Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

En Såret Kniv

AFGANGSFORESTILLING


EN SÅRET KNIV


af HOWARD BARKER 

 
VærkstedetVerdenspremiere28. oktober 2006LøssalgspriserMandag - lørdag A 200
 
                                                           

Forestillingen varer ca. 2 timer og 15 min. inkl. pauseForestillingen spiller i Odense til og med d. 13. november, herefter spilles der på PLAN B i København d. 30. november til d. 3. december samt d. 5. - 7. december. Billetter til forestillingerne i København kan reserveres på Skuespillerskolen i Odense, tlf. 63 13 92 82 (man. - fre. mellem kl. 9.00 og 15.00) eller på mail: skolen@odenseteater.dk fra d. 1. november.

Det er intet mindre end en sensation, at det er lykkedes Skuespillerskolen ved Odense Teater at overtale den engelske dramatiker Howard Barker til at skrive afgangsforestillingen til årets nye skuespillerkuld.
Howard Barkers dramatik er verdensberømt. Han dyrker katastrofens teater og mener, at mødet mellem tekst og publikum først bliver interessant, når den sprænger rammen mellem scene og sal.
I stykket EN SÅRET KNIV befinder vi os i et moderne eventyrland.  Landets hersker er død.  Hans enke begæres af den unge fyrste, som nu skal bestige tronen.  Han frier til hende og hun bliver hans dronning.  Men hun betragter ham som et umodent barn.  Hans ven, den retskafne justitsminister, kæmper for det gode i fyrsten og overtaler ham til at benåde en kynisk morder.  I modsætning til den unge fyrste formår morderen at antænde dronningens lidenskab, og den unge fyrste må vige pladsen i hendes seng.  Men det bliver moralisten der ender med at dræbe morderen – mens fyrsten forsøger at høste frugten af dette drab: kvindens begær. 

Iscenesættelse og oversættelse


Emmet FeigenbergScenografiJesper Corneliussen


 


MedvirkendeBiro, en fyrste: Sophus Kirkeby WindeløvSleev, en enke: Iben Dorner Quittur, Biros ven: Johannes Lassen Globus, en skrædder: Lars Hjøllund Houth, en dødsdømt mand: Peter Plaugborg Fashoda, en kirurg, Sleevs datter:  Signe A. Mannov Tooshay, en tjenestepige på slottet: Beinta K. Clothier
Spilletidspunkter på Plan B:Torsdag d. 30. nov. kl. 20Fredag d. 1. dec. kl. 20Lørdag d. 2. dec. kl. 16 og 20Søndag d. 3. dec. kl. 14Tirsdag d. 5. dec. kl. 20Onsdag d. 6. dec. kl. 20Torsdag d. 7. dec. kl. 20

Værkstedet

Tip en ven

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK