Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Musikken til Leonora Christina

Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, kl. 19.30 – 20.30

Kom bag om forestillingen LEONORA CHRISTINA

Til dette stjernearrangement kan du møde komponisten Stephen Henriksen og Torben Kirkegaard, som står bag musikken og sangteksterne til forestillingen. Mød også John Syberg, som fortæller om arbejdet med at arrangere musikken for et 70 mand stort symfoniorkester. Du kan desuden møde Finn Schumacker, der er musikchef for Odense Symfoniorkester, som vil fortælle om det overordnede samarbejde.

Det er P2-vært Stine Rosengren, som stiller de gode spørgsmål og er vært ved arrangementet. 

Arrangementet er gratis for alle, men du skal bestille en billet til arrangementet for at få adgang.

Musicalen LEONORA CHRISTINA har premiere 22. januar 2019. Læs mere her >

 

Bemærk: Arrangementet foregår hos DEN FYNSKE OPERA, FILOSOFGANGEN 19, 5000 ODENSE C

Den Fynske Opera
Premiere 22. november 2018 kl. 19:30

Spilleperiode
22. november 2018

Varighed
Ca. 1 time

Tip en ven

Stephen Peter Henriksen

Stephen Peter Henriksen er født 1964. Han er uddannet slagtøjsspiller fra Carl Nielsen Academy of Music og studerede sideløbende komposition hos Svend Hvidtfelt Nielsen.

Igennem 30 år har Stephen Henriksen skrevet både orkester- og kammermusik, komponeret værker til danseforestillinger, TV og skrevet en række musicals for unge. 

Fotograf: Lisbeth Holten

Torben Kirkegaard

Torben Kirkegaard er uddannet på det Fynske Musikkonservatorium med Studie ophold på Guildhall Scholl og Music and Drama i London. Efter endt uddannelse har han medvirket i musicals og opera-forestillinger i både ind og udland.

Torben Kirkegaard har været på tourné med Broadway-stjernen Rachel Tucker, uropført værker af Thomas Causen og Andy Pape, og han er fast medlem af gruppen De 4 tenorer.

Torben Kirkegaard har under og efter uddannelse medvirket i flere forestiller på Den Fynske Opera,og havde iøvrigt sin professionelle debut på Odense teater.

Finn Schumacker

Finn Schumacker er musikchef ved Odense Symfoniorkester. Han blev uddannet som tubaist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Siden fulgte en international løbebane som musiker ved Bayerische Staatsoper i München og som solist, kammermusiker og underviser rundt om i verden.

I 1995 vendte Schumacker tilbage til Danmark, da han blev ansat som musikchef ved Aalborg Symfoniorkester. I sine 5 år dér lykkedes det ham at udvikle den folkelige og politiske opbakning om orkestret, hvilket var en medvirkende årsag til beslutningen i 2000 om at opføre et Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg. Efter 5 år i Aalborg var det Helsingborg Symfoniorkester, der nød godt af Schumackers evner, indtil han blev hentet hjem til Danmark. I første omgang til Århus som rektor for Det Jyske Musikkonservatorium og så til Odense.

John Syberg

John Syberg er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium (1990) og efterfølgende solistklassen - debutkoncert med Odense Symfoniorkester (1993). Han har siden været solist i Den Fynske Operas første forestilling, opsætningen af Per Nørgårds opera “Det Guddommelige Tivoli” og “I Ching” samt været solist med Tiptoe Bigband og Klüvers Bigband. Endvidere har John Syberg optrådt som solist i Japan, Tyskland, USA, Færøerne og i Spanien.

John Syberg har arrangeret/orkesteret en del for Odense Symfoniorkester gennem årene, herunder til Elvis Presley koncerten og Kærlighedssange samt lavet arrangementer til både Bent Fabrius Bjerre og Kim Sjøgren. Herudover har han arrangeret en masse for NP, bl.a. til en koncert  bestilt af kongehuset.

Stine Rosengren

P2-vært Stine Rosengren kan høres hver søndag formiddag i programmet Stines Søndag, hvor hun taler med aktuelle kulturgæster om glæden ved klassisk musik. Desuden danner hun hver uge makkerskab med musicalperformeren Silas Holst i programmet The sound of Musical. Stine er selv operasanger og musicalperformer og har desuden mange opgaver som scenevært og konferencier ved shows og prisuddelinger. Hun er medlem af Reumert-juryen.

Stine er uddannet sanger fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium i 2003 og fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2012.

Fotograf: Michelle Berg

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK