Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Lysistrate

Præsentationsforestillingen af 4. årgang på Den Danske Scenekunstskole - Skuespiluddannelsen i Odense

Kvindernes oprør

I krig og kærlighed gælder alle kneb.

Det bliver frækt og sjovt, når de otte talentfulde afgangsstuderende fra Skuespiluddannelsen i Odense kaster sig over Aristofanes’ veloplagte komedie, der giver kampen mellem kvinder og mænd et frivolt spark et vist sted.

Mændene fra Athen og Sparta har i årevis ført krig mod hinanden. Krigen virker uendelig, lige indtil kvinden Lysistrate fra Athen lægger en snedig plan. Hvis ikke våben kan få krigen til at standse, så kan sex!

Sammen med alle kvinderne i både Athen og Sparta besætter Lysistrate Akropolis og kvinderne sværger en dyr ed på, at de ikke vil dyrke sex med deres mænd, før der er skrevet under på en fredstraktat.

Holdet bag forestillingen har skabt et fandenivoldsk kabaretunivers, hvor skuespillerne giver den fuld skrue på kønskamp og gakkede sexfrustrationer i en nutidig reproduktion af historien om LYSISTRATE. Og som et særligt twist, trækker skuespillerne deres roller hver aften; så alt står på spil, når både køn og demokratiet står for fald.


Hver aften trækker skuespillerne lod mellem 8 forskellige roller:
Lysistrate, Kleonike, Myrrhine, Lampito fra Sparta, Korfører, Rådmand, Kinesias, Ambassadør fra Sparta.


BILLETTER
Bemærk: Der er meget få ledige billetter.
Grøn: 2 ledige billetter    Gul: 1 ledig billet     Rød: Udsolgt

Værkstedet
Premiere 2. december 2017 kl. 16:00

Spilleperiode
2. - 22. december 2017

Varighed
Ca. 1 time og 40 min. (der er ingen pause)

Forpremierer
30. november 2017 kl. 19:30
1. december 2017 kl. 19:30

Græsk komedie

Tip en ven

Pressen skrev

Den 4. Væg

"... det er utvivlsomt en virkelig sjov, flot og interessant forestilling.
Skynd dig ind og se den, hvis du har lyst til at blive blæst bagover af en række unge skuespilleres evner inden for improvisationens kunst og samtidig få godt gang i lattermusklerne!"
Læs hele anmeldelsen her.

Kjerteminde Avis

"De kan deres kram. De bobler af spillelyst, underfundighed og ikke mindst (selv)ironi. De giver hinanden plads i samarbejdet, så vi aldrig føler, at de skal konkurrere om pladserne i de kommende års teaterforestillinger.
Som sædvanlig er det spændende at se fremtidens stjerner, før de kommer ud i fri cirkulation, og når det sker i et meget morsomt stykke, er det ekstra sjovt. (...) Alle teaterinteresserede kan med fordel opsøge Værkstedsscenen på Odense Teater, gerne flere gange. Der vil være udbytte hver gang."

Ungt Teaterblod

"Forestillingen er blevet pillet fra hinanden og støbt på ny til et mesterværk, der når helt ud over scenekanten og tilbage igen.
Dette er en forestilling, som alle, unge såvel som gamle, burde tage ind og se. Det er et brag af en kabaret-forestilling, der både får latter-tårerne til at trille og giver stof til eftertanke, hvilket er en sjælden og svær kombination at mestre."
Læs hele anmeldelsen her.

Forestillingen spiller på Folketeatret 17. - 20. januar 2018. Køb dine billetter her
 

Af Aristofanes
Bearbejdelse og iscenesættelse Liv Helm
Scenografi Nathalie Mellbye
Lysdesign Elroy Villumsen
Lyddesign og musik Nanna-Karina Schleimann

Pressefotos

Se flere

TV2/Fyn indslag

TV2/FYN besøgte Odense Teater til pressemødet på LYSISTRATE. Det er der kommet et lille indslag ud af, hvor der bl.a. er interviews med instruktør Liv Helm og skuespiller Anne Blomsgård.

TV2/FYN: Lodtrækningen

Som noget ganske særligt trækker skuespillerne deres rolle foran publikum hver aften, så ingen ved på forhånd, hvilken rolle der bliver spillet af hvem. På den måde kan mænd spille kvinder og kvinder spille mænd. Her et lille klip fra lodtrækningen til pressemødet.

Lysistrate teaser

Lukket for det varme vand

Det bliver både frækt, sjovt og farligt, når de otte talentfulde afgangsstuderende fra skuespiluddannelsen i Odense kaster sig over Aristofanes’ veloplagte komedie LYSISTRATE, der giver ægteskabet og kampen mellem kvinder og mænd et frivolt spark et vist sted.

Det er instruktør Liv Helm, der iscenesætter forestillingen, som er satire, kabaret og kønskamp i et:

”Da jeg læste LYSISTRATE første gang, tænkte jeg blandt andet over, at der blev talt meget grimt om det modsatte køn. Det, synes jeg, er interessant at dykke ned i. Selvom vi lever i et meget mere lige samfund i dag, så dukker den der ulmende vrede mellem kønnene stadig op ind i mellem. Tænk bare på, hvor grimt der bliver talt kønnene imellem på en social platform som Facebook for eksempel.”

”Komedier som LYSISTRATE var datidens satire, så der bliver gjort tykt grin med alt og alle: magtkampe, politik, forholdet mellem mænd og kvinder. På Aristofanes’ tid har publikum kunnet genkende en masse fra deres samtid, og vi arbejder på, at nutidens publikum får den samme følelse. Til denne version har vi skabt et fandenivoldsk kabaret- univers, hvor vi giver den fuld skrue på kønskamp og gakkede sexfrustrationer, og hvor der også bliver plads til aktuelle referencer til politik og magtforhold i samfundet i dag.”

”Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde med afgangsholdet. Det er nogle idealistiske og dygtige unge mennesker, der er med på at prøve alt muligt. Og det, synes jeg også er vigtigt, at de får lov til. De skal gerne alle sammen have lov til at vise, hvem de er som skuespillere.”

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK