Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Tørklædemonologerne

TØRKLÆDEMONOLOGERNE- efter research af ANDREA TER AVEST DAHM og METTE WOLF IVERSEN

Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. pause.
 
VærkstedetPremiere25. november 2006LøssalgspriserMandag - lørdag A 200 
 
                                                           

En af teatrets vigtigste opgaver er at afspejle tien – som der står over Store Scene ”I kunsten kan livet kendes” – og TØRKLÆDEMONOLOGERNE tager fat i en af de mest aktuelle debatter lige nu. Danskernes forhold til sig selv og “de andre” bringes i fokus, og vi hører 18 forskellige kvinders bud på tørklæder, tro og livet i Danmark.
”Jeg er så skide træt af at høre om indvandrere og tørklæder og alt det halal-halløj. Jeg er så pissetræt af det… For min skyld må de sgu gerne være pakket ind i plastik eller pigtråd eller have en spand over hovedet. Jeg er ligeglad. Og jeg orker ikke lære dem at kende. Jeg har rigeligt. Rigeligt at se til.” Dansk kvinde – født i Danmark.
”Ja, min mor er skuffet over, at jeg har taget tørklæde på. Gu’ er hun da det! Og bekymret… Hele min fremtid har fået en hudfarve, et mærke, et ord, en kategori. Jeg er blevet til en af de andre, på den anden side.” Somalisk kvinde – født i Danmark.
TØRKLÆDEMONOLOGERNE bygger på interviews med over 100 kvinder om deres forhold til brug af tørklæder. Det er der kommet et tankevækkende og provokerende stykke dramatik ud af,som Odense Teater er stolte over at kunne præsentere. 

Iscenesættelse


Kasper Wilton


 


 


Medvirkende


Lisbeth Gajhede


Ulla Ankerstjerne


Githa Lehrmann

Pressen skrev:

"Det her er et glimrende bud på, hvordan man på én gang kan føle sig godt underholdt, men også konfronteret. En pakkeløsning som i hænderne på disse tre vidunderlige skuespillere virkelig får kastet noget af sig.""Det her er lige så godt, som det er råt. Vedkommende teater så det batter."Børsen


 


"et stykke levende samfundsdebat, underholdning med kraftig understregning af holdning."Fyns Amts Avis


 

"stærkt og nødvendigt teater, et tiltrængt debatindlæg fra de kvinder, der ellers aldrig bliver hørt."Fyens Stiftstidende

Værkstedet

Tip en ven

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK