Leonora Christina - største musical
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Pressemeddelelse

Opdateret 16. oktober 2018

Det historiske drama om kongedatteren Leonora Christina 
bliver til Odense Teaters største musical nogensinde

Det bliver en storslået oplevelse, når Odense Teater i samarbejde med Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester genopliver en af danmarkshistoriens største politiske intriger. Med et stjernespækket cast og et 70-mands stort orkester, skildrer LEONORA CHRISTINA en epoke i dansk historie fyldt med kærlighed, magt og højforræderi, når musicalen får premiere den 22. januar 2019.

Med et stærkt og musikalsk cast, én af Danmarks mest succesrige instruktører og et helt symfoniorkester i orkestergraven er LEONORA CHRISTINA Odense Teaters største satsning nogensinde. Med den erfarne sceneinstruktør Peter Langdal og de anmelderroste skuespillere Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby i hovedrollerne som Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt, fortæller LEONORA CHRISTINA om en glemt del af danmarkshistorien, hvor magtkampe og forræderi næsten ændrede Danmarks fremtid for altid.

LEONORA CHRISTINA får premiere i Odeons Store Sal med plads til 1500 publikum den 22. januar 2019 og spiller frem til den 15. februar 2019.

Toppen af dansk scenekunst
Der står stærke og kompetente teaterkræfter bag opsætningen af LEONORA CHRISTINA. Musicalen instrueres af den erfarne sceneinstruktør Peter Langdal, der står bag store teatersucceser som Into the Woods, Efter Brylluppet og Kærlighed ved første hik.  I hovedrollen ses Xenia Lach-Nielsen, der senest har høstet fremragende anmeldelser for sin præstation i musicalen Chess. I den mandlige hovedrolle ses Troels Lyby, der udover film og tv også har mange års erfaring fra teaterverdenen. Derudover medvirker også Danmarks store musicalstjerne Stig Rossen (Les Miserables), Lars Simonsen, (TV 2-serien Broen), Anders Gjellerup Koch (Den indbildt syge) og Joakim Tranberg (Seebach).

Et kongedrama af shakespeareske dimensioner
Musicalen udspiller sig i 1659, og foran den svenske konges højeste domstol står kongedatteren Leonora Christina. Hun skal forsvare sin syge mand, rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er anklaget for højforræderi mod den svenske konge. Parret Ulfeldt har længe spillet et diplomatisk dobbeltspil og skaffet sig allierede i både Sverige, Frankrig og Holland for at fremprovokere en krig i Danmark i forsøget på at tilkæmpe sig magten over landet. Men ikke alt går som forventet. Leonora Christina må opgive alt, hvad hun elsker og kun gennem et sidste listigt forræderi kan hun frelse sit eget liv.

Et tværkunstnerisk samarbejde
Odense Symfoniorkester leverer den storslåede musik til den nyskrevne musical. Musikken til forestillingen er skabt af komponisten Stephen Henriksen, og sangteksterne er forfattet af Torben Kirkegaard, mens det er den Reumert-belønnede dramatiker Andreas Garfield, der står bag manuskriptet.  LEONORA CHRISTINA realiseres i et tværkunstnerisk samarbejde imellem Odense Teater, Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester, og musicalen er udviklet i samarbejde med Uterus – Danmarks Musicalrugekasse.

> Se mere info og køb billetter her.

 

For yderligere information, kontakt venligst:
Michael Feder // 22 43 49 42 // michael@have.dk
Natasha Holst Bülow // 27 63 69 88 // natasha@have.dk

Fakta om LEONORA CHRISTINA:
LEONORA CHRISTINA får premiere i Odeons Store Sal i Odense den 22. januar 2019 og spiller frem til den 15. februar 2019.Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK