Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Koldt Produkt

Af Matias Faldbakken

KOLDT PRODUKT er en nutidig version af Ibsens ET DUKKEHJEM. Det er en grum historie om en moderne Nora, der ikke går hjemmefra, men i stedet drives til en desperat handling inden for hjemmets fire vægge.

Ægteparret Nora og Thorvald tilhører en generation af privilegerede unge: Thorvald er tidligere skateboardstjerne, nu redaktør af magasinet ”Nobored”. Nora er selvstændig jurist, fars pige og en del af jetsettet.

Nora har beskyttet Thorvald mod repressalier fra kreditorer på grund af en stor spillegæld. Hun har som "afbetaling" været på en hemmelig ferie til Syden med Thorvalds gamle ven, Quale – og er blevet gravid.

Thorvald tror, at han er far til barnet og glæder sig. Den virkelige far - Quale - truer med at afsløre alt, og Nora bliver voldsomt i tvivl om, hvorvidt hun er klar til at være mor. Sammen med den selvmords-depressive Dr. Rank fostrer hun en grusom plan.

Hent skolemateriale til forestillingen her.

Sukkerkogeriet

Spilleperiode
8. oktober - 2. november 2009

Spilletider
Mandag - fredag kl. 19.30
Lørdag kl. 16.00

Varighed
Varer ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Tip en ven

Pressen skrev

Arbejderen

"Det er en barsk historie om en moderne Nora, der drives til en desperat handling. (...) Stykket er hårdt ved det samfund, der skaber disse mennesketyper. En frisk opdatering med gode skuespilpræstationer"

Fyens Stiftstidende

"Isnende sort ensomhed (...) Det er udfordrende temaer, Matias Faldbakken vender vrangen ud på, men selv om hans menneskesyn er ulideligt dystert, indfanger det essensen af en egoistisk tid, hvor frygten for at miste friheden fortrænger enhver tillid og ømhed"

Jyllands-Posten

"Natali Vallespir Sand er indbegrebet af moderne, iskold sansalighed, Claus Riis Østergaard rørende og irriterende som Helmer - drengen, der aldrig er blevet voksen, men selv tror det - skuespillereleven Jon Lange har flot fat i Krogstad, her kaldet Quale, Johanne Dal-Lewkovitch giver god takter til fra Linde og Bjarne Antonisen Bittert lune til Rank."

Iscenesættelse Lydia Bunk

Oversættelse Karen-Maria Bille

Scenografi Nikolaus Porz

Medvirkende
Nora Helmer, jurist Natalí Vallespir Sand 
Thorvald Johansen Claus Riis Østergaard 
Doktor Rank Bjarne Antonisen 
Kristine Linde Johanne Dal-Lewkovitch 
Frode Quale Jon Lange*

* 3. års elev fra Skuespillerskolen ved Odense Teater

Scene fra Koldt Produkt

Se optagelsen af en scene mellem Natalí Vallespir Sand og Claus Riis Østergaard fra KOLDT PRODUKT.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK