Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Trubaduren

Af Guiseppe Verdi

En af de mest elskede og hyppigst opførte operaer byder på mytiske forviklinger, grusom hævn og en perlerække af Verdis mest veloplagte og dramatiske melodier.

Efter Den Jyske Operas store succes med Verdis Rigoletto og La Traviata samles det internationale hold igen med instruktør Olivia Fuchs, scenograf Niki Turner og dirigent Giordano Bellincampi i spidsen - denne gang til den sidste opera i Verdis 'folkelige trilogi': TRUBADUREN.

TRUBADUREN er en forrygende perlerække af musikalske godbidder og byder på en handling med mystiske forviklinger og grusom hævn.

Vi er i det nordlige Spanien i det tidlige 1400-tal. Trubaduren og frihedskæmperen Manrico er forelsket i hofdamen Leonora. Det samme er grev Luna. Leonora elsker Manrico, og derfor dømmer den jaloux grev Luna Manrico og hans mor, sigøjnerkvinden Azucena, til døden. Men Leonora tilbyder sig selv i bytte for Manricos liv. Hvad de ikke ved er, at Manrico og grev Luna i virkeligheden er brødre.

TRUBADUREN er fyldt af musikalsk energi, vidunderlige melodier og fantastiske korscener. Få en forsmag på musikken og søg f.eks. på YouTube efter følgende skønne afsnit i TRUBADUREN: Manricos romance Deserto sulla terra, Azucenas sang Stride la vampa og det elskede sigøjnerkor Chi del gitano. Musikken er både smægtende romantisk og sigøjnerisk forførende. 

Opføres på italiensk med danske overtekster.

Akkompagneres af Odense Symfoniorkester.

Mandag - onsdag kl. 19.30

Odense Koncerthus
Premiere 7. november 2011 kl. 19:30

Spilleperiode
7. - 9. november 2011

Varighed
Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause.

Gæstespil Den Jyske Opera

Tip en ven

Instruktør Olivia Fuchs

Komponist Giuseppe Verdi

Dirigent Giordano Bellincampi

Pressefotos

Se flere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK