Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Oliver Twist

Skuespil af Neil Bartlett efter Charles Dickens’ roman

Lommetyvene er løs i denne medrivende historie om den forældreløse Oliver Twist og hans oplevelser i fattighuset og Londons underverden.

Oliver Twist vokser op i et fattighus under hård disciplin og kummerlige forhold. En dag flygter han til London. I den beskidte og barske storby løber Oliver direkte ind i armene på en lommetyvebande af hjemløse drenge, som ledes af skurken Fagin. Fagin og hans bande forsøger at oplære Oliver i tyveriets og overlevelsens kunst, men det går ikke helt, som de har tænkt sig. På sin vej gennem Londons underverden møder Oliver mennesker, der er blevet hårde som sten i kampen for overlevelse, men det er også her han møder varme og gode viljer, der hjælper ham til at komme ud på den anden side.

OLIVER TWIST bygger på et af engelsk litteraturs mest berømte værker. Charles Dickens tegner et realistisk portræt af Londons undergrund og skildrer nuanceret de mennesker, der lever på bunden af samfundet.

Musiker og komponist Hal Parfitt-Murray har komponeret helt ny musik til forestillingen

OLIVER TWIST anbefales fra ca. 8 år.

 

Store Scene
Premiere 9. november 2017 kl. 18:30

Spilleperiode
9. november 2017 - 6. januar 2018

Priser
Fra 87 - 365 kr.

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Forpremierer
7. november 2017 kl. 18:30
8. november 2017 kl. 18:30

Nytårsaften kl. 15.00

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

”Dickens-klassiker med hint til vores egen tid”
””Oliver Twist” er mindre grum, mere afvæbnende og mere indtrængende end andre versioner af historien om hittebarnet, der udsættes for massiv ondskab, men ender på livets solside”
”En familieforestilling, der tør være skiftevis tyst og skrålende, bralrende komisk og isnende naturalistisk, og frem for alt insisterer på at minde os om, at umenneskelig behandling af sagesløse børn ikke kun hører Dickens-tiden til, men er uhyggeligt nærværende også i 2017.”

Information

"Odense Teaters juleforestilling ’Oliver Twist’ er blevet en fin og følelsesladet Dickensfortolkning om det barske liv som gadebarn.
Iscenesætteren Madeleine Røn Juul har fundet et overbevisende teaterudtryk for den svære og brogede handling, så den taler direkte til skolebørnene."

Jyllands-Posten

”Odense Teaters opsætning af ”Oliver Twist” er hyggeligt og roligt familieteater”
”Tyvekomedie for hele familien”

Kjerteminde Avis

Opfindsom Oliver Twist
"... mens vi venter på Nødebo Præstegård, kan vi græde og le over en usædvanligt opfindsomt opsat udgave af Charles Dickens’ Oliver Twist.
Forestillingen var en stor oplevelse, ikke kun for de unge, men for alle, ikke mindst dem, der har fået læst Oliver Twist højt af deres skolelærere."

Maria Johansen, blogger

"Alt i alt var forestillingen en fantastisk oplevelse, og jeg kan kun anbefale alle børnefamilier at skynde sig ind og se den store klassiker, som spiller frem til januar."
Læs hele anmeldelsen her.

Ungt Teaterblod

”En ideel forestilling at tage det yngre publikum med ind at opleve. Det er en forestilling, der rammer bredt, og som skal opleves.”
Læs hele anmeldelsen her.

Weekendavisen

"Oliver Twist på Odense Teater er en sjov og medrivende røverhistorie om den forældreløse dreng i Londons gader."

Oversættelse Jesper Kjær
Iscenesættelse Madeleine Røn Juul
Scenografi Catia Hauberg Engel
Komponist og kapelmester Hal Parfitt-Murray
Lysdesign Simon Holmgreen | Lyddesign Rudi Senf 

Musikere
Hal Parfitt-Murray / Ditte Fromseier Hockings: Violin, Bratsch, Tenorbanjo
Maren Hallberg Larsen: Concertina, Harmonika
Villads Hoffmann: Cittern, Tenorbanjo, Bratsch

Forlag: Nordiska ApS - København

Pressefotos

Se flere

OLIVER TWIST menu

Nyd en særlig OLIVER TWIST-børnemenu i restaurant Kongens Have inden forestillingen.

- Ovnstegt kylling med pommes sauté, salat & grøntsagsstave
Børn (u. 12 år) 65 kr.

Book bord direkte på www.kgshave.dk
Skriv i kommentarfeltet: Oliver Twistmenu
 

Skuespiller Kristoffer Helmuth

Skuespiller Kristoffer Helmuth, som skal spille Oliver Twist, har allerede medvirket i flere familieforestillinger og blandt andet spillet Tvebak i BRØDRENE LØVEHJERTE, Ivan i GUMMI T og Oskar i LAD DEN RETTE KOMME IND.

Oliver Twist er en dreng, der klarer sig på trods af alverdens modgang. Hvad er det, der gør, at han klarer sig?
”Oliver Twist starter virkelig på bunden. Han er fattig og har ingen familie. Hans håb og drøm om en familie holder ham oppe, og han klarer sig. Den slags fortællinger kan vi godt lide at fortælle børn, fordi de indgyder håb om, at modgang og ondskab kan overvindes. Tænk bare på Harry Potter og Brødrene Løvehjerte.”

Har du selv gået meget i teatret som barn?
”Begge mine forældre er skuespillere, så de tog mig med til en masse børneteater. Teater var noget helt særligt, som var på højde med en tur i Tivoli. De teaterminder, jeg har fra min barndom, handler meget om, at det var noget, vi gjorde sammen alle sammen. Senere som teenager begyndte jeg også at opsøge teater selv. Ligesom med alt andet kunst, og de fleste andre ting i øvrigt, så bliver man god til det, når man øver sig. Det er jo ikke, fordi teater er svært, men når man får det ind med modermælken, bliver det en naturlig måde at opleve på.”

OLIVER TWIST spiller både for familier og skoler, og det er et publikum, Kristoffer Helmuth efterhånden har en del erfaring med.

Hvordan oplever børn teater?
”Der er sådan en dobbelthed, i den måde børn opfatter teater på. Tit når jeg har talt med børn efter vores forestillinger, er de meget overraskede over, at vi skuespillere faktisk kan se og fornemme dem i salen. Børn er jo meget mere vant til at sidde bag en skærm. Men omvendt har børn sådan en evne til helt oprigtigt at tage historierne ind som den skinbarlige sandhed. De er ikke forudindtagede, de oplever bare. Og de tror på dragerne, soldaterne, skurkene og heltene.

Hvorfor skal vi se OLIVER TWIST?
”Det er både en eventyrlig dannelseshistorie og en vigtig fortælling om, at vi skal tage os af hinanden. Om at vi altid skal være opmærksomme på, hvem vi taber i samfundet, og at det er vigtigt at få alle med. Det er jo stadig en relevant pointe i dag.”

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK