en nyskrevet politisk forestilling af den danske prisvindende dramatiker Thomas Markmann, der vender op og ned på alt det vi troede, vi vidste om folk og elite. Der bliver trykket på de ømme populistiske ligtorne, og den politiske korrekthed bliver smidt over bord. Død over eliten har premiere 1. februar 2019 – i et år med folketingsvalg, og Klaus Bondam skal spille politiker.
Instruktøren Moqi Simon Trolin er ikke i tvivl om, at Klaus Bondam er perfekt til rollen, på trods af at han ikke har stået på en scene som skuespiller i 15 år.

– Klaus er topprofessionel. Han har en politiker i sig, samtidig med at han er en dygtig skuespiller, så det er en perfekt rolle til ham, og jeg glæder mig til at få ham med på holdet, fortæller Moqi Simon Trolin.

Klaus Bondam er uddannet skuespiller i Odense. Det er 25 år siden han har stået på scenen på Odense Teater, men nu vender han tilbage for en stund i forestillingen Død over eliten. Og ja, jobbet som direktør for Cyklistforbundet er ikke droppet – det passer han ved siden af forestillingen.

Vis mere

Særligt til undervisning

Forestillingen er egnet til folkeskolens ældste elever og elever på ungdomsuddannelserne. 

Billetpris for elever kun 60 kr. Læs mere og bestil jeres billetter her

Få mere inspiration til din undervisning her

Som optakt til DØD OVER ELITEN har gymnasie- og skoleklasser mulighed for at møde Klaus Bondam og nogle af de andre medvirkende skuespillere. Hør nærmere om forestillingen og om de diskussioner om demokrati, politik, folk og elite som forestillingen griber fat i. Møderne foregår alle mandage inden forestillingen fra kl. 17.30 – 18.00 (4. - 25. februar). Meld dig og din klasse til hos kommunikationsmedarbejder Line Simonsen på line@odenseteater.dk

 

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK