Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Kærlig hilsen H.C. Andersen

NYSKREVET MUSIKDRAMA AF OG MED LARS BOM

Kærlig hilsen H.C. Andersen er en fængslende og rørende forestilling om kunst, identitet og længsel. Det er ny dansk musikdramatik i et intimt portræt af en forfatter, vi troede vi kendte.

Dette er historien om H.C. Andersen, som den ikke er blevet fortalt før. I Kærlig hilsen H.C.Andersen lader vi den berømte forfatter fortælle sin egen historie på en helt særlig måde. Alle ord i forestillingen er hans egne - fra digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr. Det er en intens og dramatisk fortælling, hvor H.C. Andersen selv går bag masken og bag om den myte, han var så optaget af at bygge op. Hvor han fortæller sin historie, som han så den, ufiltreret og hudløst ærligt.

Ingen anden forfatter skrev så auto- og selvbiografisk og blandede liv og digtning så meget sammen som H.C. Andersen. Han trak vejret gennem sin fjerpen, han omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under denne kærlighedsaffære med digtningen og nomadelivet lå ensomheden og længslen efter rødder og ægte kærlighed som et dybt og fundamentalt spor.

Forestillingen er også et vidnesbyrd om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt - brevskrivningen. Om hvad der sker med vores fælles historie i den digitale tidsalder, hvor papiret er tomt og håndskriften glemt.

Lars Bom har bearbejdet teksterne i Kærlig hilsen H.C.Andersen til en monologforestilling, og femten stærke sange med sjældne og ukendte digte af H.C. Andersen udgør den musikalske kerne og er komponeret af de medvirkende.
 

Lars Bom spiller rollen som H.C.Andersen og bliver suppleret på scenen af Nicholas Kingo på keyboard og harmonika, Eva Malling på kontrabas og Benita Haastrup på trommer.

Lars Bom instruerer forestillingen. Instruktør Moqi Simon Trolin er instruktionskonsulent,
og scenograf Marianne Nilsson er konsulent på scenografien.

Teater Momentum

Spilleperiode
21. - 22. august 2019

Varighed
ca. 1 time og 55 min (inkl. pause).

Gæstespil Scensucht og Teater V

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"Forestillingen "Med Kærlig hilsen H.C. Andersen" sniger sig effektfuldt ind under huden på publikum, fordi den viser ukendte sider af den digter, man troede, man kendte."

Medvirkende: Lars Bom, Nicholas Kingo, Eva Malling, Benita Haastrup
Konsulent: Moqi Simon Trolin
Scenografisk konsulent: Marianne Nilsson
Dramatiker, forfatter: Lars Bom
Komponist Eva Malling, Lars Bom og Benita Haastrup

Pressefoto Kærlig hilsen H.C. Andersen

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK