Interview med Scenograf Mai Katsume

Ingen ved jo hvordan døden ser ud

 

Det er scenograf Mai Katsume som har skabt rummet og kostumerne til Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på.

 

- Døden er den omstændighed, som kvinderne har tilfælles. Ingen ved jo, hvordan døden ser ud. Men med det scenografiske univers har vi forsøgt at skabe et sted, som vi forestiller os, at dødsriget kunne se ud. En form for dødsmaskine.

 

Dødsriget er et hårdt univers skabt med elefantriste. Der er en masse teknik gemt i ristene og lyset er også med til at skabe et univers, der er koldt og hårdt.

 

Udover de fire døde kvinder er scenografien befolket af en masse ansigtsløse Barbiedukker. De repræsenterer nogle af de mange andre kvindeskæbner som historien måske lige så godt kunne handle om. Rækken af kvinder der er blevet ofret på den ene eller anden måde er meget lang.

 

Hvad kan den døde krop

 

- Hvordan ser en død krop ud? Vi forestiller os at når kroppen og ånden separeres så mister man sin stemme. Derfor fortæller kvinderne hinandens historie gennem en mikrofon, som de har fået bundet fast på deres ryg. De døde kvinder er bundet til dødsriget, de kan ikke forlade det. Den døde krop må være begrænset. Konkret er kvinderne bundet af ledninger der binder dem fast til scenografien. Det giver dem begrænset bevægelsesfrihed.

 

De er bundet med en japansk bindingsteknik, der hedder Kinbaku. Kvinderne har lange bukser på men nøgen mave og hals. Det gør dem mere sårbare i det hårde scenografiske univers.

 

Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på
Foto: Emilia Therese
Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på
Foto: Emilia Therese
Tragiske måder at slå en kvinde ihjel på
Foto: Emilia Therese
Værkstedet

23. feb. - 17. mar. 2023

Pris

Fra 97 - 195 kr. 

spilletider

Hverdage kl. 19.00

Lørdage kl. 15.00

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene åbner en time før dette tidspunkt, og vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter. 

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon er der bemandede garderober i underetagen til 20 kr. Ønskes dette ikke, kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

Sæson 22/23 Odense Teater

I kunsten kan livet kendes