Odense Teater | Sæson 24/25 | Odense Teater

Program sæson 24/25

MariaTeatersalen/ODEON

Maria - Genopsætning

Fra 2. september 2024 (Sæson 24/25)
Cyrano de BergeracStore Scene

Cyrano de Bergerac

Fra 5. september 2024
De urørligeStore Scene

De urørlige

Fra 10. oktober 2024
DrømmenTeatersalen/ODEON

Drømmen

Fra 16. oktober 2024
BrevetTeatersalen/ODEON

Brevet

20. oktober 2024
BørneneVærkstedet

Børnene

Fra 23. januar 2025
KlodshansStore Scene

Klodshans

Fra 25. januar 2025
Kong LearTeatersalen/ODEON

Kong Lear

Fra 20. februar 2025
Teaterdirektør Jacob Schødt

Teaterdirektør Jacob Schjødt præsenterer sæson 24/25

En verden af nuancer

 

Der er rigeligt at bekymre sig om, når man tænder for nyhederne eller lader sig opsluge af feedet på sociale medier. Retorikken er ubarmhjertig, debatten bliver
hurtig sort og hvid, og der bliver konstant skabt splittelse. Måske fordi det er nemmere at være kategorisk. Nuancer er simpelthen sværere at kommunikere.

 

Men verden har brug for nuancer, og dem tillader vi os at insistere på, når du oplever forestillinger i Odense Teater.

 

Her får du ikke kun glansbilleder af liv uden ridser, som vi ser dem på Instagram. Vi viser dig mennesker og historier med mange sider – og vi gør en dyd ud af at
komme hele vejen rundt. Sorg, glæde, tårer, smil, eftertænksomhed, begejstring.

 

I denne sæson kan du blandt andet møde politiske despoter i Kammerat Napoleon, eneren Klodshans, eventyrlige væsener i Narnia – Løven, heksen og garderobeskabet og stærke, kloge kvinder i Kvinde kend din historie og Arendt - at se i mørke.

 

Vi skal også møde stormende forelskede mennesker i Cyrano de Bergerac – og mennesker med psykisk sygdom tæt inde på livet i musicalen Next to Normal.

 

Du kan også glæde dig til en rørende og sjov lokal historie om livskrise, fodbold og venskab. Miraklet i Madrid er en fortælling om helt almindelige mennesker i Odense, hvis skæbner væves sammen med OB's mirakuløse sejr over Real Madrid i 1994.

 

Vi kommer altså langt omkring på Odense Teater, og jeg har endda ikke fået nævnt Ibsens grumme familieportræt Gengangere, Lucy Kirkwoods foruroligende
fremtidskomedie Børnene, Simon Stephens smukke og rørende Maria, eller samarbejdet med Odense Symfoniorkester En verden af musicals og alle vores mange gæstespil - men du kan heldigvis fordybe dig i det hele her på siden.

 

På Odense Teater skal vi mødes og opleve forestillinger sammen, uanset hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Her er der ikke noget facit eller nogen endegyldig sandhed, men her er gode spørgsmål og perspektiver.

 

Lad os få nuancerne frem. Vi behøver ikke være enige – hverken om forestillingen eller verden. Men vi oplever det hele sammen.


Teaterdirektør / JACOB SCHJØDT

I kunsten kan livet kendes