Vi bygger
en vej

Store Scene

5. - 28. maj 2022

Pris

Fra 80 til 345 kr.

Spilletider

MAN-FRE KL. 19.30
LØRDAG KL. 16.00

Varighed

Ca. 2 timer og 15 min. (inkl. pause)

Datoer

5. - 28. maj 2022

Sted

Store Scene

HVEM SKULLE TRO, AT BYPLANLÆGNING KUNNE VÆRE SÅ SJOVT?


Gør dig klar til at grine af både fortiden, nutiden og fremtiden, når Odense Teater tager humoristisk favntag med historien om Thomas B. Thriges Gade.


”Byen tilhører bilen” tænker byrådspolitikerne i slutningen af 40’erne, da de får den geniale idé at bygge en enorm, firesporet vej midt ind igennem Odense for at forbinde industrien med beboelsen - og undgå de alenlange køer og trafikpropper på Nørregade.


De bygger en vej, brolagt med gode intentioner og storbyambitioner, og den skal gå fra Odenses bymidte og li’u - direkte ind i fremtiden.


Desværre er vejen mod fremtiden ikke altid så let at forudse. Der er langt fra tanke til handling, og inden vejen er blevet færdig, er den allerede blevet håbløst umoderne og upopulær.


Hvem skulle også have troet, det ville være så besværligt at bygge en vej, der skærer en hel by midt over?


Thomas B. Thriges Gade tog 7 år at planlægge og 11 år at bygge – kun et år mere end Lillebæltsbroen – men det er der til gengæld brandgode forklaringer på - bare spørg byens borgmestre!


Vejplanlægning plejer ellers ikke ligefrem at være kilde til gode grin, underholdning og skarp satire. Men det er lige netop, hvad den roste instruktør og dramatiker Heinrich Christensen får ud af den virkelige historie om Thomas B. Thriges Gade. En historie, som i eftertiden er blevet et godt eksempel på alt det, man i hvert fald IKKE skal gøre, når en by skal fornyes.


Oplev en rørende komisk trafiktragedie, når et stærkt hold af Odense Teaters skuespillere synger, rabler og stoledanser sig igennem 70 års absurd Odense-historie på scenen, som til lejligheden er blevet omformet til en miniudgave af Odense byrådssal – en scenografi, som rummer op til flere overraskelser!

Kulturkupeen

Aldrig har jeg oplevet salen på Odense Teater i så godt humør. Hvilken stemning. Flot satirisk balancegang på Odense Teater. Det lover godt for fremtiden.

Morten Buckhøj

Der er noget helt særligt komisk over, at kommune-komedien "Vi bygger en vej" kan være højaktuel ved at skue bagud i den historie, politikerne ikke synes at have lært noget af. 

Politiken

Heinrich Christensen har forvandlet 70 års byrådsreferater til en tragisk bureaukratisk farce, men også til en sort komedie om danskhed, om store ambitioner og små armbevægelser.

Fyens Stiftstidende

"Vi bygger en vej" er byhistorie blæst op i veldrejet farceformat, men kan sagtens ses uden magtkritiske eller lokale briller.

Heinrich Christensen fortjener næsegrus beundring for med en kirurgs sikre snit at have blotlagt den absurde sandhed om den firsporede motorgade-fadæse.

iscene.dk

Vi bygger en vej er virkelig underholdende. Publikum er i lange stræk lagt ned af latter.

XQ28.dk

Det er vittig, skarp, moderne satire på Odense Teater, der fuldstændig lægger salen ned. Det sjoveste i mange år på den fynske landdelsscene.

Bag forestillingen

Manuskript, dramatiker og instruktør

Heinrich Christensen

Scenograf og kostumer

Lisbeth Burian

Komponist

Jonas Munck

Lysdesign

Simon Holmgren

Lyddesign

Kim Malmose Hansen

Research og Tekst fragmenter

Lisbeth Burian

Medvirkende

Gratis
introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores nye introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig samtidig med, at du køber teaterbillet.

  • Tirsdag 17. maj kl. 18.00 – 18.30
    Mød Heinrich Christensen som både har skrevet og instrueret denne nye komedie. Hør om hans arbejde med at skabe en komedie om Odenses trafikale historie og bliv introduceret til forestillingen.

Dyk dybere ned...

 

Er du interesseret i historien om Thomas B. Thriges Gade? Eller hvordan det har været at arbejde med stykket? Hvordan bliver scenografien mon? 

 

Vi dykker dybere ned, og giver dig nogle af svarerne her. I en omfattende billede tidslinje, og små interviews med bl.a. instruktør og dramatiker Heinrich Christensen.

 

God fornøjelse!

Åbning af Thomas B. Thriges Gade
Åbning af Thomas B. Thriges Gade

Tidslinjen

Kender du historien bag tilblivelsen af Thomas B. Thriges Gade? Og er der måske årstal og personer du mangler at få på plads?

Så har vi, med hjælp fra dygtige folk, samlet et overblik her i mindre tidslinjer og med billeder fra dengang i 50'erne og frem til 2014. 

Læs med og bliv klogere

 

 

Interview med instruktør Heinrich christensen

Den korte...

Hør instruktør og dramatiker Heinrich Christensen fortælle, hvad Vi bygger en vej handler om - på knap 50 sekunder!

Praktiske informationer

Da alle restriktioner i forbindelse med Covid-19 ophører pr. 1. februar 2022, skal du ikke længere fremvise gyldigt coronapas, når du skal i teateret. Du skal heller ikke bære mundbind.


Men vi ønsker forsat at passe på vores gæster og personale, og derfor vil vi stadig spritte salen af før en forestilling. Ligesom der også stadig vil være adgang til håndsprit.


Vi opfordrer til at holde afstand, og ikke møde op til en forestilling hvis du er syg.


Er du forhindret i at komme til en forestilling, hvad enten det er sygdom eller andet, kan du som altid benytte dig af muligheden for at ombytte billetter til en anden dag eller til et gavekort mod et gebyr på 25 Kr. pr. billet + billetgebyr. Ombytning skal ske senest hverdagen inden forestillingen kl. 14.00


Når du har billet til en forestilling, vil du få dage før modtage mere information om vores retningslinjer via mail.

Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes