Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

VALS

Dobbelt danseprogram med forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik

Med forestillingen VALS præsenterer Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater to visuelt medrivende ur-premierer af to af den internationale dansescenens mest interessante koreografer til musik af bl.a. Sibelius og Strauss. Aftenens program viser spændvidden i både tidens moderne dans og ballet.

"Vals forgår i fremtiden, hvor alt menneskeligt, alt relateret til kærlighed tilhører en fortid, som vi næppe husker. Fremskridt har ført os til et sort hav af følelser, hvor alt er overfladisk, glat som olie og livløst som plastik. Tilbage står en parafrase på fortidens vals,"
- Marcos Morau 

Den spanske multikunstner Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal, Spanien) er pt en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Fellini og surrealisten Buñuel, og i aftenens første værk VALS dykker han ned i den klassiske musik og udforsker to af den klassiske musiks største komponister Strauss og Sibelius. Her benytter han, med afsæt i den akavede krop, den berømte vals som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid, og stiller spørgsmålstegn ved kropslighedens og dansens betydning for os i dag. Scenografi og kostumedesign er skabt af hhv. Johan Kølkjær og Kenth Fredin, som begge har arbejdet med et univers bestående af sorte pailletter.

Amerikanske Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans, Holland) står for aftenens andet værk KNOT. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer. I KNOT undersøger Shropshire sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab til helt nye toner fra lyd- designeren Chris O’Connor - en af New Zealands mest spændende nulevende komponister.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at præsentere Vals af det spanske hotshot Marcos Morau og den etablerede amerikanske koreograf Stephen Shropshire for hele Danmark. Disse to urpremierer markerer en helt ny epoke for kompagniet både, fordi forestillingen premierer på Takkelloftet i Operahuset i København – kompagniets kommende faste scene, men også fordi forestillingen er begyndelsen på en ny kunstnerisk retning for Dansk Danseteater, som indebærer flere internationale samarbejder. Det bliver fantastisk at få mulighed for at vise hele Danmark noget af det allermest interessante fysiske dans fra den internationale dansescene lige nu,"  
- Tim Rushton, kunstnerisk leder ved Dansk Danseteater

>> Gratis introduktion kl. 18.30
Tilmeld dig arrangementet her

Introduktionen varer ca. 25 minutter.
Herefter vil der være en kort pause inden forestillingen kl. 19.30.


Find undervisningsmateriale til forestillingen her.

Store Scene
Premiere 17. marts 2017 kl. 19:30

Spilleperiode
17. marts 2017

Priser
Fra 87 - 365 kr.

Varighed
1 time og 20 minutter inkl. pause

Gæstespil Dansk Danseteater

Tip en ven

Pressen skrev

Cph Culture

.

Frederiksborg Amtsavis

.

Gregers Dirckinck-Holmfeld

.

Jyllands-Posten

"Meget smukt og fascinerende at se på - som et avanceret artistnummer på en varieté - mens hviskestemmer, elektroniske lyde og stumper af Strauss- og Sibeliusvalse udgør lydtapetet."

Teater1

.

Koreografi Marcos Morau & Stephen Shropshire

Dansere Dansk Danseteaters dansere

Musik Sibelius, Strauss & Chris O’Connor mfl.

Kostumedesign Kasia Pol og Kenth Fredin

Lysdesign Jacob Bjerregaard

Scenografi Johan Kølkær og Kasia Pol

VALS er støttet af Kulturministeriet og Statens Kunstfond

Pressefotos

Se flere

Teaser

Se teaser for danseforestillingen vals.

Interview med Stephen Shropshire

Med VALS præsenterer Dansk Danseteater et visuelt medrivende danseprogram af to af den internationale dansescenens mest fremtrædende koreografer, Stephen Shropshire og Marcos Morau. Her får vi et indblik i Stephen Shropshire's koreografi 'KNOT' hvor han undersøger sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab.
Musik kreditering: Chris O'Connor

Interview med danserne, Hollie & Stefanos

Her fortæller danserne Hollie Tuxford & Stefanos Bizas om arbejdet med koreograf Stephen Shropshire.
Musik kreditering: Chris O'Connor

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK