Odense Teater | Kammerat Napoleon | Odense Teater
Kammerat Napoleon | Odense Teater

Kammerat
Napoleon

Store Scene

1. - 22. mar. 2025

Spilletider

Man.-tors. kl. 19.30

Fredag kl. 17.00

Lørdag kl. 16.00

Pris

Fra 110 kr. til 435 kr. 

varighed

Oplyses kort før premiere

OPLEV GEORGE ORWELLS BERØMTE HISTORIE I EN LEVENDE TEATERVERSION

 

”Alle dyr er lige, men nogle dyr er mere lige end andre!”

 

George Orwells politiske satire om dyrene, der gør oprør mod menneskenes undertrykkelse.

 

Præmiegrisen Gamle Major drømmer om et andet liv, hvor alle dyr kan leve trygt og frit med hinanden uden at frygte menneskets luner. Alle skal være lige! Sammen går dyrene i krig og tager magten på gården. Men da Gamle Major dør, begynder en hidsig magtkamp mellem grisene Snebold og Napoleon.

 

Kammerat Napoleon går af med sejren og giver snart Majors smukke ord om, at ”alle dyr er lige”, en ekstra krølle på halen: ”men nogle dyr er mere lige end andre”.

 

Teaterversionen af Orwells mesterlige roman er en rammende fabel, en samtidsrelevant og evig aktuel kritik af hvordan magt korrumperer, af populisme og idealernes forfald.

 

Bag forestillingen

Af

George Orwell

Iscenesættelse

Kristoffer Lundberg

Scenografi og kostumer

Frederikke Dalum

Lysdesign

Simon Holmgreen


Medvirkende

 

 

gratis
Introduktioner

Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig via link nedenfor.

  • Onsdag 5. marts Store Scene kl. 18.00-18.30
    Hvad gør magten ved mennesker? Hvad kan en historie om en masse dyr fortælle os om det? George Orwells barske og humoristiske fabel fortæller os meget som vi stadig kan genkende i vores egen og vores politikeres forvaltning af magt over andre. Til at fortælle om forestillingen kan du møde skuespillerne Kristoffer Helmuth og Louise Davidsen.

  • Onsdag 19. marts Store Scene kl. 18.00-18.30
    George Orwells klassiker om dyr på en scene. Hvordan gør man det? Mød instruktør Kristoffer Lundberg og skuespiller Natalí Vallespir Sand og hør om hvordan de har grebet arbejdet med historien an og hvordan den har givet stof til eftertanke.

Måske du også kan lide...
Cyrano de BergeracStore Scene

Cyrano de Bergerac

Fra 5. september 2024
GengangereVærkstedet

Gengangere

Fra 23. oktober 2024
BørneneVærkstedet

Børnene

Fra 23. januar 2025

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene til teatret/foyerområdet åbner en time før forestillingen begynder. Dørene ind til salen åbner som udgangspunkt en halv time før forestillingen begynder. Vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter.

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer på eget ansvar i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

KØRESTOLE
Kørestolsbrugere har adgang til alle teatrets scener. Ved køb af billet skal du oplyse, at du er kørestolsbruger. Der er indgang til Store Scene for kørestole gennem Café Nelle's Odense Teater. Kontakt teatrets personale, hvis du har brug for hjælp. Det er vigtigt, at du gør opmærksom på at du har en kørestol med når du køber din billet, så vi kan have en plads klar til dig.

TELESLYNGE
Odense Teater har fået teleslynge på Store Scene (Jernbanegade). Af tekniske grunde, som vi ikke kan ændre på, dækker Teleslyngen bedst på række 7-15 (gulv) og samt 1. og 2. balkon – den kan også virke på de øvrige rækker, men her kan vi ikke garantere den bedste oplevelse.

Når vi spiller i ODEONs Store Sal, er der teleslynge på gulv og 1. balkon. På 2. balkon kan der udleveres IR modtagere, som kan bruges sammen med et høreapparat.

Der er ikke mulighed for teleslynge på teatrets andre scener (Teatersalen i ODEON, Værkstedet eller foyerscenen).

Kontakt teatrets personale inden forestillingen for nærmere information.

 

Læs mere vedr. særlige behov under FAQ

I kunsten kan livet kendes