Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Overload

REQUIEM FOR DE STRESSEDE SJÆLE

Stress er blevet en folkesygdom. Medarbejdere møder i hemmelighed på arbejde om søndagen, går til coach, psykolog og fitness for at følge tidens krav. Masser af mennesker går ned med stress. Hvad er det, der sker?

Vi kender alle de fine buzzwords som: strategi, strukturændring, mission, vision, MUS, team, fleksibilitet og mobilitet. Ord, der er sat i verden for at give den enkelte medarbejder medansvar og mulighed for udvikling. Men hvad sker der, når grænserne for ansvar og privatliv viskes ud, og forandringerne på vores arbejdspladser ingen ende vil tage?

Odense Teater har talt med en række fynboer, som har ramt stress-muren. Ud fra deres historier har instruktør Liv Helm og komponist Matilde Böcher skabt en moderne fortælling, der bedst kan beskrives som en montage, der dels bruger kor, lyde, stemmer og skuespillernes kroppe til at tage publikum med på en fantasifuld rejse igennem stressens natur og dens årsager.

OVERLOAD er et requiem. Traditionelt set er et requiem en dødsmesse for de afdødes sjæle, der skal finde finde fred. Komponist Matilde Böcher har skabt et requiem, der skal give de stressramte sjæle ro.

OVERLOAD bliver en anderledes teateroplevelse med et rum, der med 65 højttalere kan tale af sig selv, samtidig med at forestillingens tre skuespillere Sofia Saaby Mehlum, Mikkel Bay Mortensen og Peder Holm Johansen spiller aktivt med. Med vedkommende historier om faresignaler og konsekvenser af stress gør OVERLOAD dig klogere på stressens natur.

OVERLOAD er første forestilling i en serie, hvor borgerne bliver inddraget i en teaterproduktion. Senere på sæsonen vil der dukke endnu en såkaldt ”Borgernes Scene” produktion op på Odense Teater. 

DEBAT OM STRESS - 5. november efter forestillingen
Mød instruktør Liv Helm og psykolog Nadja Prætorius til debat med publikum om stress. Hvorfor har så mange mennesker symptomer på stress? Er vi blevet en nation af klynkere eller gør vores moderne arbejdsformer os syge? Hvad gør det ved mennesker at få stress? Er der et liv efter stress?

 

Værkstedet
Premiere 30. oktober 2014 kl. 19:30

Spilleperiode
30. oktober - 20. november 2014

Spilletider
Mandag - fredag kl. 19.30
Lørdag kl. 16.00

Varighed
1 time og 15 minutter. Der er ingen pause.

Urpremiere 30. oktober

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

”OVERLOAD er en knugende, stakåndet og humoristisk anskueliggørelse af, hvad stress gør ved en.

(...) en hyldest til de mennesker, der formår at kæmpe sig ud af stressens invaliderende virvar af mistet selvværd, aggression, ensomhed, desperation og sorg."

Jyllands-Posten

"Fascinerende mareridtsforestilling om folkesygdommen stress. (...)

En mosaik af virkelige skæbner – hende, der aldrig sagde nej til en opgave, ham, der tog andres problemer på sig, hende, der blev mobbet af kollegerne, ham, der mistede sit ansvar – sat på scenen af Mikkel Bay Mortensen, Peder Holm Johansen og Sofia Saaby Mehlum som stemmer og kroppe, som sindbilleder og sange i klassisk rekviemstil. 

Fem kvarter i helvede. En ualmindelig forestilling om et alt for almindeligt fænomen."

Iscenesættelse Liv Helm
Komponist Matilde Böcher
Forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Odense Teater og Uteater
Forestillingen er støttet af EU´s kulturprogram THEATRON

Pressefotos

Se flere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK