Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på

Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på

Værkstedet

10. feb. - 17. mar. 2023

Pris

Fra 97 kr. til 195 kr. 

Spilletider

Hverdage Kl. 19.00
Lørdage   Kl. 15.00 

 

varighed

Oplyses kort før premiere

Kvindestemmer fra de græske tragedier - når du skal dø for at blive hørt

Græsk tragedie som du aldrig før har set det

 

Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på er inspireret af de græske tragediers kvindeskæbner. Vi ved ikke meget om, hvordan livet var for de kvinder, der levede i det antikke Grækenland. Men vi ved en hel masse om, hvordan de døde på teaterscenen. Tragisk!

 

I de græske tragedier falder den mandlige helt for vores øjne på slagmarken med ære. Det er en ganske anden historie med kvinderne. Både deres liv og død defineres af deres rolle i familien som hustru, mor, datter og søster. Ofte ofres de eller ofrer sig selv for det, de tror på.

 

Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på begynder der hvor tragedierne ender. I dødsriget får fire berømte kvinder fra de græske tragedier: Ifigenia, Antigone, Alkestis og Eurydike lov til at fortælle deres egen historie om det liv, de har levet og den død, de fik.

 

I en modig, performativ og kontrastfyldt forestilling får kvinderne ordet og giver stof til eftertanke om kønsroller og magtforhold.

 

Bag forestillingen

Værk af

Astrid Lindhardt,
Mai Katsume, Mathias Rosenkrands Bech og holdet.

Iscenesættelse og bearbejdelse

Astrid Lindhardt Iversen

Scenografi og kostumer

Mai Katsume

Lysdesign

Mathilde Hyttel

Lyddesign

Eliza Bozek

medvirkende

gratis
introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig via link nedenfor.

  • Mandag 27. februar kl. 17.30 – 18.00
    Astrid Lindhardt Iversen og Mai Katsume har udtænkt idéen til forestillingen Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på. Hvad har deres tanke været med at give ordet til de kvinder som vi mest kender fra deres spektakulære død i græske tragedier? Hør om tankerne bag og arbejdet med forestillingen.

  • Onsdag 15. marts kl. 17.30 - 18.00
    Skuespillerne har haft en stor rolle i at skabe denne forestilling. Hvordan er det som skuespiller at være så involveret i arbejdet med at finde på forestillingen? Mød to skuespillere og hør om forestillingen og deres arbejde med den.

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

Sæson 22/23 Odense Teater

I kunsten kan livet kendes