Odense Teater | Momo og tidstyvene | Instruktørens tanker

Interview

En modvægt til det strømlinede

Det er scenografen Astrid Lynge Ottosen, der har skabt det univers, som Momo og tidstyvene foregår i. Det er også hende, der har designet forestillingens kostumer.

 

- Vi ville gerne skabe en form for modvægt til det moderne og strømlinede univers, som publikum møder, når de kommer ind i Odeon. Derfor har vi bygget et teater i teatret. Vi har lavet et proscenium, en slags facade til scenen. Så når publikum træder ind i teatersalen, møder de et gammelt og eventyrligt teater, som står i kontrast til det strømlinede foyerområde.

 

Momo

Hovedpersonen i forestillingen er Momo. Hun er en karakter der dumper ned i byen i begyndelsen af historien.

 

- Momo siger selv, at hun er 100 år gammel, men det er måske mest fordi, hun ikke kender så mange tal. Vi ved ikke rigtig, hvor hun kommer fra. Kommer hun fra fortiden eller fra fremtiden? Momos kostume udvikler sig igennem forestillingen. I begyndelsen er hendes tøj for stort, men efterhånden som eventyret skrider frem kommer tøjet til at passe hende bedre og bedre. Der kommer lidt mere krop på hende.

 

Tidstyvene

De grå agenter, som de hedder indtil de bliver afsløret er som navnet antyder grå og der er altid meget røg de steder, hvor de er. De ryger tid og når de forsvinder og dukker op er det i en røgsky. Så vi skal bruge en hel del røg.

 

Skildpadden Kassiopeia

Skildpadden er et langsomt og klogt dyr, som i vores udgave spilles af en skuespiller. Vi har oversat hende til en slags faldskærmspilot med sin faldskærm på ryggen.

 

1920'er inspiration

Vi skal ikke ramme en helt korrekt historisk tid med univers og kostumer, men det skal helst flytte sig lidt væk fra en meget konkret nutid. Derfor har vi ladet os inspirere af 1920'ernes æstetik. Vi er tilbage i 1920’erne på det meste både tøj, rekvisitter og sminke – måske kun med undtagelse af Momo og så nogle enkelte ting, der fungerer som hilsner til nutiden: Moderne takeaway-kaffekrus, et Wolt bud og lignende, som børn kan afkode fra gadebilledet og som er symboler på, hvor travlt vi har ude i virkeligheden.

 

 

(Tekst af Line Hede Simonsen)

Momo og tidstyvene | Odense Teater
Momo

 

 

Momo og tidstyvene | Odense Teater
Kassiopeia

 

 

Momo og tidstyvene | Odense Teater
Tidstyvene

 

 

Teatersalen/ODEON

8. feb. - 23. mar. 2024

Pris

Fra 150 - 295 kr. 

spilletider

Tir.-fre. Kl. 17.30

Lørdag Kl. 12.00

Vinterferien 10.-17. feb. kl. 14.00

Praktiske informationer

Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene til teatret/foyerområdet åbner en time før forestillingen begynder. Dørene ind til salen åbner som udgangspunkt en halv time før forestillingen begynder. Vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter.

Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.

Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads. 

Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode. 

Læs mere om parkering

Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.

Se kort her


Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.

Se kort her

I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen. 

I Teatersalen i Odeon kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer på eget ansvar i foyeren.

Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.

På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.

Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt

Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's

Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.

Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.

KØRESTOLE
Kørestolsbrugere har adgang til alle teatrets scener. Ved køb af billet skal du oplyse, at du er kørestolsbruger. Der er indgang til Store Scene for kørestole gennem Café Nelle's Odense Teater. Kontakt teatrets personale, hvis du har brug for hjælp. Det er vigtigt, at du gør opmærksom på at du har en kørestol med når du køber din billet, så vi kan have en plads klar til dig.

TELESLYNGE
Odense Teater har fået teleslynge på Store Scene (Jernbanegade). Af tekniske grunde, som vi ikke kan ændre på, dækker Teleslyngen bedst på række 7-15 (gulv) og samt 1. og 2. balkon – den kan også virke på de øvrige rækker, men her kan vi ikke garantere den bedste oplevelse.

Når vi spiller i ODEONs Store Sal, er der teleslynge på gulv og 1. balkon. På 2. balkon kan der udleveres IR modtagere, som kan bruges sammen med et høreapparat.

Der er ikke mulighed for teleslynge på teatrets andre scener (Teatersalen i ODEON, Værkstedet eller foyerscenen).

Kontakt teatrets personale inden forestillingen for nærmere information.

 

Læs mere vedr. særlige behov under FAQ

I kunsten kan livet kendes