En folke-fjende

Teatersalen/ODEON

4. - 30. nov. 2021

Pris

Fra 160 kr. til 320 kr.

Spilleperiode

4. - 30. november 2021

Varighed

Ca. 2 timer og 40 min. (inkl. pause)

Datoer

4. - 30. november 2021

Sted

Teatersalen, Odeon

Af Henrik Ibsen. Coproduktion med Nørrebro Teater

ET UNDERHOLDENDE DRAMA OM SANDHED OG MAGT

Et underholdende og aktuelt drama med Søren Pilmark i front som lægen, der er villig til at ofre alt for sandheden.

 

Vi er i en lille provinsby. Lægen Tomas Stockmann er for nylig blevet ansat ved kurbadet, byens stolthed og vigtigste indtægtskilde. Det viser sig imidlertid, at flere gæster bliver syge efter et dyp i badesøen. Tomas finder ud af, at vandet er giftigt, men da han vil offentliggøre sine opdagelser, får han hele byen på nakken; myndighederne, indbyggerne, ja selv sin egen søster, som sidder i byrådet. Men Tomas giver sig ikke. Sandheden skal frem; koste, hvad det vil.

 

Henrik Ibsens klassiker handler om noget så nutidigt som demokratiets skyggeside, mediernes magt og idealernes sammenstød med virkeligheden. Har flertallet altid ret? Hvor meget vil vi ofre for sandheden? Og hvor langt vil vi gå for fællesskabets bedste, hvis det går ud over os selv?

 

Oplev ni formidable skuespillere i en moderne, underholdende og højaktuel opsætning skabt i et samarbejde mellem Nørrebro Teater og Odense Teater.

 

Anbefales fra 15 år.

 

Nørrebro Teater 18. september - 23. oktober 2021

Berlingske Tidende

Teaterfest og moralsk afklapsning i ét. Med Søren Pilmark – velkommen tilbage – som det stærkest tænkelige midtpunkt.

Politiken

De kugler, som Ibsen støbte, giver Viktor Tjerneld og Pilmarks forrygende Stockmann en skarpere drejning. Så det frem for alt er os tilskuere, der er skydeskive.

Børsen

Søren Pilmark er fremragende i den revolutionerende, skarpe og radikalt opdaterede version af Henrik Ibsens verdensklassiker " En Folkefjende" fra 1882. Opsætningen er nemlig rent ud sagt genial, selvom denne nutids opdaterede version nok skal falde klassikerpolitiet for brystet.

Scenekanten

En Folkefjende er det spejl hvori vi ikke alene kan se os selv, men hvor vi bliver tvunget til virkelig at se ind i os selv og dét er teater i sin reneste form.
www.scenekanten.com

CPH culture

Henrik Ibsens tekst er ført op til vor tid med præcise svirp til den politiske hverdag anno 2021. Vid og bid går hånd i hånd, og man forbløffes over, hvor relevant Henrik Ibsens historie om personlig integritet stadig fremstår.
www.cphculture.dk

POV INTERNATIONAL

Ibsen serveret som morskabsteater, men med masser af torne i buketten er simpelthen vidunderlig.
www.pov.international

Iscene

Agitproppen som greb er tilbage i Nørrebro Teater og Odense Teaters vanvittigt vellykkede aktualisering af Henrik Ibsens En folkefjende. Instruktør Viktor Tjerneld går atter målrettet planken ud med et stykke moderne politisk scenekunst. www.iscene.dk

Morten Buckhøj

(...) en forestilling, der balancerer elegant mellem meget morsom samfundskritisk komedie og dybt eksistentielt drama er en sejr for såvel teatret, som for instruktøren og det strålende ensemble www.mortenbuckhoj.dk

Kulturtid

Den fænger, fordi den er utrolig morsom, og så er hele castet umådelig veloplagt.
www.kulturtid.dk

Kulturkupéen

En Folkefjende er underholdning, der lægger op til masser af eftertanke – og sådan skal teater være. Midt i latteren skal man standse op….
www.kulturkupeen.dk

Bag forestillingen

Iscenesættelse og bearbejdelse

VIKTOR TJERNELD

Konceptuerende scenograf

FRANCISKA ZAHLE

Komponist

DANIEL FOGH

Realiserende scenograf

PETER SCHULTZ

Manuskript

Baseret på Henrik Ibsens skuespil

Oversættelse

Peter Dupont Weiss

Medvirkende

Praktiske informationer

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Du skal ikke fremvise corona-pas, når du besøger teatret.

Har du billet til en forestilling, vil du få dage før modtage mere information om vores retningslinjer via mail. 

Afstand og rengøring
Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 

Aflysning
Hvis en forestilling mod forventning bliver aflyst, får du selvfølgelig besked med det samme og dine penge retur.

Refusion
Hvis du eller andre i din husstand er smittet med Covid-19, må du ikke møde op i Odense Teater, da det udgør en risiko for andre gæster. Du kan derfor ved sygdom få dine billetter refunderet eller flyttet til en anden dag.

Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestilling kl. 14.00 på tlf. 66 12 00 52.

Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes