Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Leonora Christina

AF GARFIELD/HENRIKSEN/KIRKEGAARD/LANGDAL

Ny musical om kongedatteren fra Blåtårn

Musicalen LEONORA CHRISTINA slår ned i en af danmarkshistoriens allerstørste politiske intriger. Det er historien om kærlighed, magtkampe, højforræderi og ensomhed – et kongedrama af shakespeareske dimensioner.

Året er 1659, og foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge. Parret Ulfeldt har længe spillet et diplomatisk dobbeltspil og skaffet sig allierede i både Sverige, Frankrig og Holland for at fremprovokere en krig i Danmark i forsøget på at tilkæmpe sig magten over landet. Men ikke alt går som forventet. Leonora Christina må opgive alt, hvad hun elsker og kun gennem et sidste listigt forræderi kan hun frelse sit eget liv.

LEONORA CHRISTINA er en komplet nyskrevet musical, som fortæller historien om kongedatteren Leonora Christina, der gik målrettet efter magten men endte med at tilbringe næsten 22 ensomme år i fangenskab i Blåtårn.

Den storslåede, nykomponerede musik leveres af et 70 mand stort symfoniorkester, som bakkes op af et stærkt og musikalsk hold af både nye og rutinerede musicalkræfter. Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby træder i karakter som danmarkshistoriens farligste ægtepar, Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, og på rollelisten er desuden Stig Rossen, Lars Simonsen, Joakim Lind Tranberg, Cecilie Gerberg og Anders Gjellerup Koch.

LEONORA CHRISTINA er et  tværkunstnerisk samarbejde imellem Odense Teater, Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester. Musicalen er udviklet i samarbejde med Uterus – Danmarks Musicalrugekasse

Store Sal/ODEON
Premiere 22. januar 2019 kl. 19:30

Spilleperiode
22. januar - 16. februar 2019

Varighed
Ca. 3 timer (inkl. pause)

Forpremierer
19. januar 2019 kl. 13:00
21. januar 2019 kl. 19:30

Tip en ven

Drejebog og Iscenesættelse Peter Langdal | Dramatiker Andreas Garfield 
Komponist Stephen Henriksen | Sangtekster Torben Kirkegaard

Lysdesign Jonas Bøgh | Lyddesign Jesper Findshøj
Scenografi Ashley Martin-Davis | Kostumedesign Karin Betz
Koreograf Peter Friis | Dirigent Casper Schreiber
Orkestrering John Syberg & Stephen Henriksen | Lydeffektdesign Jonas Jørgensen 

Odense Symfoniorkester

Fløjtenist Poul Høxbro

Pressefotos

Se flere

MUSIKVIDEO: Nye tider

Garanti for gåsehud! Første sang fra den største danske musical er klar. Tilsæt dertil lys, scenografi, kostumer og teatermagi.

Kong Frederik III, Generalmajor Fuchs og det danske folk står på Københavns volde - klar til at forsvare Danmark mod Svenskernes Stormangreb.

MUSIKVIDEO: I min favn

Xenia Lach-Nielsen, der spiller hovedrollen Leonora Christina, leverer her en stærk vokalpræstation med sangen 'I min favn'.

Sangen 'I min favn' optræder på det tidspunkt , hvor Leonora Christina og hendes mand, Corfitz Ulfeldt (Troels Lyby), har sat alt ind i jagten på at tilkæmpe sig den danske trone. De vil gøre alt for at få Kong Frederik III (Joakim Lind Tranberg) afsat.

Schnurrbart og kongestatus

Stig Rossen er i gang med at gro et imponerende "schnurrbart", og Joakim Lind Tranberg ser frem til at sole sig i Kong Frederik III's royale status.

Trailer

Leonora Christina bliver bare STOR. Og flot. Og fantastisk.

Lyt til podcasts

Trænger du til en hurtig update på de historiske fakta?

Her kan du lytte til podcasts, der handler om nogle af de historiske personer, du kan møde i musicalen.

1) Kongedatteren Leonora Christina tilbragte 22 år i Blåtårn og hendes mand rigshofmester Corfitz Ulfeldt fik en skamstøtte rejst over sig og blev henrettet in absentia. Hvordan gik det så galt for parret, som ellers havde været hoffets powercouple nr. 1?
> Lyt med her

2) Leonora Christina var efter sit eget udsagn sin far Christian 4´s yndlingsdatter. Christian 4 var en konge, som kostede Danmark dyrt, men som også gav os mange bygninger som vi stadig nyder godt af: Rundetårn, Børsen og Rosenborg Slot.
> Hør om kongen med de store armbevægelser her

3) Den indadvendte og tålmodige Frederik 3., Leonora Christinas halvbror, er sin fars modsætning og faktisk skulle han slet ikke have været konge, men han ender med at indføre enevælden og sikrer på den måde magten til sig selv og sine efterkommere. 
> Hør hvordan det gik til?

Vis mere

ODEON

I spidsen af Odeon er der to spisesteder:

Café Odeon Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i Odeon Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om Odeon Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz får du en helstøbt oplevelse, med en lækker middag i forbindelse med forestillingen, i spidsen af Odeon. Restauranten stiller høje krav til råvarernes kvalitet. Menukortet er inspireret af danske og franske traditioner, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK