Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Leonora Christina

AF GARFIELD/HENRIKSEN/KIERKEGAARD/LANGDAL

Ny musical om kongedatteren fra Blåtårn

Musicalen LEONORA CHRISTINA slår ned i en af danmarkshistoriens allerstørste politiske intriger. Det er historien om kærlighed, magtkampe, højforræderi og ensomhed – et kongedrama af shakespeareske dimensioner.

Året er 1659 og foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge. Parret Ulfeldt har længe spillet et diplomatisk dobbeltspil og skaffet sig allierede i både Sverige, Frankrig og Holland for at fremprovokere en krig i Danmark i forsøget på at tilkæmpe sig magten over landet. Men ikke alt går som forventet. Leonora Christina må opgive alt, hvad hun elsker og kun gennem et sidste listigt forræderi kan hun frelse sit eget liv.

LEONORA CHRISTINA er en komplet nyskrevet musical, som fortæller historien om kongedatteren Leonora Christina, der gik målrettet efter magten men endte med at tilbringe næsten 22 ensomme år i fangenskab i Blåtårn.

Den storslåede, nykomponerede musik leveres af et 70 mand stort symfoniorkester, som bakkes op af et stærkt og musikalsk hold af både nye og rutinerede musicalkræfter. Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby træder i karakter som danmarkshistoriens farligste ægtepar, Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, og på rollelisten er desuden Stig Rossen, Lars Simonsen, Joakim Lind Tranberg, Cecilie Gerberg og Anders Gjellerup Koch.

LEONORA CHRISTINA er et  tværkunstnerisk samarbejde imellem Odense Teater, Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester. Musicalen er udviklet i samarbejde med Uterus – Danmarks Musicalrugekasse

Store Sal/ODEON
Premiere 22. januar 2019 kl. 19:30

Spilleperiode
22. januar 2019 - 15. februar 2019

Forpremierer
19. januar 2019 kl. 13:00
21. januar 2019 kl. 19:30

Tip en ven

AF GARFIELD/HENRIKSEN/KIERKEGAARD/LANGDAL

Pressefoto Leonora Christina

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

MUSIKVIDEO

Garanti for gåsehud! Første sang fra den største danske musical er klar.

Tilsæt dertil lys, scenografi, kostumer og teatermagi.

Stig Rossen glæder sig

LEONORA CHRISTINA er en storslået produktion, så der er lagt op til en helt uforglemmelig oplevelse - også for musicalveteranen Stig Rossen, der glæder sig til at optræde på musicalscenen med 70 musikere i orkestergraven.

Landsforrædderen Corfitz Ulfeldt

Troels Lyby spiller Corfitz Ulfeldt - danmarkshistoriens største landsforræder.

Bag om Leonora Christina

2) Musikken i LEONORA CHRISTINA
Torsdag 22. november kl. 19.30 - 20.30

Til dette stjernearrangement, som går bag om arbejdet med musikken til den nye danske musical LEONORA CHRISTINA, kan du møde komponisten Stephen Henriksen og Torben Kirkegaard, som står bag musikken og sangteksterne til forestillingen. Mød også John Syberg, som fortæller om arbejdet med at arrangere musikken for et 70 mand stort symfoniorkester. Du kan desuden møde Finn Schumacker, der er musikchef for Odense Symfoniorkester, som vil fortælle om det overordnede samarbejde.

> Læs mere her og hent din billet
Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, kl. 19.30 – 20.30
Arrangementet er gratis for alle, men du skal bestille en billet for at få adgang.


3) DRAMAET I LEONORA CHRISTINA
Torsdag 6. december kl. 19.30 - 20.30

Hvordan skriver man historien til en musical, der fortæller om én af Danmarkshistoriens største intriger? Hvordan balancerer man historien mellem de historiske fakta og den frie fantasi? Mød dramatikeren bag musicalen Andreas Garfield og dramaturg Mathias Rosenkrands Bech. Hvad har fascineret dem mest i historien og hvilke valg har de taget for at skabe en storslået og underholdende forestilling?

> Læs mere og køb din billet (50 kr.)
Værkstedet, Odense Teater, torsdag 6. december kl. 19.30 - 20.30

Lyt til podcasts

Trænger du til en hurtig update på de historiske fakta?

Her kan du lytte til podcasts, der handler om nogle af de historiske personer, du kan møde i musicalen.

1) Kongedatteren Leonora Christina tilbragte 22 år i Blåtårn og hendes mand rigshofmester Corfitz Ulfeldt fik en skamstøtte rejst over sig og blev henrettet in absentia. Hvordan gik det så galt for parret, som ellers havde været hoffets powercouple nr. 1?
> Lyt med her

2) Leonora Christina var efter sit eget udsagn sin far Christian 4´s yndlingsdatter. Christian 4 var en konge, som kostede Danmark dyrt, men som også gav os mange bygninger som vi stadig nyder godt af: Rundetårn, Børsen og Rosenborg Slot.
> Hør om kongen med de store armbevægelser her

3) Den indadvendte og tålmodige Frederik 3., Leonora Christinas halvbror, er sin fars modsætning og faktisk skulle han slet ikke have været konge, men han ender med at indføre enevælden og sikrer på den måde magten til sig selv og sine efterkommere. 
> Hør hvordan det gik til?

Vis mere

ODEON

I spidsen af Odeon er der to spisesteder:

Café Odeon Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i Odeon Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om Odeon Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz får du en helstøbt oplevelse, med en lækker middag i forbindelse med forestillingen, i spidsen af Odeon. Restauranten stiller høje krav til råvarernes kvalitet. Menukortet er inspireret af danske og franske traditioner, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK