Terror/
is/ me

Store Scene

11. september - 1. oktober 2021

Pris

Fra 80 kr. til 345 kr.

Varighed

Ca. 2 timer (inkl. pause)

Datoer

11. september - 1. oktober 2021

Sted

Store Scene

NYSKREVET FORESTILLING OM 20-ÅRET FOR TERRORHANDLINGERNE 11. SEPTEMBER

”Vi er i krig, men vi ved ikke hvem, vi er i krig imod”
- tidligere CIA-direktør, James Woolsey

 

Kan du huske 11. september? De fleste husker præcist, hvor de var, og hvad de lavede, da de så tvillingetårnene i New York styrte i grus i 2001. På 20 års afstand kan vi se alle de konsekvenser, terrorangrebet fik - også langt ud over USA’s grænser. Det angreb ændrede ikke blot USA’s historie, men hele verdenshistorien.

 

Terrorismen spreder stadig sin frygt og er overalt. Den inficerer os alle. Den er med i alt lige fra samtalerne ved vores spiseborde til byplanlægning og regeringers beslutninger og internationale alliancer. Men hvad er egentlig terrorens væsen?

 

Hvordan bevarer vi vores menneskelighed i en verden, hvor det der er terror for nogen, er frihedskamp for andre? Terror/is/me udstiller og undersøger alle vores fordomme og al vores frygt i en strøm af virkelige beretninger fra den skæbnesvangre dag. Som et terrorrekviem sætter forestillingen gang i vores sanser og følelser med musik, lyd, ord og krop.

 

Den prisbelønnede iscenesætter Sargun Oshana står bag forestillingen sammen med forfatter og podcastskaber Sigurd Hartkorn Plaetner, der har indfanget og nedfældet historien ud fra øjenvidneberetninger og interviews med danske og internationale nøglepersoner.

 

Forestillingens fortættede lydkulisse leveres af vokalensemblet IKI. 
Støttet af Statens Kunstfond.

Podcast: Da tårnene faldt

Forestillingen Terror/is/me er blevet til på baggrund af interviews med personer, der oplevede 11. september 2001 på helt tæt hold. Disse interviews er nu blevet til en podcastserie DA TÅRNENE FALDT lavet af Sigurd Hartkorn Plaetner.

 

I denne miniserie hører du om angrebene fra dem, der var der samt dem, der sidenhen har beskæftiget sig med terror; en tidligere PET-chef, en mellemøstkorrespondent, en forfatter og mange flere.

 

Du kan lytte til podcasten, hvor du normalt hører dine podcast.
- Link til Apple Podcasts

Fyens Stiftstidende

Forestillingen er et grusomt smukt billeddigt i stemmer, lyd og sang, så suverænt og anderledes et bud på scenekunst, at den som en kile af urkraftborer sig ned i Store Scene.

Jyllands-Posten

Sargun Oshana har gjort det igen. Hans fyldige iscenesættelser rækker langt ud over scenekanten, og han formår at være nærgående uden at være (alt for) grænseoverskridende.

Iscene

Terror/is/me er en oplevelse, som publikum må stå igennem med en knugende fornemmelse i maven, tårer i øjenkrogene og kuldegysende betagelse af de enkle men skræmmende scenebilleder.

Mortenbuckhoj.dk

Forestillingen er en dybt fascinerende teateroplevelse af den slags, der brænder sig ind i sjælen og bliver siddende. 

CPHCulture

Odense Teater er ikke det eneste teater, der har valgt at markere, at det i år er 20 år siden, at New Yorks tvillingetårn styrtede i grus som følge af et terrorangreb. Men ingen har endnu gjort det med det format og den kraft, som vi møder på Odense Teaters store scene.

Ungt Teaterblod

Terror/is/me er ikke et stykke teater, man ser hver dag. Det er sjældent i al sin brutale energi, men også i sin skrøbelige del, fremelsket af dets store ensemblepræstation og dets æstetiske univers, det være sig i både koreografi, lyd, lys og scenografi, som er meget bjergtagende.

Bag forestillingen

Koncept, iscenesættelse og bearbejdelse

Sargun Oshana

Scenografi og kostumedesign

Karin Gille

Barselsvikar for scenograf

Palle Steen Christensen

Dokumentarist

Sigurd Hartkorn Plaetner

Lysdesign

Turpin Napoleon Djuurhus

Lyddesign

Kim Malmose Hansen

Vokalensemble, IKI

Anna Mose (kapelmester)

Vokalensemble, IKI

Randi Pontoppidan

Vokalensemble, IKI

Johanna Sulkunen

Vokalensemble, IkI

Guro Tveitnes

Vokalensemble, IKI

Kamilla Kovacs

Medvirkende

Gratis
introduktioner

 

 

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores nye introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig samtidig med, at du køber teaterbillet. 

  • Mandag 13. september kl. 18.00 – 18.30 
    Sigurd Plaetner Hartkorn har samlet historier og øjenvidneberetninger fra terrorangrebet 11. september. Hør om hans arbejde med at samle materialet og bliv introduceret til forestillingen.
  • Tirsdag 21. september kl. 18.00 – 18.30
    Sargun Oshana har iscenesat og udviklet konceptet til forestillingen Terror/is/me. Han vil introducere dig til forestillingen og tankerne bag denne undersøgelse af terrorens væsen og konsekvenser.
    Tilmelding til odenseteater@billetten.dk / tlf. 66 12 00 52

Praktiske informationer

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Du skal ikke fremvise corona-pas, når du besøger teatret.

Har du billet til en forestilling, vil du få dage før modtage mere information om vores retningslinjer via mail. 

Afstand og rengøring
Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 

Aflysning
Hvis en forestilling mod forventning bliver aflyst, får du selvfølgelig besked med det samme og dine penge retur.

Refusion
Hvis du eller andre i din husstand er smittet med Covid-19, må du ikke møde op i Odense Teater, da det udgør en risiko for andre gæster. Du kan derfor ved sygdom få dine billetter refunderet eller flyttet til en anden dag.

Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestilling kl. 14.00 på tlf. 66 12 00 52.

Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes