Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Enron

baseret på virkelige hændelser af Lucy Prebble

Champagne i glassene og lir i luften. Finansverdenen koger. Alle kurver peger potent opad i USA i midten af 90´erne. Alt drejer sig om penge og magt. Og manddom. I ENRON er en af de største skandaler i nyere finanshistorie blevet til underholdende og tankevækkende teater.

Energigiganten Enrons karismatiske direktør, Jeff Skilling, er konstant på jagt efter profit. Enron buldrer afsted. Alle falder på knæ for selskabets visionære frontfigur. Sammen med firmaets lidt for opfindsomme cheføkonom forfører Skilling 20.000 medarbejdere, Wall Street og hele det amerikanske folk. Men i rusen over nye erobringer, stigende børskurser og kreativ bogføring mister Skilling og hans allierede lidt efter lidt kontakten med virkeligheden.

Ballonen brister, og det viser sig, at det mægtige selskab er et luftkastel. En intetanende bestyrelse måber, aktionærerne taber, og en af historiens største finansskandaler er en realitet. Nogle mener faktisk, at skandalen omkring Enron lagde grundstenen til den økonomiske krise, som det vestlige samfund i dag befinder sig i.

Teaterforestillingen ENRON parrer Hollywood med politisk teater og går effektivt og underholdende i flæsket på økonomisk fup og svindel. 

Mandag - fredag kl. 19.30

Lørdag kl. 16.00


Skolemateriale til ENRON

Store Scene
Premiere 31. januar 2012 kl. 19:30

Spilleperiode
31. januar - 6. marts 2012

Varighed
2 timer og 40 minutter inkl. pause

Danmarksprem 2. feb 2012

Tip en ven

Iscenesættelse Morten Hovman
Scenografi Erik Söderberg
Oversættelse Helge Bille
Komponist Bent Lundgaard
Koreograf Peter Friis

 

Pressefotos

Se flere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK