Frank vender hjem

Store Scene

21. maj - 11. juni 2021

Pris

Fra 80 kr. til 345 kr.

Spilletider

MAN-FRE KL. 19.30
LØR KL. 16.00

Varighed

Ca. 2 timer og

50 minutter inkl. pause

Datoer

21. maj - 11. juni 2021

Sted

Store Scene

Varighed

Ca. 2 timer og 50 minutter 

inkl. pause

Succesroman som teater

Franks liv kunne ikke være meget bedre. Han har en god uddannelse, han har scoret den sjoveste og smukkeste pige på studiet, og hun elsker ham ubetinget for den, han er. Problemet er bare, at Frank helst selv vil glemme, hvem han er. Frank er ikke som sin kæreste Thea. Hun kommer fra en velhaverfamilie med villa i Nordsjælland og sommerhus i Skagen, hvor det er nemt at være en rummelig champagnesocialist, der har de rigtige holdninger. Frank er fra Hvidovre, hans mor er kontordame, og hans far Rock Tage, var en sølle stakkel, der døde, som han levede; på Strøget med sin guitar i hånden.

Svigerfamilien tager egentlig godt imod Frank, men alligevel føler han sig ikke velkommen. Fortiden nager ham; har han virkelig gjort sig fortjent til at have det så godt, eller er han i virkeligheden bare en bedrager? Den gravide Thea giver Frank en kajak i fødselsdagsgave – og pludselig er han væk.

Kristian Bang Foss’ kulsorte og morsomme roman er blevet rost til skyerne af et enstemmigt anmelderkor. Frank vender hjem er en moderne slægtsroman, der spidder det klassesamfund, som vi af og til glemmer stadig findes.

 

Af Thomas Markmann efter historien Frank vender hjem af Kristian Bang Foss, udgivet af Gyldendal, produceret i samarbejde med Gyldendal Group Agency.

Bag forestillingen

Iscenesættelse

Simon K. Boberg

Scenografi og kostumedesign

Ted Pierce

Lyddesigner

Rasmus Overgaard Bunton

Lysdesigner

Simon Holmgren

Dramatiker

Thomas Markmann

Konceptualiseret i samarbejde med

Simon K. Boberg

Musikalsk konsulent

Jonas Munch Hansen

Medvirkende

ANNIKA 
Ingveldur Líf Thorbergsdóttir/ / Isabella Scharbau Thorup / Livia Gjellerup Davidsen Koch

... en stor og frodig fortælling, der vokser sig endnu større af at blive foldet ud på Odense Teaters Store Scene

Fyens Stiftstidende

...klogt og sirligt iscenesat ”Frank vender hjem”på Odense Teater efter Kristian Bang Foss’ velfortaltesamtidsroman.

Jyllands-Posten

en sjov fornøjelse med masser af skæve karakterer og optrin og med en hovedrollepræstation af dimensioner.

... balancerer på en knivsæg mellem det følelsesmæssige traumatiske og det lårklaskende grinagtige

Iscene

balancerer konstant på en knivsæg mellem tragedie og komedie samt socialrealisme og næsten absurd teater

fuld af farver, musik, store skuespilpræstationer og fine scenografiske indfald

Kjerteminde Avis

Bang Foss’ skæve samtidsroman ’Frank vender hjem’ er blevet til latterfremkaldende teater

Information

Iscenesættelsen er præcis og gennemført

Sceneblog.dk

Praktiske informationer

Alle gæster skal fremvise et coronapas sammen med legitimation. Du kan hente dit coronapas på sundhed.dk

For at få et coronapas skal du enten have:
- Et negativt resultat af en COVID-19-test, der er højst 72 timer gammel.
- Et positivt resultat af en COVID-19-test, der er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammel
- Vaccination mod COVID-19, hvor 1. stik er givet for mere end 14 dage siden.

Mundbind
Du skal have mundbind eller visir på, når du færdes i vores foyerområde og teatersalen. Du må gerne tage det af, når du sidder på din plads i salen.

Afstand og rengøring
Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 

Aflysning
Hvis en forestilling mod forventning bliver aflyst, får du selvfølgelig besked med det samme og dine penge retur.

Refusion
Hvis du eller andre i din husstand er smittet med Covid-19, må du ikke møde op i Odense Teater, da det udgør en risiko for andre gæster. Du kan derfor ved sygdom få dine billetter refunderet eller flyttet til en anden dag.

Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestilling kl. 14.00 på tlf. 66 12 00 52.

Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes