Arrangementer for undervisere

Odense Teater tilbyder hver sæson fyraftensarrangementer til lærere, der ønsker at bruge teatret i deres undervisning.

 

Hold dig opdateret om fyraftensarrangementer, undervisningsmaterialer og andre tilbud til undervisere ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev for undervisere her på siden eller bliv medlem af vores facebookgruppe for undervisere på her.

 

Introduktion for undervisere

Fyraftensarrangement Valhalla

Mød tegner Peter Madsen, der er en af bagmændene bag tegnerserien og hør om hans arbejde med at transformere den nordiske mytologi til tegneseriemediet.
Mød også instruktør Simon Boberg, som instruerer teaterversionen på Odense Teater og hør om arbejdet med forestillingen.

Hør desuden om undervisningsmaterialet og bliv godt klædt på til arbejdet med forestillingen.

Onsdag 22. marts 2023 kl. 16.00 – 19.00

Værkstedet, Odense Teater. Arrangementet er gratis.

 

Valhalla

Introduktion for undervisere

Fyraftensarrangement 1984

Mød professor i litteraturhistorie Mads Rosendahl Thomsen, der vil fortælle om
bøgernes sortsynede klarsyn med udgangspunkt i 1984, dramatiker Julie Maj
Jacobsen som har dramatiseret George Orwells dystopiske roman samt instruktør
Camille Sieling Langdal.

Hør desuden om undervisningsmaterialet og bliv godt klædt på til arbejdet med forestillingen.

Mandag 9. januar 2023 kl. 16.00 – 19.00

Odense Teater. Arrangementet er gratis.

 

1984 | Odense Teater

Introduktion for undervisere

Sæsonpræsentation for undervisere

Hør om den kommende sæsons forestillinger og få gode idéer til hvordan du kan

kombinere teaterforestillingerne med forskellige fag.

Tirsdag 25. april 2023 kl. 16.30 - 18.00

Odense Teater, Jernbanegade 21

Arrangementet er gratis, men du kan tilkøbe et let måltid og billet til I dit korte liv for 200 kr.

 

Praktiske informationer

Nederst på hver forestillingsside finder du en bestillingsformular, som du bedes udfylde med minimum alle de felter der er markeret med en rød stjerne. 

Når formularen er udfyldt klikker du på send, og vi vil vende tilbage til dig inden for 7 hverdage. Du vil modtage en bekræftelse pr. mail, og billetterne modtager du, når de er betalt.

Skoler, som har større transportudgifter i forbindelse med deres besøg, kan søge om tilskud hos Odense Teater.

Efter en egenbetaling på 15 kr. pr. elev refunderer vi 50% af jeres transportudgifter.

Hvis du vil være sikker på at få tilskud til transport, inden du køber billetter, skal du søge om forhåndstilsagn. Send en mail med antal elever samt et estimeret beløb til os.  

Når din skole har besøgt teatret, sender du faktura eller lignende for at få udbetalt pengene.

Forhåndstilsagn, faktura med videre sendes til skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk

Husk at tjekke hvilken adresse forestillingen foregår på: Store Scene og Værkstedet, Odense Teater, Jernbanegade 21 eller Teatersalen, Odeon, Odeons kvarter 1.

Vi anbefaler, at I kommer så tidligt som muligt. Det kan tage tid at orientere sig, uddele billetter, finde plads i salen og nå på toilet. Dørene til teatret åbner allerede 1 time, før forestillingen begynder, og dørene til salen åbner som regel ca. 30 minutter før.

Forestillingen begynder præcist. Dørene lukkes, når forestillingen går i gang, for ikke at forstyrre publikum og skuespillerne. Hvis du kommer for sent, kan du ikke regne med at komme ind.

Mobiltelefoner skal som minimum være sat på lydløs - og helst være helt slukkede. De skal blive i lommen eller tasken, når I er i salen. Det er IKKE tilladt hverken at filme eller fotografere i salen. Lyset fra en tændt mobilskærm kan være lige så generende for de øvrige mennesker i salen og på scenen som en ringetone.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odense Teater kan medbragte madpakker og drikkevarer  nydes i foyeren eller i garderoben enten før forestillingen begynder eller i pausen. Vi åbner dørene en time, før forestillingen begynder. Når forestillingen er slut, bedes i forlade teatret og spise madpakken andetsteds.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odeon er det kun tilladt at indtage sin medbragte mad og drikke i garderobeområdet i kælderen.

Det er ikke tilladt at medbringe mad til vores aftenforestillinger.

Alle kan opleve teater uanset forudsætninger. Men det er altid en god idé at forberede dine elever. Måske er det første gang, at de skal i teatret. Giv dem en god start ved at forberede dem på, hvad der skal ske. Hvor skal I hen? Hvad er teater? Hvilke forventninger har de selv til besøget?

Det er også oplagt at arbejde med forestillingen i relevante faglige sammenhænge både før og efter I ser forestilling. Du kan finde masser af inspiration til dette og meget mere i vores materialebank.

Teater er ingenting uden sit publikum. Teater er altid live – og magien opstår, fordi man er til stede i samme rum med hinanden og med skuespillerne.

Vis hensyn til de øvrige gæster og til skuespillerne. Snak ikke under forestillingen – gem det til pausen eller efter stykket er slut.

Det er dog altid tilladt at klappe, grine, græde og i det hele taget at lade sig rive med – det bliver forestillingen kun bedre af!

Skolekontakten er Odense Teaters sparringspartnere i spørgsmål om kommunikation og formidling af vores forestillinger til børn, unge og deres lærere.

MEDLEMMER AF SKOLEKONTAKTEN

  • Karen Jette Andersen Tidligere lærer Marstal Skole og Ærøskøbing Skole
  • Marie Lind VUC / Flow
  • Rikke Klokker Grønning Holluf Pile Skole
  • Sune Roholt VUC / Flow og Mulernes Legatskole
  • Line Banke Odense Friskole
  • Ane Sofie Vestergaard Stokholm Odense Katedralskole
  • Marie Juul Holdam Odense Katedralskole
  • Brian Bo Jensen Nordfyns Gymnasium

Hvis du har lyst til at deltage i arbejdet, er du velkommen til at kontakte skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk 

Odense Teater vil gerne give unge mennesker et indblik i livet på et teater.

Der er 5 praktikanter ad gangen. Vi tager kun praktikanter, der går i 9. eller 10. klasse. Vi tager praktikanter ind i uge 13 og 38.

ANSØGNING
Send en kort ansøgning på mail til direktionsassistent Michelle Kjeldsholm Jensen, mkj@odenseteater.dk


FORLØB
Praktik på Odense Teater er en generel praktik, hvor du får lejlighed til at se, hvordan et teater fungerer. Du kommer altså ikke i praktik som skuespiller, men i praktik på teatret med alt hvad det indebærer. Du vil få indblik i de forskellige faggruppers arbejde lige fra skræddere til skuespillere. Praktikken vil mest være en observation af det arbejde, der foregår. Vær opmærksom på at praktikken inkluderer aftenarrangementer, og at du derfor må påregne at holde dine aftener fri i praktikugen.


Vi forventer, at du er ansvarlig og selvstændig. Teatret har ikke mulighed for at følge praktikanterne. Opholdet er relativt frit, og det er op til praktikanten selv at tage initiativer og stille spørgsmål, som alle meget gerne vil svare på.

Som underviser er det en god idé at modtage vores nyhedsbrev ca. 1 gang i måneden. Her kan du holde dig opdateret omkring fyraftensarrangementer, forestillinger og billetbestilling. 

Du kan tilmelde dig til vores nyhedsbrev her

Tilmeld dig nyhedsbrev for undervisere

hold dig opdateret om tilbud til skoler og undervisere