Odense Teater | Momo og tidstyvene | Odense Teater

Momo og tidstyvene

Teatersalen/ODEON

8. feb. - 23. mar. 2024

Spilletider

Tir.-fre. Kl. 17.30

Lørdag Kl. 12.00

Vinterferien 10.-17. feb. kl. 14.00

Pris

Fra 150 kr. til 295 kr. 

Varighed

Ca. 2 timer inkl. pause

Oplev en eventyrlig familieforestilling om venskab, nærvær og tidens hemmelighed

 

Som en anden Pippi bor pigen Momo alene i et forladt amfiteater. Hun er så god til at lytte og til at finde på gode lege, at hun har masser af venner og aldrig er ensom.

 

Men en dag dukker nogle mystiske grå mænd op. De overtaler de voksne til at leve mere effektivt og spare tid. Er der egentlig nogen grund til at hente børnene i skole, når de alligevel skal derhen igen i morgen? Behøver man besøge sin gamle mor? Er det nødvendigt at hyggesnakke med kunderne?

 

Venskab, nærvær og kærlighed forsvinder i effektivitetens navn, og Momo beslutter at tage kampen op mod de grå tidstyve. Sammen med tidstanterne og en magisk skildpadde tager Momo ud for at redde menneskene og den dyrebare tid.

 

Kan tid gemmes? Hvem bestemmer hvad der er nyttigt, og hvad der er unyttigt at bruge sin tid på? Hvad bor der i menneskets hjerte? Følg med på Momos fantastiske rejse ind i tidens hemmelighed!

 

Teatersalen bliver omdannet til et fortryllende gammelt amfiteater fyldt med vidunderlige og fantasifulde kostumer og magiske væsner. Brug jeres dyrebare tid sammen – med Momo og tidstyvene.

 

Forestillingen anbefales fra 7 år.

 

 

 

 

 

Kjerteminde Avis

"Hele ensemblet bidrager smukt til forestillingen, der spilles med smuk timing i Astrid Lindhardts instruktion"

Læs anmeldelsen

Iscene.dk

"Et inderligt og intelligent bekendtskab for alle aldersgrupper."

Læs anmeldelsen

Migogodense

"Odense Teater har skabt et virkeligt flot eventyrunivers."

Læs anmeldelsen

Ungt teaterblod

"Den tager børn seriøst, giver stof til eftertanke og åbner op for mange gode samtaler mellem forældre og børn."

Læs anmeldelsen

Klub/U

"Både børn og voksne kan være med, den er for ALLE aldre" - Lea Johanne Pedersen

Læs Anmeldelsen

Bag forestillingen

af

Thomas Forsberg, efter Michael Endes eventyr

Iscenesættelse

Astrid Lindhardt

Scenografi og kostumer

Astrid Lynge Ottosen

Lysdesign

Jeppe Lawaetz

Lyddesign

Rasmus Overgaard Bunton

Forlag

Colombine Teaterförlag og Nordiska ApS

Oversættelse

Peter Dupont Weiss

medvirkende


Medvirkende elever fra Det kgl. Teater balletskolen Odense

 

Felix / Ella Ringsborg
Felix / Karla Vilhelmsen
Franceska / Frida Foli 
Franceska / Nana Hansen

 

Dyk dybere ned...

 

Bliv meget klogerer på, hvad historien Momo og Tidstyvene handler om, og hvilke tanker instruktøren og scenegrafen har gjort sig i skabelsen af forestillingen. 

Interview med NadiaJasmin Nielsen
Afspil

video

Interview med Nadia Jasmin Nielsen

Mød skuespiller Nadia Jasmin Nielsen der spiller hovedrollen Momo i forestillingen. Nadia gør os meget klogere på handlingen, og hvad det er med de der tidstyve. 

 

 

Interview scenograf Momo og tidstyvene
Læs mere

Interview med scenografen

En modvægt til det strømlinede

Det er scenografen Astrid Lynge Ottosen, der har skabt det univers, som Momo og tidstyvene foregår i. Det er også hende, der har designet forestillingens kostumer. Læs interviewet og bliv klogere på, hvor inspirationen kommer fra.

 

 

Interview med Astrid Lindhardt
Læs mere

Interview med instruktøren

En vigtig historie

Med historien om Momo spørger forfatteren Michael Ende, hvad det egentlig er vigtigt at bruge sin tid på. Det trænger vi i den grad til at spørge os selv om i dag, synes Astrid Lindhardt. Læs hele interviewet med den unge instruktør her.

Måske du også kan lide...

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene til teatret/foyerområdet åbner en time før forestillingen begynder. Dørene ind til salen åbner som udgangspunkt en halv time før forestillingen begynder. Vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter.

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer på eget ansvar i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

KØRESTOLE
Kørestolsbrugere har adgang til alle teatrets scener. Ved køb af billet skal du oplyse, at du er kørestolsbruger. Der er indgang til Store Scene for kørestole gennem Café Nelle's Odense Teater. Kontakt teatrets personale, hvis du har brug for hjælp. Det er vigtigt, at du gør opmærksom på at du har en kørestol med når du køber din billet, så vi kan have en plads klar til dig.

TELESLYNGE
Odense Teater har fået teleslynge på Store Scene (Jernbanegade). Af tekniske grunde, som vi ikke kan ændre på, dækker Teleslyngen bedst på række 7-15 (gulv) og samt 1. og 2. balkon – den kan også virke på de øvrige rækker, men her kan vi ikke garantere den bedste oplevelse.

Når vi spiller i ODEONs Store Sal, er der teleslynge på gulv og 1. balkon. På 2. balkon kan der udleveres IR modtagere, som kan bruges sammen med et høreapparat.

Der er ikke mulighed for teleslynge på teatrets andre scener (Teatersalen i ODEON, Værkstedet eller foyerscenen).

Kontakt teatrets personale inden forestillingen for nærmere information.

 

Læs mere vedr. særlige behov under FAQ

I kunsten kan livet kendes