Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Helligtrekongersaften

Af William Shakespeare

Shakespeares kostelige komedie om begærets veje og vildveje

Under et dramatisk skibbrud bliver tvillingerne Sebastian og Viola væk fra hinanden. Viola bliver skyllet i land ved Illyriens kyst og er overbevist om, at hendes bror er druknet. Hun forklæder sig som mand og søger tjeneste hos hertugen Orsino, som hun straks forelsker sig i. Men det er ikke en lykkelig forelskelse. Orsino er nemlig dybt og ulykkeligt forelsket i en anden: Grevinden Olivia. Olivia vil dog ikke vide af ham. Alligevel sender Orsino desperat Viola afsted med kærlighedsbud, og med kvindelist i forklædning lykkes det hende at afvæbne Olivia, der forelsker sig mere og mere i den unge tjener(inde).

Kærlighedsintrigerne og de forvirrede følelser får frit spil, godt hjulpet på vej af de forelskedes farverige omverden, der er befolket af skønne karakterer som den forelskede tjener Malvolio og de ret så fordrukne svirebrødre – adelsmanden Andreas Blegnæb og hans tjener, Tobias Hikke.

Med Helligtrekongersaften puster Odense Teater nyt liv i William Shakespeares kærlighedskomedie. Der er komponeret nye sange til forestillingen af de to unge stortalenter Adi Zukanovic og Bisse (Thorbjørn Radisch Bredkjær). Sidstnævnte spiller også rollen som narren Feste, der synger og underholder ved grevinde Olivias hof.

Glæd dig til en forestilling fuld af forviklinger og forvekslinger, der både binder hjertebånd og vækker lattermuskler.

FORESTILLINGEN ER STØTTET AF BECKETT-FONDEN

Store Scene
Premiere 31. januar 2020 kl. 19:30

Spilleperiode
31. januar - 7. marts 2020

Varighed
Ca. 2 timer og 30 minutter (inkl. pause)

Forpremierer
29. januar 2020 kl. 19:30
30. januar 2020 kl. 19:30

Tip en ven

Pressen skrev

Politiken

Shakespeare folder sig forførende anderledes ud med Bisse som skøn drivkraft.

Jyllands-Posten

Odense Teaters musikalske opsætning af Shakespeares ”Helligtrekongersaften” er en klassisk komedie, der passer til tiden.

Børsen

Odense Teater har moderniseret en af Shakespeares bedste komedier med seks nye sange, og det giver god mening. 

Fyens Stiftstidende

Odense Teaters opsætning af "Helligtrekongersaften" gør præcis det, en komedie skal: Den sætter gang i lattermusklerne og efterlader en med et opløftet sind.

Kjerteminde Avis

Helligtrekongersaften er blandt de fineste forestillinger nogensinde på Odense Teater med fremragende fornyelser af musik og scenografi i en Shakespearetro, poetisk udgave fuld af underfundighed, humor og stort spil i samtlige roller

Kulturkongen

Shakespeare i Brunses spændstige sprog og Bisses fede melodier er en både emotionel og intellektuel fornøjelse. Læs hele anmeldelsen her.

Kulturleben

William Shakespeare dramaer og komedier kan rigtig mange ting, og Odense Teater kan rigtig mange ting med William Shakespeare. Læs hele anmeldelsen her.

Bogfidusen

Som publikum til Helligtrekongersaften bliver man draget ind i en fest af forviklinger, sjov og god musik. Læs hele anmeldelsen her.

XQ28

Odense Teater har ofte succes med deres klassikeropsætninger - og denne gang er det også lykkedes teatret at få Shakespeares forvekslingskomedie Helligtrekongersaften til at gå muntert og moderne over scenen. Læs hele anmeldelsen her. 

ISCENE

Odense Teater løfter Shakespeares Helligtrekongersaften til nye højder med en på én gang klassisk og helt moderne fortolkning. Læs hele anmeldelsen her.

Ungt Teaterblod

Det er sange der har så meget sjæl, at de helst skal opleves lige foran din egen næsetip. Læs hele anmeldelsen her. 

Morten Buckhøj

Shakespeares forvekslingskomedie morer og underholder på Odense Teater. Læs hele anmeldelsen her. 

Kristeligt Dagblad

Ny næring til livets maskeradespil.

Information

Helligtrekongersaften er en kompleks oplevelse. Det er en komedie, som Shakespeare havde tænkt det. Det er en musikalsk oplevelse fuld af upoleret vellyd. Det er svulstige
kærlighedserklæringer og højstemt elizabethansk sprogbrug. Og det er samtidig også et opgør med traditionelle kønsroller. (…) 

Den 4. væg

I Helligtrekongersaften ser vi en præcision og timing, der understreger det gennemførte og grundige forarbejde. Det gælder lige fra den udførlige koreografi og sammenspillet hos et ensemble i topform til den mørklilla scenografi og de betagende rober. Stykket har det hele! Shakespeareansk vid og vittighed, velkomponeret musik, kærlighed og komik, sværddueller og dødsfarligt drama – altså garanti for en fantastisk aften i teatret. Læs hele anmeldelsen her.

BISSE ER MED I SHAKESPEARE-KOMEDIE
> Læs hele pressemeddelelsen her


Iscenesættelse Jens August Wille | Scenografi og kostumedesign Franciska Zahle
Komponist Adi Zukanovic Sangskriver Thorbjørn Radisch Bredkjær
Koreografi Sofie Christiansen | Lysdesign Jonas Bøgh | Lyddesign Kim Malmose
Musikere Ying-Hsueh Chen og Malthe Bech 
 
Oversættelse Niels Brunse 
Dramaturg Mathias Rosenkrands Bech

 

Pressefotos

Se flere

Bisse som narren Feste

Musikeren Bisse har skrevet en håndfuld sange til forestillingen Helligtrekongersaften. Dem synger han live på scenen i rollen som narren Feste.

Hvad siger publikum?

Publikum er vilde med Helligtrekongersaften - se deres reaktioner her. 

Rollen som Olivia

Skuespiller Natalí Vallespir Sand fortæller om Helligtrekongersaften og hvordan det er at spille hendes rolle som Grevinde Olivia. 

Rollen som Viola

Skuespiller Anna Bruus Christensen spiller Viola i Helligtrekongersaften. Klik ind på videoen for at få et indblik i hvordan det er at spille Viola. 

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen Helligtrekongersaften.

Klik her og download undervisningsmaterialet.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK