Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Tvivl

TVIVLaf JOHN PATRICK SHANLEY

 
Sukkerkogeriet
30. - 31. marts 2007

Løssalgspriser
Fredag og lørdag A 305 
                                                           


 
 
 
 
 


Forestillingen varer 1 time og 40 uden pause
 
 
 
 

 Gæstespil Det Danske Teater
Som det første teater i Danmark opfører Det Danske Teater den helt nye og prisbelønnede forestilling Tvivl.
Stykket er skrevet af den amerikanske John Patrick Shanley, som siden stykkets premiere i marts 2005 har høstet stor hæder for sit stykke, som borer tommelfingeren lige ned i en betændt byld.

Forestillingen Tvivl berører et yderst ømtåleligt og aktuelt emne, når den tager udgangspunkt i den katolske kirke. På en katolsk drengeskole i Bronx fatter den ledende nonne Søster Aloysius mistanke til den progressive og karismatiske præst Fader Flynn. Hans interesse i skolens eneste farvede dreng forekommer hende suspekt. Søster Aloysius er stærk i troen - også i troen på sin mistanke og hun konfronterer drengens lærer Søster James samt drengens mor med den. I sidste instans bliver også Fader Flynn vidende om hendes mistanke og det store spørgsmål er, om han nu også er skyldig. I Søster Aloysius’ determinerede søgen efter sandheden holdes vi som publikum hen i spændingen og uvisheden. Får vi svaret? Og er det det rigtige? I rollen som Søster Aloysius bydes vi på et glædeligt gensyn med Lone Hertz.

Tvivl sætter på foruroligende vis fokus på tvivlens og troens anatomi - hvilke vilkår har tvivlen når troen er stærk og hvad stiller man op med troen, når tvivlen sejrer?

John Patrick Shanley har i flere af sine stykker beskæftiget sig med Bronx, hvor han selv er vokset op. I 60’erne gik han i otte år på en katolsk skole i Bronx og da skandalerne i den katolske kirke for nylig kom for dagens lys, gik det op for ham, at det må have været nonnerne, som i første omgang har peget på præsternes forbrydelser mod børnene. 

Det moralske dilemma, som denne smertelige viden har bragt disse nonner i, er udgangspunktet for dette opsigtsvækkende stykke, som netop nu spiller for fulde huse på Broadway. I 2005 modtog John Patrick Shanley den prestigefyldte Pulitzer pris for sin forestilling Tvivl, og priserne regner fortsat ned over forestillingen, fire Tony Awards heriblandt for bedste skuespil er det også blevet til. Samlet er forestillingen allerede blevet hædret med 20 priser. 

Iscenesættelse


Søren Iversen


 


Scenografi


Birgitte Mellentin


 


Medvirkende


Lone Hertz


Morten Hauch-Fausbøll


Laura W. Ljungdall


Laura Allen Müller


 


 


 


 


 


 


 


 

Sukkerkogeriet

Tip en ven

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK