Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Skyggen Fra 44

SKYGGEN FRA 44


af NIELS BRUNSE


 


Forestillingen er produceret i samarbejde med Rialto Teatret og Bornholms Egnsteater

 

VærkstedetPremiere11. januar 2007LøssalgspriserMandag - lørdag A 200 Forestillingen varer 1 time og 15 minutter uden pause.NB. Der vil efter hver forestilling være mulighed for at debattere med stykkets to medvirkende – Preben Harris og Christine Albrechtslund.

 
                                                           

Hvornår er man færdig med at betale sin bod?
En ung kvindelig journalist konfronterer sin far med 60 år gamle oplysninger om hans frivillige indrullering i HIPO – korpset, der hjalp med at opretholde ro og orden, da det danske politi var blevet arresteret af nazisterne.
SKYGGEN FRA 44 er en mands fortælling om en del af det liv, han har gjort alt for at lægge bag sig. En verden, hvor sort og hvidt ikke stod så klart, som det siden er kommet til i eftertidens ulideligt klare lys.
Hvorfor kunne nogen danskere overhovedet samarbejde med tyskerne? Hvem er skyldig?Niels Brunse har sat ord på det oversete: At det er svært at forudsige fremtiden.
SKYGGEN FRA 44 sætter den danske opfattelse af de onde og de gode i 2. Verdenskrig i nyt perspektiv – lader os komme om bag ved de skæbner, der ikke valgte ”den rigtige side”. Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved, om vi har lov til at dømme menneskers handlinger i historisk tilbageblik. Kan vi overhovedet sætte os ind i de vilkår og de valg, datiden stod overfor? 

Iscenesættelse


Kristine Helga Olsen


 


Scenografi


Marianne Hartvig Nielsen


 


Medvirkende


Christine Albrechtslund


Preben Harris

Værkstedet

Tip en ven

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK