Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

MIN FAR

En komedie om at miste grebet

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk spiller far og datter i dette rørende skuespil om demens.

Faderen, André, er forvirret; engang var han stepdanser, og nu bor han sammen med sin datter Anne og hendes mand, Antoine. Eller var han ingeniør...og hans datter bor i London med sin nye elsker, Pierre? Ansigter, navne, tid og sted blandes sammen i Andrés hoved.

Forfatteren lader os se verden gennem Andrés øjne, og sammen med ham gå vild i den mentale labyrint, han gradvist forsvinder i.

Hans datter navigerer med tyndslidt tålmodighed i krydsilden mellem sin fars og sin ægtemands vrede og frustration. Hun kæmper en brav kamp i forsøget på at dele sin kærlighed, tålmodighed og forståelse for dem begge.

Sukkerkogeriet
Premiere 31. oktober 2016 kl. 19:30

Spilleperiode
31. oktober 2016 - 1. november 2016

Priser
Fra 140 - 280 kr.

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Gæstespil Folketeatret

Tip en ven

Pressen skrev

Berlingske

"Ole Thestrup er stjernen i fransk demensdrama. (...) Det franske stykke Min far er stjerneteater. En altbærende rolle skabt til en stor skuespiller, der kan folde sit dramatiske talent ud i rollens store følelsesmæssige udsving. Det gør Ole Thestrup overvældende godt."

Cph Culture

"En af de store glæder ved at se meget teater er, når man oplever, at den rigtige skuespiller får den rigtige rolle på det rigtige tidspunkt. En sådan oplevelse venter publikum i Min far, hvor Ole Thestrup langt om længe får lov at vise talentets fulde format."

Danske Seniorer

"Det er så fint, tyndhudet, ærligt og rammende at stykket skal ses, ikke mindst i betragtning af, at gruppen af demensramte er støt stigende og forventes at være fortsat stigende de kommende år. Og om ikke for andet, så bør man se Min far for at opleve en storspillende Ole Thestrup. Er det hans livs rolle? Denne anmelder tror det!"

Frederiksborg Amtsavis

"Ole Thestrup har fine udtryk for hele forløbet, og det smerter ligefrem, hver gang han vender tilbage til de samme replikker, som han allerede har brugt. Han er sørgelig som en holbergsk Jeppe og ikke uden Jeppes ustyrlighed. Det er en fin jubilæumspræstation."

Jyllands-Posten

"Det er en skræmmende god forestilling Folketeatret nu sender på turne. Og med Ole Thestrup som André kan det ikke gøres bedre, smukkere, renere. Som en elskelig elefant i hukommelsens glasbutik tumler han rundt. I Geir Sveaass' eminent fintmærkende iscenesættelse. Og Ole Thestrup? Er det hans livs rolle? I hvert fald en af dem. Fordi den viser hans enorme talent fra en ny, tyst og ubegribeligt rørende side."

KOP Kultur

"Selvom det slet ikke er sjældent med 40-års jubilær i skuespillets hjørne af scenekunstens verden, så er det alligevel noget af en bedrift. Dels de mange, mange år på de skrå brædder. Dels at finde den helt rigtige rolle til jubilaren. På Folketeatret har man ramt plet med forestillingen, der markerer Ole Thestrups 40-års jubilæum."

Magasinet KBH

"Min Far er en jordnær tour de force i afgørende, eksistentielle temaer, som mærkes dybt under huden. Og spilletiden på to timer flyver afsted."

Medvirkende
Ole Thestrup, Anette Støvelbæk, Morten Hauch-Fausbøll, Morten Lützhøft, Karin Bang Heinemeier

Af
Florian Zeller

Oversætter
Gregers Dirckinck-Holmfeld

Instruktør
Geir Sveaass

Scenograf
Marianne Nilsson

 

Pressefotos

Se flere

Trailer

Se traileren for "Min far"

TeaterBaren Sukkerkogeriet

Du kan spise i Sukkerkogeriet før forestillingen. Bestilling senest to dage før på mail eller telefon. Menukort kan ses på TeaterBarens hjemmeside.

Bestil dine drikkevarer til pausen inden forestillingen går i gang. Så står drikkevarerne klar til dig når pausen begynder. 

Læs mere på www.teater-cafeen.dk
Roersvej 33, 5000 Odense C
Tlf. 21 84 72 10
info@teater-cafeen.dk

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK