Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Katja Kabanova

Opera af Leos Janácek

Den smukke, unge Katja Kabanova elsker ikke sin mand og lever et klaustrofobisk liv styret af sin svigermor. Da hun fristes af den romantiske Boris, forsøger hun at efterleve samfundets kvælende, moralske forskrifter og modstå sin lidenskabelige
natur. Men kan hun klare det?

Den tjekkiske komponist Leoš Janáceks musik er baseret på folkemelodier fra hjemlandet og kombinerer skønhed og psykologisk sandhed til en intens, dramatisk oplevelse.

Opføres på tjekkisk med danske overtekster.

Præsenteres i samarbejde med Odense Symfoniorkester

Optakt v/Den Jyske Opera kl. 19.00 (15 min. varighed) i Carl Nielsen Museet
Gratis adgang for alle som har billet til aftenens forestilling

Odense Koncerthus
Premiere 28. november 2013 kl. 19:30

Spilleperiode
28. - 29. november 2013

Spilletider
Torsdag - fredag kl. 19.30

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Gæstespil Den Jyske Opera

Tip en ven

Pressen skrev

Information

"takket være Den Jyske Operas internationale cast blev det tilmed en musikalsk begivenhed. (...) Annilese Miskimmon har sat i scene, og man må betegne hendes første forestilling som en succes, der kan trække dybe spor. (...) Produktionens kup er naturligvis, at Katja og elskeren Boris er besat af en tjekkisk sopran og en slovakisk tenor, så formidabelt syngende og indforståede i stilen som de er. (...) Og det er ikke ofte på vore kanter, at man hører en tenor med en så fint kontrolleret blandingsklang, en så tilpas skarphed og en så naturlig smidighed som hos Peter Berger. (...) Et andet kup er dirigenten Jaroslav Kyzlink. (...) i denne meget vellykkede produktion."

Kristeligt Dagblad

"...en knugende, men smuk oplevelse. (...) Den Jyske Operas forestilling har været en hjertesag for operachef Annilese Miskimmon, der selv har stået for den stramme og æstetisk tiltalende iscenesættelse (...) Når jeg kan give forestillingen en varm anbefaling med på vejen, skyldes det især, at man i titelpartiet kan opleve en skøn tjekkisk sopran. Hun hedder Pavla Vykopalova og er både vokalt og scenisk i topklasse."

Politiken

"Med en enkel, smukt besat opsætning af Leos Janáceks opera 'Katja Kabanova' træder Den Jyske Operas nye operachef i karakter. (...) Orkestret fungerer som psykisk seismograf. Men også Janáceks naturlige sangstil, dybt forankret i den tjekkiske sprogtone, er en stærk del af oplevelsen, og operachef Annilese Miskimmon, der selv har instrueret, har sikret de rigtige sangere til forestillingen. (...) Det er en lille perle af en opera, og du vil fortryde, hvis du misser den".

Århus Stiftstidende

"...dramatisk intensitet, flotte sangpræstationer og en fantastisk malende musik, som i samspil med den enkle og virkningsfulde scenografi gør forestillingen til en intens oplevelse."

Musik og libretto Leoš Janácek efter skuespillet UVEJR af Alexander Ostrovskij

Dirigent Ondrej Olos

Iscenesættelse Annilese Miskimmon

Scenografi Nicky Shaw

Lysdesign Pia Virolainen

Pressefoto Katja Kabanova

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK