Dødsdansen | Odense Teater

Dødsdansen

Værkstedet

26. nov. - 22. dec. 2022

Spilletider

Spiller ikke længere

 

Pris
varighed

Ca. 1 time og 50 min. (inkl. pause)

Et spiddende ægteskabsdrama om kærlighedshadet

 

Alice og Edgar har været gift i 25 år og står overfor at skulle fejre deres sølvbryllup.
Fejre er måske så meget sagt. For Edgar og Alice er i årenes løb blevet hinandens værste plageånder i et mareridtsagtigt ægteskab.

 

De lever som hund og kat i stadig større ensomhed, mens vennerne falder fra.

 

Da Kurt, en gammel bekendt og slægtning fra Amerika dukker op, har ægteparret pludselig et publikum til deres dødsdans - og 25 års indestængt had og bitterhed får frit løb.

 

August Strindbergs ægteskabsdrama har i over 100 år gået sin sejrsgang over hele
verden.

 

Kulturkupeen

”Dødsdansen fortjener et stort publikum, gifte som ugifte, unge som gamle.”

Fyens Stiftstidende

”Dødsdansen er raffineret kærlighedskannibalisme forklædt som trekantsdrama.”

Kulturkongen

”Jeg kan kun anbefale alle at gå ind og se stykket, uanset om man er i et parforhold eller ej.”

Kjerteminde Avis

”De medvirkende er fremragende i lyst som i nød i Vibeke Wredes instruktion”

Weekendavisen

”Odense Teater brillerer med tre formidable skuespillere i August Strindbergs sjælekrænger Dødsdansen”

 

 

billeder

Bag forestillingen

Af

August Strindberg

Iscenesættelse

Vibeke Wrede

Video-, lyd- og Lysdesign

Simon Holmgreen

Dramaturg

Sosha Teperowska

Kostumedesign

Mathias August Borg

Dukkehus

Peter de Neergård


medvirkende

 

 

Det oprindelige ægteskabsdrama

August Strindberg er en af de største skandinaviske dramatikere, vi har haft. Så kort kan det siges. Han var enormt produktiv, og værkerne er fortsat dybt relevante. Udover Strindbergs egne dramaer, som bliver opført igen og igen, har han været en stor inspiration for andre dramatikere, og det er svært at forestille sig senere ægteskabsdramaer som for eksempel Edward Albees Hvem er bange for Virginia Woolf? uden Strindbergs indflydelse.

 

Dødsdansen er en dissekering af ægteskabet, og Strindberg formår bedre end nogen anden at beskrive nuancerne i kærligheden mellem to mennesker. Han viser os parforholdets kompleksitet, og hvordan kærligheden kan have mange ansigter. Et forhold kan udvikle sig i retninger, hvor man som par får grimme måder at være sammen på, som man bliver fastholdt i. Fordi kærligheden sjældent er et enten-eller. Og da slet ikke hos Strindberg.

 

Dødsdansen er et kammerspil med tre medvirkende, hvor vi får lov til at dyrke skuespilkunsten i sin reneste form – uden for mange rekvisitter og teknik - i et næsten nøgent scenerum, hvor vi kommer med ind i stuen sammen med tre virkelig stærke skuespillere.

 

Velkommen til Dødsdansen


Teaterdirektør

Jacob Schjødt


interview med Vibeke Wrede

 

 

Interview med instruktør Vibeke Wrede

Hør Vibeke Wredes tanker om ægteskabets ritualiteter, og hvordan det hænger sammen med Strindbergs Dødsdans. 

Gratis
introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig via link nedenfor. 

  • Mandag 5 december kl. 18.00 – 18.30
    Mød skuespillerne Malene Melsen og Lars Simonsen, som spiller det dødsdansende ægtepar Alice og Edgar.

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

Sæson 22/23 Odense Teater

I kunsten kan livet kendes