Laser og pjalter

Store Scene

3. februar - 10. marts 2022

Pris

Fra 95 kr. til 395 kr.

Spilletider

MAN-FRE KL. 19.30
LØRDAG KL. 16.00

Varighed

Ca. 2 timer og 40 minutter (inkl. 20 min. pause)

Datoer

3. februar - 10. marts 2022

Sted

Store Scene

ÅRETS MUSIKTEATERFORESTILLING - OM LUDERE OG LOMMETYVE I EN BARSK UNDERVERDEN

 

”Hvad lever mennesket af? Ved at det kradser og bider, hundser med og maser mennesket ned!”.


 Laser og Pjalter er en energisk, sanselig og satirisk fortælling om kærlighed og korruption. Vi er i en verden, hvor alle snyder og stjæler fra hinanden. De fleste gør det for at overleve, men mange gør det også af ren og skær grådighed. Men har kærligheden og medmenneskeligheden en chance, når samfundet er blevet så følelseskoldt og kynisk?


Storforbryderen og kvindebedåreren Macheath hærger, brænder og myrder. Med sig har han sin bande af tyve, prostituerede og hælere. Da Macheath i al hemmelighed gifter sig med den smukke Polly Peachum, lægger han sig ud med Pollys forældre, som kontrollerer byens enorme tiggerring. De benytter deres kontakter til at trække tråde langt ind i magtens korrumperede korridorer og i bedste mafiastil sørger de for, at Macheath bliver anholdt og dømt til hængning. Men måske har Macheath en sidste trumf i ærmet?


Bertolt Brechts og Kurt Weills udødelige Laser og Pjalter eller ”Tiggeroperaen”, som den også hedder, byder på nogle af komponisten Kurt Weills mest berømte sange som Mac the Knife og Sørøver Jennys sang.

 

Vi gør opmærksom på, at forestillingsbilledet ikke er repræsentativt for forestillingens endelige udtryk.

 


Laser og Pjalter er en musikteaterforestilling med prolog og 8 scener efter John Gays "The Beggar's Opera" af Bertolt Brecht og Kurt Weill i samarbejde med Elisabeth Hauptmann. 

 

Bag forestillingen

Manuskript

Bertolt Brecht og Elisabeth Hauptmann

Komponist

Kurt Weill

Iscenesættelse

Moqi Simon Trolin

Scenografi

Eilev Skinnarmo

Kostumedesign

Maria Gyllenhoff

Kapelmester

Anders Ortman

Forlag

Nordiska Aps - København

Oversættelse

Nils Brunse

Orkester

Klaver, harmonium

Anders Ortman

trommer, slagtøj, pauker

adrian ortman

altsaxofon, klarinet, basklarinet

tine vitkov

Tenorsaxofon, Fløjte

Laura Kjeldsen

trompet

Malthe kaptain

Banjo, guitar, hawaii-guitar, mandolin

Toke Lyngaard larsen

Basun, kontrabas

lea nielsen

Medvirkende

Gratis
introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores nye introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig samtidig med, at du køber teaterbillet.

  • Tirsdag 8. februar kl. 18.00 – 18.30
    Mød en skuespiller og få en introduktion til musikforestillingen Laser og pjalter
  • Onsdag 23. februar kl. 18.00 – 18.30
    Mød en skuespiller og få en introduktion til musikforestillingen Laser og pjalter

Praktiske informationer

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Du skal fremvise corona-pas, når du besøger teatret.

Har du billet til en forestilling, vil du få dage før modtage mere information om vores retningslinjer via mail. 

Afstand og rengøring
Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 

Aflysning
Hvis en forestilling mod forventning bliver aflyst, får du selvfølgelig besked med det samme og dine penge retur.

Refusion

Hvis du, eller andre i din husstand, er syg med en smitsom sygdom, som eksempelvis Covid-19, må du ikke møde op i Odense Teater, da det udgør en risiko for andre gæster. Du kan derfor ved sygdom få dine billetter refunderet eller ombyttet til en anden dag.

Er du nærkontakt til en corona-smittet, kan du overdrage din billet til anden side eller få ombyttet din billet til en anden dag, du kan også vælge at få billetten omdannet til et gavekort – mod gebyr.

Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestilling kl. 14.00 på tlf. 66 12 00 52.

Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes