Odense Teater | Karens kommode | Odense Teater
Karens kommode

Karens
kommode

Værkstedet

16. nov. - 16. dec. 2023

Spilletider

Man-fre. Kl. 19.30

Lørdage  Kl. 16.00

Pris

Fra 110 kr. til 225 kr. 

Varighed

Forventet spilletid ca. 1 time og 30 min. (ingen pause)

Samarbejde mellem Teatret v. Hans Rønne og Odense Teater

En sorgmunter hverdagskomedie

 

En kommode sidder uhjælpeligt fast i en døråbning i Karen Mortensens nye pensionistlejlighed. Den kan hverken komme frem eller tilbage. Karens to døtre er mødt op for at hjælpe deres mor på plads i hendes nye beskedne omgivelser. Hvad med de gamle møbler? Hvad skal væk, og hvad skal blive? Og hvad gemmer der sig i den forpulede kommode?

 

Under overfladen lurer konflikterne mellem de to søstre. Den ene har i årevis prøvet at få børn, mens den anden ikke ønsker at sætte børn i verden af hensyn til klimaet. Hvad sker der, når ønsket om at gøre gavn på den globale scene udfordres af det nære? Når gode viljer møder fastlåste familiemønstre, sårede forventninger, smertelige fortielser og dårlig samvittighed?

 

Karens kommode er en sorgmunter hverdagskomedie om ret og pligt, hvor humoren og genkendeligheden går hånd i hånd med smerten.

 

Forestillingen præsenteres i samarbejde mellem TEATRET ved Hans Rønne og Odense Teater.

 

Bag forestillingen

Af

Hans Rønne

Iscenesættelse

Hans Rønne

Scenografi og kostumer

Gitte Baastrup

Lysdesign

Andreas Buhl

Lyddesign

Daniel Fogh

medvirkende

Gratis
introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig via link nedenfor.

  • Tirsdag 21. november kl. 18.00 – 18.30
    Mød skuespillerne Githa Lehrmann og Lea Baastrup Rønne og bliv klogere på forestillingen og arbejdet som skuespiller.

  • Onsdag 6. december kl. 18.00 - 18.30
    Hør om arbejdet med at skabe Karens kommode fra manuskriptforfatter og instruktør Hans Rønne og skuespiller Marie Mondrup.

Måske du også kan lide...

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

I kunsten kan livet kendes