Odense Teater | Tilbud for skoler på Odense Teater

Andre tilbud

På Odense Teater vil vi altid gerne strikke et unikt forløb sammen til jer, så jeres elever får mest muligt ud af deres oplevelse på teatret. Her på siden kan du læse mere om rundvisninger, skuespillermøder, introduktioner og åben prøve. 

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive til skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk 

Banner billede

Rundvisninger

Rundvisninger

Vidste du?

 • At lysekronen, der hænger i vores foyer, er fra 1835 og oprindeligt hang på det gamle teater på Sortebrødre Torv?
 • At Odense Teater har et spøgelse?
 • At der på kostumeloftet er omkring 15.000 kostumer?

Alt det og meget mere kan I høre om på en rundvisning på teatret i Jernbanegade. I får mulighed for at komme med om bag kulisserne, se teknikken og det store snoreloft og komme på besøg på teatrets værksteder, hvor dekorationerne bliver bygget. I vil også komme forbi skræddersalen og det fantastiske kostumeloft. Måske er vi også heldige at komme på besøg i den enorme rekvisitkælder. På turen gennem teatret vil i møde flere af husets personaler og måske også et par skuespillere.


Rundvisningerne sker altid med hensyn til kunsten. Derfor kan det godt være, at dele af ruten laves om, alt efter hvor der er prøver, og hvor der arbejdes.


Rundvisningerne varer typisk 1 -1,5 time og koster 500kr. for skoler. Der kan maksimalt være 25 af sted på én rundvisning. For bestilling, skriv til: rundvisning@odenseteater.dk

Banner billede

Mød en skuespiller

Mød en skuespiller

I har mulighed for at møde en skuespiller, enten før eller efter I har set forestillingen. Her kan I spørge ind til arbejdet som skuespiller, forestillingen I har set/skal se eller livet på teatret.


I må ikke forvente et færdigt oplæg, da mødet er tænkt som en dialog, der tager udgangspunkt i jeres spørgsmål. Det kan derfor være en god idé at have forberedt lidt spørgsmål på forhånd. Et skuespillermøde kan være en god måde at nuancere blikket på forestillingen for eksempel som supplement til jeres undervisningsforløb.


Et skuespillermøde vil oftest finde sted i salen og vare omkring en halv time.
For information og tilmelding, kontakt skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk eller ring på tlf. 29343339.

Banner billede

Introduktioner

Introduktioner

Til enkelte af vores forestillinger er der arrangeret introduktioner på forhånd. Disse ligger altid kl. 18:00-18:30 og er åbne for alle. Introduktionerne er gratis, men kræver tilmelding.

 

Læs mere under de enkelte forestillinger.

 

Banner billede

Åben Prøve

Åben prøve

Til åben prøve kan du og dine elever få et unikt indblik i, hvordan en teaterforestilling skabes. I vil komme til at se en prøve på en forestilling af en typisk varighed på en time til halvanden time. Når man er til prøve på teatret, er forestillingen ikke færdig. Derfor er det bedst, at se en åben prøve, hvis man senere skal ind og se den færdige forestilling. En åben prøve vil typisk arrangeres sammen med en snak med én eller flere af kunstnerne bag forestillingen enten før eller efter I har overværet prøven. 

 

For booking af åben prøve-forløb, kontakt kommunikationsmedarbejder Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk eller ring på 29343339.

 

Praktiske informationer for skoler

Nederst på hver forestillingsside finder du en bestillingsformular, som du bedes udfylde med minimum alle de felter der er markeret med en rød stjerne. 

Når formularen er udfyldt klikker du på send, og vi vil vende tilbage til dig inden for 7 hverdage. Du vil modtage en bekræftelse pr. mail, og billetterne modtager du, når de er betalt.

Skoler, som har større transportudgifter i forbindelse med deres besøg, kan søge om tilskud hos Odense Teater.

Efter en egenbetaling på 20 kr. pr. elev refunderer vi 50% af jeres transportudgifter.

Hvis du vil være sikker på at få tilskud til transport, inden du køber billetter, skal du søge om forhåndstilsagn. Send en mail med antal elever samt et estimeret beløb til os.  

Når din skole har besøgt teatret, sender du faktura eller lignende for at få udbetalt pengene.

Forhåndstilsagn, faktura med videre sendes til skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk

Husk at tjekke hvilken adresse forestillingen foregår på: Store Scene og Værkstedet, Odense Teater, Jernbanegade 21 eller Teatersalen, Odeon, Odeons kvarter 1.

Vi anbefaler, at I kommer så tidligt som muligt. Det kan tage tid at orientere sig, uddele billetter, finde plads i salen og nå på toilet. Dørene til teatret åbner allerede 1 time, før forestillingen begynder, og dørene til salen åbner som regel ca. 30 minutter før.

Forestillingen begynder præcist. Dørene lukkes, når forestillingen går i gang, for ikke at forstyrre publikum og skuespillerne. Hvis du kommer for sent, kan du ikke regne med at komme ind.

Mobiltelefoner skal som minimum være sat på lydløs - og helst være helt slukkede. De skal blive i lommen eller tasken, når I er i salen. Det er IKKE tilladt hverken at filme eller fotografere i salen. Lyset fra en tændt mobilskærm kan være lige så generende for de øvrige mennesker i salen og på scenen som en ringetone.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odense Teater kan medbragte madpakker og drikkevarer  nydes i foyeren eller i garderoben enten før forestillingen begynder eller i pausen. Vi åbner dørene en time, før forestillingen begynder. Når forestillingen er slut, bedes I forlade teatret og spise madpakken andetsteds.

Til skoleforestillinger i dagtimerne på Odeon er det kun tilladt at indtage sin medbragte mad og drikke i garderobeområdet i kælderen.

Det er ikke tilladt at medbringe mad til vores aftenforestillinger.

Alle kan opleve teater uanset forudsætninger. Men det er altid en god idé at forberede dine elever. Måske er det første gang, at de skal i teatret. Giv dem en god start ved at forberede dem på, hvad der skal ske. Hvor skal I hen? Hvad er teater? Hvilke forventninger har de selv til besøget?

Det er også oplagt at arbejde med forestillingen i relevante faglige sammenhænge både før og efter I ser forestilling. Du kan finde masser af inspiration til dette og meget mere i vores undervisningsmateriale

Teater er ingenting uden sit publikum. Teater er altid live – og magien opstår, fordi man er til stede i samme rum med hinanden og med skuespillerne.

Vis hensyn til de øvrige gæster og til skuespillerne. Snak ikke under forestillingen – gem det til pausen eller efter stykket er slut.

Det er dog altid tilladt at klappe, grine, græde og i det hele taget at lade sig rive med – det bliver forestillingen kun bedre af!

Læs mere om hvordan du forbereder eleverne på en tur i teatret.

Skolekontakten er Odense Teaters sparringspartnere i spørgsmål om kommunikation og formidling af vores forestillinger til børn, unge og deres lærere.

MEDLEMMER AF SKOLEKONTAKTEN

 • Karen Jette Andersen Tidligere lærer Marstal Skole og Ærøskøbing Skole
 • Marie Lind VUC / Flow
 • Rikke Klokker Grønning Holluf Pile Skole
 • Sune Roholt VUC / Flow og Mulernes Legatskole
 • Line Banke Odense Friskole
 • Ane Sofie Vestergaard Stokholm Odense Katedralskole
 • Marie Juul Holdam Odense Katedralskole
 • Brian Bo Jensen Nordfyns Gymnasium

Hvis du har lyst til at deltage i arbejdet, er du velkommen til at kontakte skolekoordinator Line Hede Simonsen på line@odenseteater.dk 

Odense Teater vil gerne give unge mennesker et indblik i livet på et teater.
Der er 3 eller 4 praktikanter ad gangen. Vi tager kun praktikanter, der går i 9. eller 10. klasse. Vi tager praktikanter ind 2 gange om året. Næste gang er uge 39 i efteråret 2024 og uge 10 i foråret 2025. 

ANSØGNING
Send en kort ansøgning på mail til skolekoordinator Line Hede Simonsen, line@odenseteater.dk

FORLØB
Praktik på Odense Teater er en generel praktik, hvor du får lejlighed til at se, hvordan et teater fungerer. Du kommer altså ikke i praktik som skuespiller, men i praktik på teatret med alt hvad det indebærer. Du vil få indblik i de forskellige faggruppers arbejde lige fra skræddere til skuespillere. Praktikken vil mest være en observation af det arbejde, der foregår. Vær opmærksom på at praktikken inkluderer aftenarrangementer, og at du derfor må påregne at holde dine aftener fri i praktikugen.

Vi forventer, at du er ansvarlig og selvstændig. Teatret har ikke mulighed for at følge praktikanterne. Opholdet er relativt frit, og det er op til praktikanten selv at tage initiativer og stille spørgsmål, som alle meget gerne vil svare på.

Som underviser er det en god idé at modtage vores nyhedsbrev ca. 1 gang i måneden. Her kan du holde dig opdateret omkring fyraftensarrangementer, forestillinger og billetbestilling. 

Du kan tilmelde dig til vores nyhedsbrev her

Banner billede

Tilmeld dig nyhedsbrev for undervisere

hold dig opdateret om tilbud til skoler og undervisere