Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Leonora Christina

Ny musical om kongedatteren fra Blåtårn

Et kongedrama af shakespeareske dimensioner

Musicalen LEONORA CHRISTINA slår ned i en af danmarkshistoriens allerstørste politiske intriger. Det er historien om kærlighed, magtkampe, højforræderi og ensomhed – et kongedrama af shakespeareske dimensioner.

Året er 1659 og foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge. Parret Ulfeldt har længe spillet et diplomatisk dobbeltspil og skaffet sig allierede i både Sverige, Frankrig og Holland for at fremprovokere en krig i Danmark i forsøget på at tilkæmpe sig magten over landet. Men ikke alt går som forventet. Leonora Christina må opgive alt, hvad hun elsker og kun gennem et sidste listigt forræderi kan hun frelse sit eget liv.

Odense Symfoniorkester leverer den storslåede musik til den nyskrevne musical. I rollerne som Leonora Christina og hendes mand, Corfitz Ulfeldt, kan du opleve Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby sammen med et stærkt og musikalsk cast.

LEONORA CHRISTINA realiseres i et  tværkunstnerisk samarbejde imellem Odense Teater, Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester. Musicalen er udviklet i samarbejde med Uterus – Danmarks Musicalrugekasse

 

> Se billeder fra pressemødet på Holckenhavn Slot den 7. marts 2018 her.

 

Store Sal/ODEON
Premiere 22. januar 2019 kl. 19:30

Spilleperiode
22. januar 2019 - 15. februar 2019

Forpremierer
19. januar 2019 kl. 16:00
21. januar 2019 kl. 19:30

Tip en ven

Manuskript Andreas Garfield

Iscenesættelse Peter Langdal

Komponist Stephen Henriksen

Lyrik Torben Kirkegaard

 

Pressefoto Leonora Christina

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Alle elsker Xenia

Hele det kunstneriske team, som står bag Odense Teaters storslåede, nyskrevne musical, LEONORA CHRISTINA, har lutter rosende ord at sige om Xenia Lach-Nielsen, som skal spille hovedrollen som kongedatteren fra Blåtårn.

Peter Langdal: Teater skal ramme én på alle etager

Instruktør Peter Langdal fortæller om, hvordan han vil bære sig ad med at levere en teateroplevelse ud over det sædvanlige.

Musikalsk smagsprøve

Her kan du få en smagsprøve på musikken fra LEONORA CHRISTINA.

ODEON

I spidsen af ODEON er der to spisesteder:

Café ODEON Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i ODEON Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om ODEON Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz på 1. etage serveres en dejlig 2-retters middag med et glas vin. Maden byder på sæsonafstemte retter, imens I nyder en fantastisk udsigt. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK