Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

PARASITTERNE

Soyas forrygende slyngelkomedie

Parasitterne, Soyas mest berømte skuespil, er en barsk historie om mennesker, der lever af at snyde andre, mens de på overfladen giver indtryk af at være helt almindelige.

Parasitterne er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed, personificeret af mægler Gruesen og hans forsagte kone, Oline. Gruesen er en skruppelløs bedrager, en menneskelig parasit, der snylter på enhver, der er mindre snu og mindre moralske. Det får en amerikansk millionøse at føle, da hun lejer et værelse i „familiære omgivelser“ hos Gruesens i deres rotteplagede „Villa Vennely“. Her, hvor den hjemlige uhygge hersker, bygges der op til en forfærdelig historie, der ender ganske anderledes, end Gruesen havde tænkt sig.

En del kender muligvis denne amoralske mesterkomedie fra tidligere opførelser eller fra DR’s TV-udgave fra 1958. I denne nye udgave, som fik stor succes på Vendsyssel Teater sidste sæson, er handlingen flyttet frem til nutiden. Parasitterne er skrevet i 1929, og man må spørge sig selv, om Soya har været synsk, når den økonomiske krise, den vestlige verden netop har gennemlevet, spejles så præcist i familien Gruesens handlinger. Både i Parasitternes lille verden, og i vores egen store, er kynisk og iskold grådighed årsag til katastrofer.

Anmelderne fandt de store ord frem om Hans Holtegaard, der også fik en Reumert-nominering for rollen som Gruesen: „En hustyran i mesterklasse. Spillet med en bjergtagende og nærmest naturbåren brutalitet. Destilleret ondskab i djævleblændt format.“ – skriver Henrik Lyding i Jyllands-Posten, og han fortsætter med en opfordring: „– og så må forestillingen gerne komme på turné(..). Det fortjener både den og vi.“ Den opfordring har Folketeatret taget op, så flere nu kan opleve denne grusomme – og grusomt morsomme – komedie om umættelig grådighed.

Sukkerkogeriet
Premiere 9. oktober 2015 kl. 19:30

Spilleperiode
9. - 10. oktober 2015

Priser
Fra 90 - 220 kr.

Varighed
Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Gæstespil Folketeatret

Tip en ven

Pressen skrev

Frederiksborg Amts Avis

"Soyas satiriske udlevering af den pengegriske mægler Gruesen er nu sendt på turné......en bidende ondskabsfuld historie."

Gregers Dirckinck-Holmfeld

   .

Jyllands-Posten

"Undervejs gisper vi gerne af grin, fordi komedien er så rå i sin komik og så velspillet."

Nordjyske Stiftstidende

"Et teaterstykke, der er morderisk morsomt"

Politiken

"Dansk teaters ultimative værk om bedrageriets anatomi er nu heldigvis taget på landsdækkende turné."

Af Carl Erik Soya

Iscenesættelse Mogens Pedersen

Scenografi Gitte Baastrup

Medvirkende Hans Holtegaard, Susanne Heinrich, Sidsel Siem Koch, Hanne Laursen, Kresten Andersen, Jørgen Bing, Thomas Jacob Clausen, Francisca Bredahl Jensen

Pressefoto PARASITTERNE

Odense Teaters pressebilleder kan frit downloades til omtale af Odense Teater og den forestilling, de er taget til. Det er ikke tilladt at bruge materialet i andre sammenhænge.

Pressekontakt: Kommunikations- og salgschef Julie Lindegaard presse@odenseteater.dk / Tlf. 20 71 71 41

Parasitterne - Video

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK