Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Jeanne D'arc

Af Jean Anouilh

Hvis et menneske tror på en sag, kan det udrette de utroligste ting

Ja, hvad skal man tro? Er Jeanne d’Arc heltinde eller heks, soldaterskøge eller bly jomfru? Selv er hun ikke i tvivl: Hun er på en mission for Gud, og med sin stålsatte tro overbeviser hun alle på sin vej. Men kan den rene, inderlige tro vinde over hoffets snoge og kirkens dogmatik?

Vi er med, når Jeanne d’Arc i Anouilhs retssagsdrama genoplever nogle af de vigtigste begivenheder i sit liv. Lige fra hun som ubekymret, ung pige første gang møder ærkeenglen Mikael, som beder hende om at redde Frankrig, til hun klædt som kriger rider på slagmarken sammen med en flok blodtørstige soldater for at tilbageerobre tronen fra englænderne.

Jeanne d’Arc rejser sig som en lille kæmpe over for sine modstandere, uanset om det er hendes far eller den spanske inkvisition. Vi oplever hendes fantastiske evne til at indgyde mod hos høj som lav og til at turde gå imod strømmen, selvom hun er en helt almindelig pige.

Tør vi tro på underet, glæden og skønheden?


Pressen skrev

Jyllands-Posten
"[M]enneskeklog, underholdende og sært fascinerende forestilling, der fortæller os, at hvert enkelt menneske har ansvaret for sit eget liv og for at turde handle, når det gælder."
"Som Jeanne er Mille Lehfeldt fuldkommen overbevisende."

Gregers DH
"Mille Lehfeldt er overbevisende som Jeanne d'Arc på Odense Teater. En spinkel, stædig teenager. Et barn, nogen gør fortræd."
"[D]et er diskussionen, det moralske dilemma, rettergangens verbale manipulationer, der fanger. Scener, der er forrygende skrevet og medrivende instrueret og indeholder stof og tankegods, vi kan sætte på skinner til aktuelle paralleller."

Fyens Stiftstidende
"Mille Hoffmeyer Lehfeldts Jeanne d'Arc er ren som nyfalden sne og oplyst af en indre, skær flamme. (...) Som voksen er hun blottet for sentimentalitet, nok er hun sårbar, men først og sidst drevet af en jernvilje. Jeanne angler ikke efter medlidenhed."
"Inger Eilersens stilsikre og stringente instruktion vrister endegyldigt historien fri af tid og rum. Og Eilev Skinnarmos højttalerscenografi forstærker indtrykket af, at handlingen udspiller sig i menneskesjælens indviklede maskinrum."

Kulturkongen.dk
"Intenst og gribende drama, der bygger på virkelige hændelser i middelalderens Frankrig. Stykket er tankevækkende og temaet er stadigvæk højaktuelt – politisk, religiøst og samfundsmæssigt, selvom vi befinder os i 2013."
"Mille Hoffmeyer Lehfeldt, som hermed fik bevist, at hun er en fremragende og alsidig skuespiller, spiller rollen som Jeanne D´Arc på en fantastisk og gribende måde og resten af skuespillerholdet var med til at fuldende den flotte præstation."

KultuNaut
"Forestillingen er en utrolig vellykket fortælling i et møde mellem nye og gamle tider (...) en stor oplevelse"

24 timer
"Som forestilling står og falder 'Jeanne d'Arc' med én skuespillers evne til at levere martyrens intensitet. Og det klarer Mille Lehfeldt glimrende. Hun er humoristisk, stålsat og skrøbelig på en gang."

Politiken
"'Jeanne d'Arc' er en stærk aktualisering af Jean Anouilhs moderne klassiker om hellig krig og et menneskes tro på det umulige"
"Det geniale i Odense Teaters opsætning er, at iscenesætter Inger Eilersen fører historien frem til i dag uden at overfortolke eller udpensle. (...) Mille Hoffmeyer Lehfeldt leverer en kraftpræstation."
Information
"Mille Lehfeldt spiller Jeanne d'Arc med lysende øjne og får himlen til at løfte sig i Odense Teaters rå fortolkning af Jean Anouilhs aktuelle stykke om religiøs overbevisning"

Store Scene

Spilleperiode
6. feb 2013 - 12. mar 2013

Spilletider
Mandag - fredag kl. 19.30
Lørdag kl. 16.00

Varighed
Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Tip en ven

Iscenesættelse Inger Eilersen

Scenografi Eilev Skinnarmo

Originaltitel Lærken

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK